josieHpersson

30/3

Kategori:

Sitter just nu hemma hos mor & far med ett glas rosé i högsta hugg. Det är leksandsmatch på tapeten just nu och därefter väntar påskmiddag! Inte sådan där traditionell högtidsmiddag utan någon slags 3-rätters... Som vanligt hemma hos mina föräldrar, dom har verkligen tröttnat på den traditionella påsk-& julmaten. Min uppgift för kvällen är att vika servetterna vilket jag gjort, har vikt små origami-fåglar av påskservetterna.

Det får bli mitt inlägg för idag. Det kommer inte hända mer, kommer dricka för mycket rosé och gå hem alldeles för sent med ett leende på läpparna. Med andra ord en vanlig kväll hos mina föräldrar!


28/3

Kategori:

Nu var det slut på min ledighet, men det är nog lika bra. Skulle typ bli lite knäpp om jag hade mer ledighet, haha!

Jag ska jobba kväll idag, men innan mitt arbetspass ska jag iväg på min stödgrupp KBT för vuxna med ADHD. Får se om jag lär mig något spännande idag, för innan så har jag inte fått reda på något jag inte kunnat ta reda på själv...

Börjar egentligen 15.00 på jobbet men eftersom min stödgrupp slutar vid 12.00 och det känns onödigt att typ åka hem och vända bara så åker jag direkt till jobbet efter gruppen. Tydligen så behövs det också för jag fick ett sms från Nettan tidigare där hon frågade om jag kunde komma innan jag började idag. Det var något med schemat som skulle fixas... Så trots att schemat är färdigt och allt så slipper jag det inte! Nä, men det är nog lite småsaker som måste fixas antar jag.

Annars är det väl ganska hyfsat med mig förutom att jag har världens förkylning. Men jag hoppas på att jag blir lite friskare nu när jag kommer ut och gör saker, för jag tror jag mår sämre av att bara ligga hemma och tycka synd om mig själv!


26/3

Kategori:

Igår vart en riktig heldag på jobbet, trots att det var min lediga dag. Men det var det sista med schemat som skulle ordnas, och lite problem som upptäcktes som vi var tvungna att fixa till. Och nu är allt klart, så nu kan jag släppa all den stressen till och med september då nästa schema ska läggas!

Hade sådan tur att jag fick ledigt i två dagar ändå, på jobbet fixade dom in en vikarie åt mig imorgon så jag skulle få mina lediga dagar som jag känner att jag behöver. Börjar bli sjuk på riktigt nu och jag tror att min ledighet kommer behövas för att kurera mig och bli frisk igen.

Vaknade redan vid sju idag, gick upp och åt frukost då och sedan lade jag mig i sängen för att kolla på desperate housewives, och då somnade jag om... Sov väl kanske 1-2 timmar och nu är jag uppe igen! Tror att jag ska försöka städa lite idag, och typ rensa min garderob... Måste till centrum också, ska förbi Apoteket och så måste jag köpa hårfärg för att få ordning på min lilla utväxt. Men dit drar jag senare, när Patrik slutat för då kan vi mötas där.

Är jäkligt sugen på att gå på bio också, men jag vet inte om det är någon höjdare nu när jag är sjuk? Får se om jag kanske tar det någon annan dag istället...

24/3

Kategori:

Herre... Min... Gud... Vad trött jag är! Sitter här vid köksbordet och verkligen nickar till. Var ju lagom seg igår efter att ha jobbat hela dagen men hade fortfarande svårt att varva ner, var mer nervös än vanligt att jag skulle försova mig tror jag.

Anyways, gick jättebra på jobbet igår! Vi är nästan klara med allt som ska vara klart. Och på kvällen hade jag och Sabina till och med tid att göra en smörgåstårta, den ska vi bjuda våra pensionärer på idag!


23/3

Kategori:

Är uppe med tuppen idag, vart inte bara ett kvällspass för mig utan jag börjar vid åtta för att jag och Anette ska sitta med schemat så vi får ihop det någon gång! But I don't mind... Om jag ändå ska jobba kan jag lika gärna jobba heldag.

Somnade relativt tidigt igår med tanke på att jag faktiskt jobbade kväll, men jag har hållt på och stökat runt i sömnen märkte jag imorse när jag vaknade. Jag har dragit ut kuddar ur örngotten och lagt dem på golvet osv, så undrar lite vad jag drömde inatt egentligen? Dock är det ju inte så ovanligt att jag håller på med grejer när jag sover...

Sitter på bussen nu, och har tänkt på en grej som jag anser är väldigt positiv. Det är ljust ute! Solen skiner och fåglarna kvittrar, när man går upp på morgonen så känns det inte som om att man går upp mitt i natten längre. Visst är det jäkligt kallt men det blir det nog ordning på snart också. Man kan inte låta bli att må lite extra bra över sådana småsaker!


22/3

Kategori:

Nu har det gått typ en vecka sedan jag uppdaterade här sist, det är för att jag inte haft orken. Jag har en sådan där jobbig svacka just nu som bara förstör för mig, är på dåligt humör och orkar absolut ingenting. Det är för mycket stress just nu, så min dumma kropp gör motsatsen till vad jag vill att den ska göra. Min kropp liksom bara lägger av. Önskar jag kunde bli uppe i varv när det är mycket och lugn när det inte händer något särskilt, men tyvärr är jag tvärt om. Och det finns inte mycket att göra åt det antar jag, jag har ju försökt ändra på det hela mitt liv. Dock vet jag att jag är stresskänslig, det är en av baksidorna med min adhd. Jag pallar tillfällig stress, som kan uppstå en dag då det är mycket på jobbet. Men jag klarar inte av denna långvariga stress då man bara går runt och grämer sig över hur man ska kunna ordna allt till det bästa, då lägger kroppen av. Då orkar jag knappt resa mig ur sängen på morgonen eller gå utanför dörren. Då vill jag bara ligga och gömma mig under täcket tills allt blir bra...

Tyvärr så fungerar inte världen så, jag är en vuxen människa nu och kan inte bara önska bort alla problem, utan jag måste verkligen ta tag i allt. Ibland önskar man att man fick vara ung och dum för all framtid, slippa ta ansvar och slippa bry sig. Vissa dagar är sådana, och jag tvivlar på att jag är ensam om att känna så. Vi är nog ganska många som längtar tillbaka till barndomens kravlöshet, inte sant? Men det är något man inte kan prata om, för då är man en "dålig" vuxen. Då är man omogen och då tar man inte ansvar för sitt liv och sina val. Men jag måste få prata om det, och gnälla över det, och ha någon som lyssnar och förstår. För då blir allt bra sen, då orkar jag ta tag i det jobbiga och kämpa mig igenom det. Jag vägrar lida ensam!

Idag är sista dagen jag kommer känna denna stress som hängt över mig, för idag ska "uppdraget" slutföras förhoppningsvis. Så imorgon kommer allt bli bra igen, och jag kommer stormtrivas med livet som vanligt! Känner dock att jag börjar bli sjuk, min kära sambo har typ smittat mig. Men det är nog inget allvarligt utan det är förmodligen en vanlig förkylning. Lite tråkigt är det väl eftersom jag varit så glad över att jag inte blivit sjuk nu när alla andra verkar ha åkt på den ena sjukdomen efter den andra. Får hoppas på att det ger med sig helt enkelt, brukar ju bara känna mig lite dålig i 1-2 dagar och sedan går det över. Vi får hålla tummarna!

I helgen ska jag jobba, ska snart göra mig iordning och knalla iväg till bussen för att köra ett kvällspass. Funderar på att smita förbi Hemköp och köpa gammaldags kokosbollar till mina pensionärer, det är ju trots allt fredag!


15/3

Kategori:

Igår var min första dag på min "stödgrupp" KBT för vuxna med ADHD. Jag måste tyvärr säga att jag än så länge inte är särskilt imponerad, men jag har ju 12 tillfällen kvar så det kanske blir bättre! Vi fick ju mest bara information om vad adhd är för något och det är faktiskt något som man vet ganska mycket om eftersom man själv "lider" av det.

Igår så var vi hemma hos mina föräldrar också, Patrik och pappa kollade på Leksands första kvalmatch mot Södertälje medan mamma klippte mig. Jag har ju inte klippt mig på flera månader så mitt hår började bli alldeles för långt, kunde inte styla det så som jag ville. Men nu är det åtgärdat!

Idag är jag egentligen ledig, men vi ska ha omvårdnadsmöte på jobbet och jag sa till mina arbetskamrater att det var OK för mig att komma in på min lediga dag. Jag måste även vara kvar en stund på jobbet efter mötet då jag inte riktigt är klar med alla scheman, så det blir lite övertid för mig, men det gör mig absolut ingenting! Jag har ju ett sådant där jobb som inte ens känns som ett jobb liksom, så jag kan vara där utan att det tar emot.


13/3

Kategori:

Vad trött jag var igår alltså! Kom hem efter att ha jobbat till 16.00, åt min middag och kollade på Top model Sverige, och sedan däckade jag. Så roligt sällskap är jag på kvällarna...

Idag jobbar jag kväll, men ska in till jobbet klockan 11.00 istället för 15.00 för att jag och Nettan ska sitta med schemat inför nästa schemaperiod. Jag ska väl också försöka lära Nettan Timecare som vi lägger våra scheman i på jobbet... Så man kommer vara sådär lagom mör och fin i huvudet sedan när jag går på mitt kvällspass.

11/3

Kategori:

Då var det dags att ta tag i sitt liv igen, har tre arbetsdagar framför mig och är pigg som en mört!

Typ isolerade mig helt i helgen förutom kontakt med Patrik och min familj, och det var faktiskt skönt. Inget facebookande, inget ringade, inget smsande... Kravlösheten var på topp och jag njöt av varenda sekund. Men idag är det som sagt arbetsdag och då är det även dags att återigen ta kontakt med omvärlden!

Just nu gör jag dock inte särskilt mycket. Jag sitter ute på balkongen och önskar att det skulle vara lika varmt som det ser ut att vara ute... Det är strålande sol men med typ tio minusgrader. Min hjärna gillar inte riktigt det, min hjärna ville ha strålande sol och åtminstone tio plusgrader. Men man får väl nöja sig med det man får! Det borde inte dröja allt för länge innan värmen är här för att stanna...


Illa...

Kategori:




8/3

Kategori:

Sitter just nu på bussen och är påväg mot jobbet, har min första kökstur idag och ska laga falukorv i ugn + Janssons frestelse! Är sådär lagom nervös, dels för att det är mitt första arbetspass i köket och dels för att jag ska laga 2 maträtter som jag själv inte äter... Men det ska nog gå bra tror jag! Bara jag följer receptet och kockens anvisningar borde det gå.

Efter mitt pass idag så är jag ledig hela helgen, känns lite skumt att vara ledig och bara jobba en dag för att sedan vara ledig igen. Men det är ju för att jag bytt pass och haft mig.

Planer inför helgen då? Har lite olika alternativ men jag vet inte hur det blir. Just nu är jag helt fläckig i ansiktet pga allergiutslagen och torra partier efter uttorkade allergiutslag, så känner mig inte så het...

7/3

Kategori:

Jag tror jag vet vad mina utslag i ansiktet kommer ifrån, har fått en ny sömnmedicin som jag använt 2 kvällar i rad innan utslagen kom. Och igår när jag läste om biverkningarna är utslag en av dessa, så mamma och pappa kom förbi hemma hos mig igår med antihistamin som ska förbättra utslagen. Det vart värre en stund på dagen igår, för det spred sig från ansiktet ner på halsen, men sedan gick det tillbaka. Det är något bättre idag, mindre utslag i ansiktet och jag är mer torr i huden idag vilket indikerar på att utslagen torkat ut. Jag borde förstått redan från början att det handlade om någon slags allergi eftersom det är samma utslag jag fått tidigare i livet då jag fått reda på att jag varit allergisk mot både nickel och tomat. Tråkigt att det ska bli så när man fått en sömntablett som faktiskt fungerade för mig!

Igår vart det lite nytta gjord, men jag tog det faktiskt lugnt för det mesta. Som planerat! Idag har dom ringt mig från jobbet 2 gånger när jag sovit, så jag har ju inte svarat... Hoppas dom fick tag på personal så det inte är total kris nu. Men skulle dom inte fått tag på personal antar jag att dom ringer igen...

Idag ska jag försöka vara lite produktiv, ska storstäda hela lägenheten så man får lite ordning i livet. Jag är så lat när jag jobbar så jag orkar inte plocka undan det minsta lilla efter mig vilket oftast skapar totalt kaos, haha! Synd att man ska vara inne och städa hela dagen med tanke på att det är sådant där underbart väder idag också. Sitter ute på balkongen med en kopp kaffe igen och bara suger åt mig solens strålar...

Beställt kläder!

Kategori: Allmänt

Gjorde en liten beställning på kläder från H&M idag. Har varit påväg att beställa flera gånger men det har liksom inte blivit av. Jag beställde kläder både till mig och till Patrik för vi är båda i ganska desperat behov av kläder som vi kan ha på våren/sommaren. Patrik var inte riktigt med när jag skickade iväg beställningen så vi får hoppas att han tycker om det jag valde, annars får han skicka tillbaka det! Här kommer några av de saker jag beställde till mig själv.
 
 
 
 
 
 
 
 
Blus, 349kr


 
 
Kofta, 149kr
 
 
 
 
 
Byxa, 249kr
 
 
 
Skor, 149kr
 
 
 
 
 
Byxorna har jag lite hatkärlek till, jag beställde dom så får vi se vad jag tycker om dom när jag väl får se dom i verkligheten... Men dom såg så svala och sköna ut så jag hoppas dom ser bra ut. Resten av grejerna jag beställde var mer basic och inte så kul att titta på kanske.
 
 
 

6/3

Kategori:

Idag fick jag mig en rejäl sovmorgon vilket jag tror att jag verkligen behövde! Dock var det tur att jag vaknade när jag gjorde det för det var ventilationskontroll i byggnaden idag som jag totalt glömt bort. Så precis när jag vaknar och dragit på mig min ziperall så kom ventilationsteknikern.

Igår fick jag små utslag i ansiktet, var typ helt panikslagen och trodde det var svinkoppor eller något annat smittsamt. Ringde sjukvårdsupplysningen idag och dom trodde mer på att det var en allergisk reaktion mot smink. Inte allt smink eftersom min hud aldrig reagerat förut utom mitt nya smink som jag köpte på flygplatsen i Belgien, väldigt tråkigt eftersom det är massa fina produkter från clinique jag har börjat använda. Jag fick rådet att låta ansiktet vila från alla makeup-produkter och krämer idag och skulle det inte bli någon förbättring tills imorgon ska jag besöka vårdcentralen då. Så vi får väl bara vänta, se och hoppas på att det går över. För något besök på vårdcentralen är jag inte alls sugen på nu när jag är ledig!

Idag är det ju sjukt fint väder ute, riktigt vårväder! Jag är så jäkla glad och sitter ute på balkongen i solbrillor med en kopp kaffe. Tio plusgrader och sol är något jag längtat efter då vintern har känts så fruktansvärt lång... Att vi inte fick någon riktig sommar förra sommaren i Vimmerby har nog också påverkat mig. Jag har känt att jag inte har lika mycket energi nu i vinter, förmodligen eftersom jag förlorat så många soltimmar...

Idag är jag ju ledig, och det tänkte jag försöka ta var på. Tänkte sitta på min balkong och njuta ett tag till innan jag fortsätter att göra absolut ingenting... Dock finns det minst hundra saker att göra hemma i lägenheten, och känner jag mig själv rätt så kommer jag nog fixa åtminstone hälften idag. Men men, det är så det är att vara vuxen. Man får ta tag i allt det där tråkiga man inte hinner med när man jobbar på sin lediga tid istället.

4/3

Kategori:

Bara en massa jobb, jobb och ytterligare lite jobb. Det är vad jag har sysslat med de senaste dagarna. Jag bytte helg med en arbetskamrat så jag får nu jobba sex dagar i sträck, men det är helt OK eftersom det är en engångsgrej. Och jag har bara ett kvällspass ikväll och ett dagspass imorgon kvar av mina sex dagar, så jag är ju nästan "färdig"!

Idag börjar vi med matlagningen på jobbet, så det ska bli spännande att komma dit och se hur det har gått för den som har kökstjänsten idag! Jag har inte kökstjänst förns på fredag så jag har några dagar på mig att ladda upp och förbereda mig...

Annars händer det inte något mer i mitt liv just nu för tillfället. Kämpar på så gott jag kan och försöker få allt att fungera, som vilken människa som helst.


Bilderna från Belgien

Kategori: Allmänt

 
 
Emmy & Jessica på "The bar" efter incheckningen på Skavsta flygplats.
 
 
 
"Lekrummet" hemma hos Madde & Pieter i Belgien.
 
 
 
Köket hemma hos Madde & Pieter.
 
 
 
Guidad tur i Bruges.
 
 
 
Jessica & mamma på guidad tur i Bruges.
 
 
 
Guidad tur i Bruges. Typiska gamla hus i Belgien, alla deras hus var gjorda av tegel! Inte ett enda trähus så långt ögat nådde.
 
 
 
"Svansjön" i Bruges.
 
 
 
Kärlekslås i Bruges.
 
 
 
Guidad tur i Bruges.
 
 
 
Emmy på guidad tur i Bruges.
 
 
 
Guidad tur i Bruges.
 
 
 
Guidad tur i Bruges.
 
 
 
Guidad tur i Bruges.
 
 
 
"The wall of beer" i Bruges. Fanns en lika lång vägg fylld med belgisk öl åt andra hållet också!
 
 
 
Visdomsord vid "The wall of beer" i Bruges.
 
 
 
Visdomsord vid "The wall of beer" i Bruges.
 
 
 
Visdomsord vid "The wall of beer" i Bruges.
 
 
 
Guidad tur i Bruges.
 
 
 
Sebban & Jessica i parlamenthuset i Bruges.
 
 
 
"Die vlaamsche pot" där vi åt middag i Bruges.
 
 
 
På restaurangen.
 
 
 
Cykelgaraget i Bruges där vi höll på att bli inlåsta över natten...
 
 
 
Kyrkan som var ombyggd till en pub där vi firade Gil.
 
 
 
Kyrkan som var ombyggd till en pub.
 
 
 
Biktbåset som fick agera fiskedamm under kvällen.
 
 
 
Jessica i fiskedammen/biktbåset.
 
 
 
Emmy & Alva.
 
 
 
Det fina fikabordet som moster & Pieters mamma Mia hade ordnat.
 
 
 
Sista dagen åkte vi till ett särskilt bryggeri som var i ett kloster, ölen görs av munkarna i klostret och har vunnit "världens bästa öl" typ hundra gånger. Vi var dock aldrig inne i bryggeriet utan smakade på ölen på ett café som fanns bredvid. Ölen är väldigt svår att få tag i om man vill köpa med sig hem, man måste ringa och bestämma ett datum för när man ska hämta ölen minst 2 veckor i förtid och man får då max köpa 24 stycken. Det finns en återförsäljare av ölen i Stockholm, en krog som tar ca 700kr ölen för denna ölsort.
 
 
 
Mamma på bryggeriets café.
 
 
 
Jag på bryggeriets café, sådär lagom sliten efter gårdagen...
 
 
 
Jessica på bryggeriets café.
 
 
 
Pieter & Gil på bryggeriets café.
 
 
 
Lilla Gil!
 
 
 
Vår sovplats under vår vistelse, inomhuscamping, betongdjungeln...
 
 
 
Rauno's & Emmy's sovplats bredvid vårat stora tält.