josieHpersson

31/10

Kategori: Allmänt

Redan den sista oktober... Jag hinner inte riktigt med, har det att göra med min taskiga tidsuppfattning? Eller blir det såhär när man blir äldre? Allt bara flyger förbi. Snart är det jul, ett nytt år med nya möjligheter. Snart sommar igen? Nä, just nu längtar jag faktiskt efter att första snön ska lägga sig på marken och efter en skön skidtur på längdskidorna. Kanske lite utförsåkning också om tillfället finns. Det jag inte längtar efter är väl isen, jag som är så klumpig. Mina ben är fulla av blåmärken varje vinter pga min dåliga balans, men men, sådant är livet. Hårt för de hårda! 

Idag har min lilla mamma varit här på en snabbvisit innan hon skulle iväg och jobba kväll. Jag har städdag idag så är färdig med alla ytor, nu ska jag bara försöka motivera mig själv att ta tag i golvet sen är allt klart. Det är skönt när det är färdigt, men tiden tills dess är ju så fruktansvärt seg. 

Ikväll får vi finbesök av Patriks syster och hennes man, de ska mellanlanda här för att dom ska flyga från arlanda imorgon. Vi får se om jag ens hinner träffa dem eftersom jag lägger mig tidigt ikväll och försvinner tidigt imorgon då jag jobbar dag. 

Nä, nu ska jag fortsätta poppa musik, sjunga så högt lungorna pallar och dansa runt med dammsugaren! 



27/10

Kategori: Allmänt

Igår var vi i kista igen och gick på bio. Det vart insidious chapter 2, och den var väl helt okej... Man hoppade till några gånger men det vart inga mardrömmar eller så i alla fall, jag som vanligtvis är så jäkla lättskrämd! 



Idag har jag haft en sådan där effektiv dag som jag har ibland. Har städat, pantat massa pantflaskor, gått till återvinningen, sorterat och rensat. När jag var klar med allt gick vi och handlade mat och ingredienser till cupcakes som jag stått och bakat nu på kvällskvisten. Dock vart jag inte helt nöjd, för min frosting vart alldeles för rinnig... Hade egentligen tänkt ta med några till mina pensionärer på jobbet imorgon men eftersom dem inte vart bra skippar jag det. Min syster kommer hit på tisdag kväll och då ska vi baka fler och dem blir förmodligen bättre eftersom jag har systers hjälp, så då kanske jag kan ta med några till jobbet istället! 

Nu ska jag bara ligga i sängen och kolla på tyst vittne, för imorgon ska jag jobba kväll! Undra vem jag jobbar med? Så drygt att inte veta...

26/10

Kategori: Allmänt

Igår åkte jag till kista med mina systrar efter jobbet, och det vart en del shopping! När jag kom hem var jag så trött att jag däckade på en gång, skönt med lite sömn liksom.

Ikväll ska jag till kista igen, men med Patrik. Vi ska se någon skräckfilm på bio och käka något gott hade vi tänkt. Vår första lediga helg tillsammans på länge som sagt...



25/10

Kategori: Allmänt

Idag är det fredag, och löning! Sitter på bussen och ska köra mitt sista pass för denna vecka, ett dagspass mellan 7:00-15:00. Ska bli skönt med en helg som verkligen är ledig tillsammans med Patrik. Annars har vi ju femtioelva grejer inplanerade på mina lediga helger och får knappt någon tid över till varandra. Dock har vi väl halvt om halvt planerat in en bio imorgon kväll, men det är ju bara för oss så det räknas inte denna helg. Vi får se om det går något bra på bio också, sist jag var inne och kollade SF vart jag inte superlockad av något direkt. 

Idag efter jobbet blir det förmodligen en tripp till kista centrum med systrarna mina för att gå i lite affärer. Jag skulle i alla fall behöva ett par mindre örhängen som jag kan ha på jobbet och sedan ett par kängor eller boots som är mysiga och bekväma. Funderar på ett par nya UGGs men vi får se, tycker sulan är så värdelös på dom... 

Och så ska jag hämta ut paket på posten också, känns som värsta julafton varje gång fastän det är en själv som har betalat, haha! Har beställt lite kläder bland annat en kavaj som jag varit ute efter ett bra tag, lite örhängen och en borste/hårfön för styling av håret. Sedan är m det väl en massa tröjor till Patrik också. 



Såhär ser jag ut idag då, för den som är intresserad!

21/10

Kategori: Allmänt

Bakade cupcakes med min syster Jessica idag. Det var lite random men det vart jättebra. Skönt att ha något att göra på sin lediga dag, sen blir ju cupcakesen mycket godare när Jessica är med och gör dom...







Och sen när gubben min kom hem från jobbet hade han köpt rosor och sushi till mig! Så idag var en riktigt bra dag, trots att jag kom upp ur sängen sent och det först kändes mycket segt med allt. Nöjd tjej en sådan här måndag!

21/10

Kategori: Allmänt

Fick jag blommor från gubben när han kom hem från jobbet också, en helt okej måndag kan man minst säga!






16/10

Kategori: Allmänt

Har haft två sköna lediga dagar. Imorgon är det dags att jobba igen och då är ledigheten slut för den här veckan. Vi får se hur det går för mig att sova ikväll, för Patrik är iväg i Uppsala och bor på hotell för något jobb som dom måste jobba övertid på för att få klart i tid... Så jag är alldeles alldeles ensam i lägenheten... Om man inte räknar med katterna. Men det gör inte jag!
Har försökt ragga över mina småsyskon men dom slutade svara efter ett tag så jag kanske ska ta det som ett nej? Vi får se hur det går, har ju faktiskt överlevt att vara ensam förr. Ligger i soffan och glor på "tyst vittne" omgiven av ihopvikt rentvätt, man kanske ska orka lägga in tvätten i garderoben? Att orka eller att inte orka, det är frågan.



Bild från Thereses 30års fest vi var på i lördags! 


Lilla morfar <3

Dalarna

Kategori: Allmänt












Gråa dagar skyndar aldrig på

Kategori: Allmänt

Idag är det min sista dag, för den här veckan alltså, som jag jobbar. Känns lite udda eftersom jag bara jobbar två dagar denna vecka. Men jag klagar inte, är skönt att få vara ledig ibland. Särskilt nu! 

Efter jobbet ska jag möta upp Johanna för vi ska köpa födelsedagspresenter till två födelsedagsbarn och sedan ska jag hem och packa, för ikväll åker jag och mamma hem till min lilla mormor i Smedjebacken. Ska bli skönt att få komma iväg och försöka ta det lugnt och självklart få umgås med mormor. 

Har glasögon på mig idag, kommer bli skitjobbigt att jobba med dom på eftersom jag jobbar inom vården och dom är snäppet för stora. Men det får gå ändå.



...

Kategori: Allmänt

You never know
How
Strong
You are until
Being
Strong
Is the only choice
You have



New dress

Kategori: Allmänt

Äntligen kom min maxiklänning från asos på posten! Är så jäkla glad för den är så snygg och passar så bra nu när det börjar bli lite kyligare eftersom den är stickad... Ett mycket bra köp! 




Dock lyckades jag inte ta en bild på mig själv i klänningen eftersom det är för mörkt i mitt sovrum där jag har helkroppsspegeln, men den här får faktiskt duga!

8/10

Kategori: Allmänt

Fruktansvärt frustrerande, det här med sömnen ni vet. Eller alla kanske inte vet, men jag suger på att sova. På riktigt alltså. Tog en sömntablett igår som ska i princip däcka en i åtta timmar, den tabletten sov jag på i cirka 25 minuter. Tog en till som inte hade någon inverkan alls, men efter några timmar och mycket om och men så lyckades jag somna ändå. Och tror ni inte att jag vaknar strax innan klockan fem på morgonen? Jag är ju ledig, det här är inte OK! 


Dock har jag inte klivit upp ännu, men jag ska väl upp och käka lite frukost nu eftersom sömnen inte återvänt på nästan 2 timmar. Jag ska ju vara sådär jobbig och produktiv idag, storstäda lite här hemma, skrubba varenda vrå! 

Helgen

Kategori: Allmänt

Vart ju fast hemma med lillstrumpan, med andra ord familjehunden Chanel. 


Hon är tyvärr inte sådär supersöt atm för hon har precis blivit ryckt, men så fort fluffet är tillbaka är hon lika söt som allt. Anledningen till att jag vart fast med henne var för att resten av min familj och min sambo drog på öl & whiskeymässan. Jag gillar ju inte öl särskilt mycket, och whiskey det hatar jag ju från botten av mitt hjärta. Därför kändes det inte nödvändigt att gå. Dessutom mådde jag inte heller bra. 

Tog en fin långpromenad i den fina skogen som omger vårt bostadsområde. Lätt att bli hemmablind...


Annars har inte helgen bestått utav särskilt mycket mer spännande grejer. Försöker få mamma att förflytta sin crosstrainer hem till mig istället , haha!