josieHpersson

28/1

Kategori:

Har varit ledig idag men dagen har ändå gått väldigt fort, började dagen med att städa och därefter kom mamma och hämtade mig för vi skulle åka till barkarby. Det var meningen att vi bara skulle gå på Ikea men vi gick ju i tusen andra affärer också såklart. Fick med mig ett skrivbord, en hatthylla, en tvättkorg, trådbackar till garderoben, en topp, en smyckeshängare & ett set med finfina underkläder! Och två par skor föresten, ett par stövlar i väldigt mörkblå mocka och ett par pumps i mossgrön mocka typ. Så det var en lyckad dag. Dock tog det typ hela dagen, vi kom hem till Bålsta någon gång efter 18.00 så jag & Patrik har spenderat kvällen här hemma med att skruva ihop det vi kunnat av det jag köpte.

Nu ligger jag i soffan och myser framför top model Sverige och ska efter det glo på project runway! Imorgon har jag tagit ett extrapass på jobbet så ska befinna mig där mellan 07.00-15.00. Kanske ska försöka att inte vara vaken allt för länge... Ska inte vara på min "hemavdelning" utan hoppar in på en annan där det fattas folk, men jag tror det ska gå bra ändå för jag känner vissa av dem som bor där sedan vi var i de gamla lokalerna.

Mys-Ramses!

27/1

Kategori:

Skitdålig uppdatering här, jag vet! Har jobbat 6 av 7 dagar denna vecka så jag har liksom haft fullt upp, och när jag väl har varit hemma har jag försökt satsa på att bara ta det lugnt. Just nu står jag utanför mitt hem och väntar på Sofia från jobbet, hon bor också i Bålsta så jag hade turen att få åka hem med henne igår kväll och åka med henne till jobbet idag!

Så, idag jobbar jag mellan 07.00-16.00 och efter det är nog planen att vi ska åka till Ikea och Willys med min lilla mamma och handla lite. Vi får se om hon orkar bara för hon jobbar också idag, annars tar vi det imorgon när vi båda är lediga.

Stormtrivs på mitt jobb föresten, nu när vi börjar komma iordning lite. Alla är supertrevliga och vi har ett bra arbetsklimat, det betyder supermycket när det blir körigt tycker jag!

21/1

Kategori:

Har haft en hel ledig helg och har inte haft så mycket att skriva om. I lördags var vi hemma hos mina föräldrar och åt middag, det enda jobbiga är att man har så trevligt att det blir så sent innan man kommer hem! Tror vi kom hem någon gång mellan fyra och fem på söndag morgon? Resten av tiden har jag spenderat hemma framför mina serier, bara tagit det lugnt...

Denna vecka jobbar jag 6 dagar av 7 så tror att den här lediga helgen behövdes. Idag har jag ett ganska kort kvällspass mellan 15.00-21.30 så det är ju skönt, att börja lite lugnt liksom! Det dryga kommer imorgon när jag börjar klockan 07.00, har alltid så svårt att varva ner när jag kommer hem efter kvällspassen vilket brukar resultera i dålig och för lite sömn. Men det går ju det med! Jag brukar ju ta igen mig sedan under mina lediga dagar.

17/1

Kategori:

Sitter just nu på bussen och är på väg till Enköping, till jobbet alltså. Ska ha demensutbildning mellan 13.00-16.30 och efter det ska jag jobba till 21.00 någon gång! Från och med idag ska alla jobba i dom nya lokalerna så idag får jag jobba "på riktigt" i våra nya lokaler så det ska bli spännande... Innan har jag varit där och typ packat upp bara.

Är verkligen påväg att bli frisk nu så det känns superskönt, det kanske var tvunget till att bli sämre innan det kunde bli bättre? Det tror jag, för så är det nästan alltid för mig. Tur bara att det är bättre nu när jag ska jobba så man är fit for fight liksom!


15/1

Kategori:

Igår jobbade jag heldag, först på gamla stället och efter lunch på nya stället! Kommer bli hur bra som helst när allt kommit iordning tror jag...

Igår kväll kom Natta hem till mig och drack lite vin och bubblade, vi har ju lite förlorad tid att ta igen! Dock kände jag mig lite tråkig då jag vart trött så fort, men det var väl förståeligt eftersom jag gick upp 03.40 på morgonen.

Idag har jag och Natta tagit det ganska lugnt hemma, kom precis tillbaka efter att ha följt henne till pendeln i snöstormen! Sitter just nu nere i tvättstugan och väntar på 2 maskiner som snart är färdiga innan jag går upp till lägenheten igen. Ska nog inte göra något speciellt idag utan ska bara ta det lugnt och verkligen försöka krya på mig, är trött på att vara sjuk!

Invigde mina nya, fina & stooora vinglas jag fick av min lillasyster Izabelle i julklapp igår!


13/1

Kategori:

Ligger i soffan hemma hos mormor och är sådär allmänt sjuk, hostar och har mig! Trodde jag skulle bli frisk till 100% nu när jag åkte iväg och tog det lugnt men det har faktiskt blivit värre under helgen här. Tråkigt men sant...

Vi kom hit i fredags och då var även min moster och min kusin Sebastian här. Jag och mamma kom hit på kvällen så vi kollade bara på film och sedan somnade vi typ. Igår tog vi det mest lugnt, var iväg och handlade åt mormor och sedan på kvällen åkte vi till Ludvika för att käka middag hemma hos Rauno & Inger! På vägen dit så hälsade vi även på farmor & farfar på kyrkogården och tände lite ljus så dom fick det lite fint i vintermörkret. Jag klippte mig även igår, igen! Jag ville ha det kortare på min ena sida eftersom det inte vart tillräckligt kort sist mamma klippte mig, så nu är jag typ nöjd. Nu kan vi nog inte klippa mig kortare utan att raka av mig håret på den sidan!

Nu är mamma iväg och klipper en av mormors vänner, sedan ska vi äta lite mat och efter det ska vi hem till mammas moster Marjatta och hennes man Thero (stavning? Haha!) för att mamma ska klippa Marjatta. Efter det så åker vi nog hem till Bålsta igen.

Imorgon så ska jag jobba mellan 07-16 och hålla på med flytten till våra nya lokaler, så det blir nog kul!

Såhär ser jag ut i håret nu.


9/1

Kategori:

Vart medicinändring igår, till en annan medicin... Känns sådär, men ska väl prova det nu i en månad så får vi se hur jag känner efter det. Läkare är ju som dom är, alla har sitt eget favoritpreparat!

Nu sitter jag på bussen och är på väg mot Enköping, ska på lyftkurs med jobbet och sedan ska vi ha lite information från sjuksyrrorna. Vi får se när jag får åka hem igen, för jag vet inte om jag måste vara med på informationen eller inte. Ikväll så ska vi hem till min lilla mamma och äta middag för hon är typ ensam hemma, pappa är i England med jobbet. Så det är väl typ vad som händer och sker i min lilla värld idag...


8/1

Kategori:

Idag har jag en sån där ledig dag igen, är ledig väldigt mycket nu innan jobbet flyttar. Igår trodde jag att jag skulle jobba och var då självklart på jobbet vid sju, men då visade det sig att jag skulle vara på introduktion i den nya byggnaden tillsammans med dem som är nyanställda klockan åtta. Som tur var kom Charlotta, vår teamsamordnare, vid halv åtta så jag fick åka med henne till de nya lokalerna. Det nya bygget är verkligen jättefint och jag tror verkligen att de pensionärer som flyttar in där kommer bli väldigt nöjda! Fick träffa några av mina nya arbetskamrater också, de som jag ska jobba tillsammans med på min enhet och dem var väldigt trevliga så jag tror att detta kommer bli hur bra som helst. Ser verkligen fram emot måndag då jag ska börja flytta in allt i de nya lokalerna tillsammans med några andra på jobbet! Det bästa med hela byggnaden är väl att vi faktiskt har ett spa med bastu och bubbelbad till våra boende, det finns takliftar där så även de som är rullstolsburna ska kunna njuta av det. Känns lite lyxigt och så tycker jag att det ska vara, är man gammal så ska man få ha det bra!

Idag är jag som sagt ledig, men jag har tid på psyk här i Bålsta vid 11.00 så jag ska snart röra mig hemifrån. Det är bara uppföljningssamtal på min medicin antar jag, och så har jag ju blivit ditkallad eftersom de fått remiss från psyk i Vimmerby så jag ska väl få träffa min nya psykiatriker och få lite allmän information om hur det fungerar här. Dock tycker jag att min medicin fungerar såpass bra att man kan ha uppföljning via telefon eftersom jag inte känner att några ändringar i medicin behöver göras... Men antagligen måste jag ändå gå dit regelbundet eftersom de måste kontrollera bland annat blodtryck och puls eftersom ritalin kan höja det, och det vore väl inte så bra.

När jag kommer hem igen ska jag städa här hemma för det orkade jag inte göra igår. Var helt slut i huvudet efter all information vi fått på introduktionen! Jag tänkte även att jag skulle plugga på mina delegeringspapper så jag kan skriva provet, vore bra om jag hade min delegering klar tills dess att vi flyttar...

Här får ni en bild på Patrik från i söndags då vi låg på hotellrummet efter frukosten och väntade på att checka ut!


7/1

Kategori:

Nu är min långledighet slut och jag sitter på bussen på väg till jobbet. Men jag har haft så roligt under min ledighet + att jag typ blivit helt frisk nu så det gör absolut ingenting, ser fram emot att få komma tillbaka! Dessutom börjar jag lätt, kör ett pass mellan 07.00-15.00 idag och sedan är jag ledig imorgon igen. Har väldigt mycket ledigt nu om man jämför med hur jag jobbat innan...

I lördags åkte vi in till stan ganska tidigt för vi skulle se JVM matchen på någon sportbar, och innan det ville vi checka in på hotellet. Vi hamnade på "the flying horse" på sveavägen och vi käkade även middag där, sällskapet vart dock lite deprimerade när Sverige förlorade mot USA. Efter matchen och maten drog vi oss mot Globen för att gå på daladerbyt, och vilken stämning det var! Globen var utsålt och typ 90% av de som var på matchen var där för att supporta Leksand såklart. Hade jätteroligt och Leksand tog hem matchen med 5-0, vilket inte var en så stor chock om ni frågar mig...

Efteråt så gick vi på bishop arms vid centralen innan vi drog tillbaka till hotellet för att sova.

Igår vaknade vi upp och gick ner och käkade en av de bästa hotellfrukostarna jag varit med om. Vi åkte hem till Bålsta strax innan 12.00 men vi hann bara hem & vända för jag, Patrik och pappa åkte till barkarby nästan direkt. Jag var tvungen att köpa nya skor och pappa skulle köpa kläder.

Annars gjorde vi inte mycket igår, vi låg mest i soffan och glodde på tv för vi var sådär lagom slöa. En skön söndag med andra ord!

Men men, idag ska jag jobba som sagt. Och när jag kommer hem i eftermiddag hoppas jag att jag har ork & motivation att fixa lite hemma. Men vi får se hur det blir med det!


4/1

Kategori:

Är inne på halva min "långledighet" nu, alltså på dag 2 av 4! Är fortfarande sjuk men försöker ligga hemma och ta det lugnt med panodil & halstabletter... Idag måste jag dock försöka vara lite produktiv, jag ska städa lägenheten & sedan ha tvätt-tid vid 18.00! Än så länge har jag inte gjort något vettigt, har legat i soffan och försökt samla kraft för att sätta igång men ännu har inget hänt, haha!

Imorgon ska jag in till stan med min familj & Patrik för att bo på hotell, gå på Leksand vs Mora i Globen samt äta & må gott. Därför kämpar jag med att bli frisk och därför måste jag ta tag i allt som ska göras idag...

2/1

Kategori:

Igår var en riktigt bra dag på jobbet trots att jag kände mig lite hängig, jobbade tillsammans med så härliga människor att man liksom inte tänkte på det och jag mådde mycket bättre efter ett tag på jobbet. Så jag tror att det var bra för mig att gå till jobbet så jag kände mig friskare, jag kanske känner mig sjukare än vad jag är annars... Om jag bara ligger hemma och tycker synd om mig själv, haha!
Min mamma och min syster var gulliga och hämtade mig efter jobbet för jag slutade 21.30 vilket gör det väldigt jobbigt för mig att ta mig hem med buss. Så jag kom hem i ganska lagom tid ändå, åt middag och sedan gick jag och la mig. Dock har jag sovit riktigt dåligt inatt och vaknat säkert ett dussin gånger av någon anledning. Har inte varit stressad och drömt en massa stressdrömmar vad jag vet, så känns konstigt...

Idag jobbar jag mellan 07.30-14.00 så jag har ett kort pass idag vilket underlättar mycket nu när jag inte sovit så bra. Och fördelen med att jobba mellan dessa timmar är väl också att det alltid händer något, full rulle hela tiden! Precis så som jag vill ha det. Sedan är jag ledig i hela fyra dagar, känns helt sjukt att ha så lång ledighet, men det är för att jag tidigare bytte bort min helg den 5-6:e för att jag ska iväg på hockey i Globen med min familj & Patrik och sedan ska vi bo på hotell och bara ha det allmänt bra. Mina andra två lediga dagar har jag planerat att fixa här hemma.

Bor tyvärr fortfarande i världens flyttkaos. Måste köpa inredning till garderoben för just nu ligger massor av mina kläder på golvet i hela lägenheten. Sedan ska vi köpa ett skrivbord i en längre modell att ha i vardagsrummet till våra datorer, så att vi liksom får ordning på allt... Men det jag ska fixa är väl mest att sortera bland alla våra saker och bära ner kartonger till vårat förråd i källaren med saker vi inte har någon användning av. Vi har tex inte ens packat upp våra julsaker, för det kändes så onödigt att packa upp det för att sedan packa ner det igen. Patrik börjar jobba idag igen efter julledigheten så han kommer jobba sina kontorstider fram tills nu på fredag då så jag ska verkligen försöka ordna så det blir lite fint tills han kommer hem på eftermiddagarna, han har kämpat på så mycket hemma här medans jag jobbat så han förtjänar att någon annan tar det nu när han jobbar.

Vi får helt enkelt se om jag orkar plocka här hemma idag när jag kommer hem efter jobbet eftersom jag slutar så tidigt, tveksamt men... Tanken som räknas kanske? Annars ska jag nog bara ligga i soffan och ta det lugnt och glo på mina serier nu när jag äntligen fått hem alla tillbehör till min dator!

Än så länge är 2013 ett bra år för mig, trots att jag är sjuk och det bara är början på året känns det väldigt bra. Konstigt att ett nytt år kan göra sådan skillnad, att man känner sig piggare och mer ambitiös än innan... Men det är väl så det är, och jag tror att vi behöver det, vi människor. Hoppas ni alla har en lika bra början på året som jag har!

Tonight we are young

Kategori:





2013!

Kategori:

Nytt år, nya möjligheter. 2013 känns som mitt år, jorden gick inte under och vi fick fortsätta leva några år till. Ska bli spännande att se om det blir någon ny domedagsprofetia i år?

Igår firade vi nyår hemma hos mina föräldrar tillsammans med deras kompisar och mina syskon + pojkvänner! Jag jobbar ju idag så jag kände att jag verkligen inte skulle orkat åka in till stan och krångla... Sedan är jag fortfarande ganska sjuk så kände inte heller för att parta loss totalt. Men det var jättetrevligt och jag hade helt glömt bort hur fint det är i Bålsta vid tolvslaget, åtminstone om man står på mina föräldrars veranda. Himlen lyser liksom upp från alla håll och kanter, helt underbart!
Det tråkigaste med gårdagen var väl när vi skulle hem, för vädret var ju helt värdelöst. Det regnade och man hade inte förberett sig för en 45min promenad på isigt underlag heller... Så vi kom väl hem vid 03.00 inatt och var lagom genomblöta och trötta, men det är så det ska vara ibland. Då känner man att man lever, haha!

Men ja, idag jobbar jag mellan 15.00-21.30! Känner mig relativt pigg trots att jag inte är helt frisk ännu, så det ska bli skönt att få komma till jobbet och göra lite nytta. Sedan får vi väl se vilken buss jag hinner med hem, har jag tur hinner jag med bussen som går typ 21.30 för den tar bara 30min... Annars får jag ta en buss vid 22.00 som tar över 1timma och då måste jag byta buss med. Men ja, vi får se hur det blir helt enkelt.