josieHpersson

Åker hem idag!

Kategori:

Köpte mig en tågbiljett hem till Vimmerby igår, kände att det var lika bra. Alla här hemma jobbar ju om dagarna och jag kan inte åka in till stan eller något... Och jag vill gärna vara hemma lite tillsammans med Patrik innan min praktik i Västervik börjar, för då kommer jag ju mer eller mindre bo där på sjukhusområdet.
Så jag åker ikväll typ tio i fem någon gång och så kommer jag fram till Vimmerby typ tio i tio. Biljetterna var faktiskt riktigt billiga så det var ju tur det!

Innan jag åker vet jag inte vad jag ska hitta på... Jag kommer nog bara ligga i soffan med Chanel och glo på TV!

Igår & idag

Kategori:

Igår var det ju söndag och jag upptäckte precis att jag inte skrivit ett jota här sedan i lördags. Igår var jag med mamma & pappa i barkarby och shoppade lite samt kollade på möbler, jämförde olika mått osv... Mamma & pappa köpte ett par gardiner till mig som jag velat ha till vårt nya kök som jag ska få av dom i julklapp då. Hade ju ändå inte tänkt använda dom innan vi flyttar så det blir perfekt!
Sen på kvällen glodde vi på Solsidan & Beck, en beckfilm som jag faktiskt inte sett... Jag måste nog ha missat en hel serie för jag kände inte igen filmen som gick förra söndagen heller. Mamma klippte även mitt hår, det behövdes verkligen! Det var så sjukt slitet och gick inte att forma alls. Så nu har jag snyggt hår igen, och en lugg som går att styla lite.

Idag så gick jag upp vid åtta för jag skulle iväg på arbetsintervju. Min lillasyster har precis fått körkort så hon skjutsade mig till Enköping till intervjun och satt utanför och väntade medan jag var där inne. Företaget jag var hos verkar grymt och dem jag pratade med verkade så trevliga, så jag skulle ju absolut inte ha någonting emot att få en anställning hos dem kan jag säga! Det är ju ett jobb som undersköterska och det är ju verkligen det jag vill jobba med, men mer än så tänker jag inte säga i nuläget. Förutom att det verkar grymt, och att de boende verkar trivas riktigt bra. Det är sådant som är viktigt för mig!

Efter intervjun hade jag lovat Izabelle att hon skulle få mat så vi svängde förbi MAX och handlade käk och sedan hämtade vi upp Izabelles 2 kompisar som också var i Enköping, så dom slapp ta bussen hem.

Men nu är jag hemma i Bålsta och ligger i sängen, mätt och glad är jag! Tänkte jag skulle kolla på senaste avsnittet av dance moms på TV3play och bara slappa, är lite i matkoma faktiskt...


Sova kanske?

Kategori:

Nu vart det sent idag igen! Igår somnade jag ju vid fyra, och om man inte hade ställt om klockan idag hade klockan varit fyra även nu. Ligger i alla fall i sängen och är ombytt och redo för sömnen, så har gjort framsteg!

Åkte in till Jakobsberg som sagt, träffade Fidelie och hennes karl Alexander. Vi satte oss på någon asiatisk restaurang och snackade, jag käkade fyra små rätter där det ingick dessert så jag var sjukt mätt och nöjd när jag gick därifrån.

Jonas kom och hämtade mig i Jakan och så drog vi till Heron för att glo på paranormal activity 4. Den var som dom andra tidigare filmerna med med ett sjukt störande slut, eller alltså, ett läskigt slut! Så jag var lite traumatiserad när jag kom ut ut biosalongen.

Jag trodde att Jonas typ skulle skjutsa mig till närmsta pendeltågsstation men han fick ett ryck och typ skjutsade hem mig hela vägen till Bålsta istället. Jag klagar inte! Han släppte ju inte bara av mig utan vi har suttit i soffan och snackat om allt möjligt mellan himmel och jord, det var ju faktiskt typ hundra år sedan vi träffades sist...

Men nu har han åkt hem, han skulle väl svänga förbi donken innan fattade jag det som och jag ska sova. Känns lite tråkigt att sova själv när man inte är van, alltid sover man ju med pojkvännen eller åtminstone en katt eller hund. Såhär såg det ut igår natt när jag, Chanel & Bosse skulle dela säng!

27/10

Kategori:

Idag så har vi varit och kollat på lägenheten, kan ju vara kul att se vad det är man ska bo! Och jag kan säga det med en gång, att den är mycket snyggare i verkligheten. Så sjukt nöjd är jag! Efter det drog jag & mamma till centrum och kollade runt lite. Var ute efter ett par vinterskor men kom hem med en söt halsduk (se bild) och ett par varma vantar, tack mamma!

Råkade somna till lite hemma, vi hade ätit lunch och så gick jag och mamma på promenad med Chanel & Bosse. Nu när jag vaknade var det i princip bara att resa sig upp och gå till pendeln. Ska träffa Fidelie i Jakobsberg och äta lite gott, snacka och bara ha det allmänt bra. Så längesedan jag träffade henne alltså! Sedan vet jag inte om Lina ska med eller ej, men det märker vi väl när jag kommer fram.

Efter att jag träffat Fidde så ska jag förmodligen gå på bio med Jonas i Kista. Vi har typ bestämt det men man kan aldrig veta när det gäller oss, vi kanske ändrar oss i sista sekunden eller somnar. Eller något. Så vi får se om det blir någon bio!

Åker buss!

Kategori:

Hoppade på bussen i Vimmerby för ganska precis en timma sedan. Ska ju åka hem till föräldrarna idag och jag föredrar ju att åka buss, lite pensionärsvarning där kanske? Men det är ju så skönt att slippa alla dessa byten man får göra om man åker tåg! Dock stör jag mig på vår chaufför idag eftersom han typ konstant pratar i telefon medan han kör, och han har inget headset heller så han kör med en hand... Han kanske är jättevan att köra men jag tycker det är så respektlöst när man kör andra människor. Dessutom arbetar han faktiskt, har aldrig hört talas om att folk får sitta i sin privata telefon och typ snacka med frugan under arbetstid!

Lite synd var det att jag åkte idag, kunde väl inte åkt någon annan dag direkt... Men dom ringde mig nämligen från resursen för ett tag sedan och frågade om jag kunde jobba natt inatt, och jag har ju velat göra det hur länge som helst! Så typiskt att dom ska höra av sig när man är påväg från Vimmerby...

Anyways, är väl framme i Stockholm någon gång mellan 14.00-15.00 sedan får vi se när jag drar mig vidare mot Bålsta. Funderar på att gå på stan och kanske hitta ett par handskar, men jag har ju min resväska med mig så det kanske inte blir så aktuellt...

Färgar håret!

Kategori:

Jag och Patrik tog ju vår lilla tur till banken idag, men som vanligt när man vill ha hjälp med något så är det ju aldrig lätt. Det är inte något lån vi är ute efter eller så utan det är ett innehav Patrik ska kolla upp. Men inte ens det är så enkelt som man kan tro! Han ska få någon slags respons typ imorgon eller så tror jag...

När vi ändå var nere på byn passade vi på att handla mat och svänga förbi djuraffären för att köpa sådant där nödvändigt och tråkigt! Men jag köpte mig även en hårfärg, för min utväxt är så hemsk och mitt hår är ju typ rött med en grådaskig ton? Köpte en mörkbrun hårfärg och hoppas på ett fint resultat, det bästa som finns är ju känslan av nyfärgat hår. Man känner sig så fräsch!

Så just nu sitter jag här i soffan med en plastpåse på huvudet och glor på "vem vet mest?" och väntar på att färgen ska fästa i håret. Efter det blir det väl att äta middag och glo lite mer på TV innan det är dags för att sova, har ju min sista lektion i psykiatri imorgon och den hade jag verkligen inte tänkt missa!

Bjuder på en bild av mig själv, så ovanligt! Så här ser jag ut när jag är hemma, sjuk och osminkad...

24/10

Kategori:

Igår så var jag ju ledig, det vart en sådan där dag då man mest tar det lugnt. Jag gjorde färdigt min uppsats i etiken och det var så skönt att få slutföra den och skicka in den... Dn uppgift mindre att oroa sig över! Nu har jag bara slutproven i demens och psykiatri kvar, och uppsatsen i psykiatri. Men det borde jag fixa, det är bara 3 uppgifter liksom.

Hade migrän igår, antagligen pga min inre stress. Har varit helt utslagen och sovit till strax efter tolv idag, och det är inte likt mig. Jag hade egentligen en lektion i etik kvar som var idag men jag tror att läraren tycker det är OK om jag inte mår bra. Jag har ju varit på alla andra lektioner liksom...

Idag så ska jag och Patrik gå till banken för han har ett ärende där och sedan ska vi typ städa här hemma. Det behövs verkligen eftersom vi båda försummat vårt hem nu ett tag. Och man mår ju så mycket bättre när man har ordning och reda i hemmet så jag tror att det verkligen behövs.

23/10

Kategori:

Såg ni den där dokumentären som hette "sköldpaddspojken" (eller något liknande...) igår? Pojken led av en sjukdom som jag tror heter MKN och han hade alltså ett 6kg stort födelsemäke som täckte över 60% av hans kropp. Anledningen till att han kallades för just sköldpaddepojken är för att det är födelsemärket satt på ryggen och det såg ut som om att han hade ett skal, ett sådant som sköldpaddor har, på ryggen. Men som tur var engagerade sig allmänheten och samlade in pengar till hans operation, han bor ute på landsbygden i Colombia med sin familj och dom är ganska fattiga. Därför kunde dem inte bekosta operationen själv! Men hur som haver, han var tvungen att operera bort den för att det annars var stor risk att det utvecklades till cancer eller att han fick födelsemärken på hjärnan vilket tydligen är ganska vanligt hos personer med MKN. Höll på att grina ihjäl mig när han kom hem och hans mormor och morfar fick se honom alltså.

Men det som irriterade mig var att filmteamet intervjuade grannar som tagit avstånd från familjen pga pojkens sjukdom. Dom anklagade mamman, för hon hade varit utomhus och råkat se en solförmörkelse under tiden hon var gravid med pojken. Mamman sa också i en intervju att hon har skuldkänslor och anklagar sig själv för att hon var ute den dagen, att det var hennes fel att hennes barn fick denna sjukdom. Tycker det är så synd att det fortfarande finns ställen i världen dit riktig kunskap inte har nått! Om mamman hade missbrukat under graviditeten hade hon kunnat ha skuldkänslor, men inte nu! Alltid ska man skylla på att mamman gör något fel om barnet blir sjukt, som om att inte mamman anklagar sig själv nog redan?
Sådant mår jag dåligt över, men man såg att hon vart lycklig när hennes lille son var färdig med sina operationer, för det var hennes största önskan. Att hennes son skulle bli frisk och kunna gå till skolan...

Jäklar vad engagerad man kan bli av ett TV-program! Helt sjukt! Men nu har jag får skriva av mig i alla fall, och jag reagerade ju faktiskt på en dokumentär och inte det senaste avsnittet av BIG Brother...

Just nu sitter jag ute i kylan på balkongen med en varm kopp kaffe. Älskar kontrasten mellan kallt och riktigt varmt, då vaknar man till! I övrigt är jag helt iordninggjord, eller jag är typ sminkad för jag har inte direkt ansträngt mig i mitt val av kläder idag. Jag kör på mjukisbyxor och en stickad tröja!
Ska till öppenpsykiatrin här i Vimmerby nu på förmiddagen och prata med min psykiatriker, sådant där som jag gör då och då pga min medicinering. Så det är ganska basic...

Efter det tänkte jag ta mig en runda på stan eller något, har ju hittat en skitsöt pyjamas jag vill prova...

Sista veckan i skolbänken!

Kategori:

Denna vecka är det vår sista riktiga skolvecka på utbildningen, alltså med lektioner som vi lär oss nytt på om man nu ska försöka förklara sig... Nästa vecka har vi nämligen ledigt och sedan börjar vi vår C-praktik som pågår i fem veckor. Efter det har vi en lektion i vardera ämne kvar, för att genomföra våra slutprov och sedan är utbildningen klar! Vet att jag sagt det många gånger innan, men alltså tiden går så sjukt fort... Just nu är det nog bäst för mig att ta en dag i sänder så stressen inte tar över mig, men hur lätt är det när man ska flytta och har arbetsintervjuer på flera orter och verkligen måste försöka se framåt? Men jag får väl skaka av mig framtiden och fokusera på nuet och ha den där tanken i bakhuvudet att "det löser sig!"... Det är nog så jag kommer orka att ge 110% nu dom sista veckorna!

Ser väldigt mycket fram emot min praktik eftersom jag ska vara på avdelning 24 på Västerviks sjukhus, vad jag har fått höra och vad jag förstår så är det en väldig intressant avledning och jag tror att det kommer passa mig perfekt. Ju mer intresserad man är desto lättare har man att göra bra ifrån sig också, eller hur? Sådan är jag i alla fall. Jag struntar i om det är dåligt betalt och obekväma arbetstider, så länge jag får arbeta med något som jag brinner för så är det värt det. Jag skulle nog aldrig kunna sitta på ett kontor och trolla med siffror en hel dag, samma tider, måndag till fredag... Oavsett hur mycket pengar jag hade tjänat hade jag liksom inte orkat! Så därför hoppas jag att det går bra på min kommande praktik, så jag får en positiv upplevelse av något jag finner så intressant.

Jaha, idag då? Har varit i skolan på förmiddagen och haft lektion i etik & livsfrågor. Det är väl typ det. Näst sista lektionen i det ämnet var det också, så nu har vi i princip gått igenom hela boken på väldigt kort tid. Känns så sjukt. Har hunnit vara hemma ett tag och ätit lite mat och kollat på lite nya avsnitt av diverse serier som jag följer. Annars så ja, har det liksom inte hänt så mycket mer och jag tvivlar på att resten av min dag blir mer spännande!

20/10

Kategori:

Vaknade för ett litet tag sedan, Patrik och Mathias har redan åkt hemifrån. Dock ser det inte ut som om att dom har så fint fiskeväder, det är dimmigt och regnar ute nämligen... Men vad vet jag, man kanske får mycket fisk i sådant väder?

Idag kommer absolut ingenting att hända i min lilla värld. Det blir bara plugg, plugg och lite mer plugg! Nästa vecka är sista veckan i skolbänken och sedan har vi lov en vecka, och efter det har vi praktik igen. Under praktiken tvivlar jag faktiskt på att man hinner med att skriva så mycket... Därför ska jag försöka ordna allt nu innan så att jag slipper bekymra mig över det sen.

Seg kväll

Kategori:

Jag har varit så trött & haft så ont i huvudet hela dagen. Som grädden på moset är det någon slags aktivitet för barn i allaktivitetshuset precis utanför oss... Men ungarna är ju inte inne i byggnaden utan står utanför och skriker? Och dem har skrikit konstant sedan jag kom hem idag så jag är sådär lagom trött på dem. Gillar inte barn mer efter detta om vi säger så…

Patrik har sin kompis Mathias här, dem ska dra och fiska för sista gången för denna säsong imorgon. Så nu sitter dem och spelar PS3 & dricker öl. Skönt att jag inte mår bra på ett sätt för då slipper dem bry sig om att vara sociala med mig. Alltså, då kan dom ju bara vara sociala med varandra för det är ju därför dem umgås liksom? Tvivlar på att Mathias åker hit från Linköping för att träffa mig som han knappt känner, hava!

Ja men nej, har verkligen varken haft lust eller ork att göra något alls idag efter att jag kom hem från skolan. Pappa mmsade en bild för några timmar sedan, Jessica & Izabelle har sina pojkvänner där på middag ikväll och dom verkar ha jättekul allihopa. Då får man ju inte alls hemlängtan!? Hade varit så sjukt kul att vara där... Men snart så bor jag ju typ där och då kan jag äta och dricka vin med familjen varje fredag, haha!

Bilden pappa skickade mig idag

T.G.I.F

Kategori:

Thank God it's Friday!

Det var riktigt segt att ta sig upp ur sängen idag, riktigt riktigt segt. Då är det skönt att ha den tanken i bakhuvudet, att det är ju faktiskt fredag idag. Jag har bara idag kvar sedan har jag hela helgen som jag kan sova hur mycket jag vill på! Troligtvis kommer det inte bli så, men det är en uppiggande tanke i alla fall.
Lite extra segt är det ju för att jag drabbades av ryggskott i onsdags, det bara kom helt oprovocerat och jag kunde knappt röra mig! Det var väldigt läskigt eftersom jag kände att jag inte ens kunde ta djupa andetag utan att det gjorde ont... Igår fick jag liksom rulla mig ur sängen på något konstigt vänster för att ta mig upp, och idag fick jag också göra någon halvkonstig manöver för att komma upp ur sängen. Det är vid sådana här tillfällen som det är så jäkla dåligt att vi har en så låg säng! Men jag har ju inte lika ont i ryggen längre som tur är. Jag är lite öm och har lite småont och det är svårt att tex just ta sig upp ur sängen... Men annars så går det jättebra! Märkte igår att ryggen mår mycket bättre så fort jag kommer igång och rör mig lite så det ska nog gå idag med.

Har en sådan där lång skoldag idag, till 16.00 där någon gång. Men har psykiatri så det är faktiskt helt lugnt! Det är ju så intressant, man lär sig så mycket och läraren är helt super. Patrik kommer och möter mig nere vid skolan sen när jag slutar också för vi ska och handla, sådana där små saker som gör en lite piggare liksom. Är ju så trökigt att gå hem själv!

Logotypen till företaget jag hållt på och jobbat med vart färdig igår i rätt storlek och allt, hoppas jag. Har varit ganska diffust vad logotypen faktiskt ska användas till så nu har jag gjort mitt bästa utifrån den information jag fått. Jag har fixat ner filerna på en skiva och har lagt ner den i ett adresserat och vadderat kuvert, så det enda jag har kvar är att lägga det på lådan vilket jag tänkte göra nu när jag går till skolan. Om storlek och annat inte passar företaget så får jag helt enkelt arbeta om logotypen efter nya instruktioner och skicka den igen! Men själv vart jag riktigt nöjd med slutresultatet.

Jaha nähe... Nu ska jag typ borsta tänderna hade jag tänkt, och sedan är det väl dags för mig att promenera ner till skolan för dagens lektion!

Winnerbäck <3

Kategori: Allmänt

 
 
 
Det är somliga dar
som man vänder sig om
och känner hur allt försvinner
Hur man jagar & far
Hur man snålar & spar
Hur man lever så mycket man hinner

Jag är inte fångad & frälst
Jag har sålt min enda maximer
Jag kan leva som vem som helst
om jag tar mina mediciner.

18/10

Kategori:

Har varit iväg på utbildning idag för jobbet, det är ett nytt system för vårt schema och hur resursenheten kommer att kontakta oss när dom behöver oss. För mig som är en van datoranvändare är systemet relativt simpelt, men för dem som nästan aldrig suttit vid en dator är det nog ganska komplicerat. Tyckte dock att han som höll i utbildningen tog upp en massa onödig information som jag tror förvirrar ganska mycket om man inte är van vid att använda datorer... Men men!

Efter utbildningen drog jag och Jessica till lindex för hon skulle köpa ett par byxor. Och det var ett par skitsnygga byxor, ett par sådana där som liksom gör hela outfiten, som man kan bära till en vanlig vit tisha och fortfarande se uppklädd ut i. Vi drog även och köpte skivor som jag ska ha när jag skickar iväg min logotyp till företaget.

Nu har jag kommit hem och antar att jag ska sitta och ta det lugnt. Har några nya avsnitt jag ska glo igenom och efter det är det städning som gäller. Och när allt sådant är färdigt så är det slutgiltiga pillet med logotypen som står på schemat. Intressant dag va? Inte så kul att läsa om kanske, men kul för mig!

Onsdag

Kategori:

Jaha, idag var det dags för ännu en lektion i etik & livsfrågor! Har bara halvdag vilket är riktigt skönt, då kan man fortsätta sitt arbete hemma sedan och prioritera lite efter vad man själv känner är mest panik just nu.

Patrik gick hemifrån för typ två timmar sedan eftersom han ska på arbetsintervju idag. Han lär ju vara sådär lagom trött och seg när han kommer fram efter fem timmar på tåg och buss. Men jag håller tummarna för honom, känns ju lite surt om han sammanlagt ska åka tio timmar fram och tillbaka under en dag och sedan inte få jobbet!

Annars händer verkligen inget särskilt just idag, Patrik kommer hem igen strax innan sex och vid sex sen så har vi tvätt-tid. Så spännande kommer min dag att vara! Det är ju tråkigt, men det är sådant som måste göras. Vi har så jäkla mycket tvätt också!

Ny vecka, nya mål?

Kategori:

Då var en ny vecka påbörjad, en ganska slapp vecka om jag ska kolla på mitt schema för skolan. Ledig varannan dag liksom? Fast det är ju så att all vår lediga tid i princip måste läggas på skolan... Och på torsdag när jag är ledig ska jag faktiskt på utbildning med jobbet så, lite vettigt har man ju för sig.

Igår vart jag kallad till arbetsintervju på ett jobb jag sökt och faktiskt vill ha, så jag ska dit vecka 44 tror jag det var. Även Patrik vart kallad till arbetsintervju, men han ska åka redan imorgon! Hans tåg går från Vimmerby imorgon typ klockan sex på morgonen. Han ska på två intervjuer och får han jobben ska han börja arbeta omgående så då ska han bara tillbaka till Vimmerby och packa lite för att sedan åka tillbaka... Det vore ju jättekul för honom, men hur ska jag överleva!? Jag kan ju inte laga mat! Haha! 1 1/2 månad som jag får leva på nudlar och ärtsoppa kanske? Det ordnar sig nog...

Idag ska vi ner till arbetsförmedlingen tillsammans och prata lite med dom angående Patriks resa och vår flytt. Sedan ska jag göra slutfinishen på loggan till företaget och skicka iväg den, så det blir lite arbete idag trots allt!

I survived 2012

Kategori:

Ganska klockren ju, lätt att jag ska göra det i framtiden i alla fall!

En regnig söndag...

Kategori:

Jaha, då sitter man ute på balkongen i regnet med en kopp kaffe. Min andra kopp idag, har ju varit vaken ett tag. På ett sätt kan jag tycka att det är skönt att vakna tidigt även på sina lediga dagar, då slipper man kanske kämpa för att somna ikväll och är inställd på att gå upp tidigt imorgon när man har skola. Men jag saknar verkligen att kunna sova bort halva dagarna, för ibland behövs det... Och det är skönt!

Har bara tagit tag i disken nu på morgonen, kände att jag var tvungen medans jag fortfarande orkade att ens tänka på det. Jag är ju dum och samlar disk tills det blir världens berg istället för att diska med en gång. Då känns det ju så mycket jobbigare att komma igång, man blir ju trött av att bara titta på disken liksom!

Efter mitt kaffe ska jag sätta mig ner vid datorn och dra nytta av min mediautbildning. Har fått i uppdrag att designa en logga till ett företag och jag måste komma igång med det typ nu. Tänkte jag skulle försöka maila en prototyp idag, så att företaget får vara med och bestämma vad som är rätt och fel. Min vision kanske inte alls stämmer överens med deras? Har dock fått lite riktlinjer som jag har att gå efter, så det jag egentligen behöver oroa mig för är ett snyggt utförande. Men vi får väl se, vore inte helt fel om det vart skitbra! Har ju Patrik till hjälp också eftersom han även gått mediakurser och är grym på det så, han får vara min lilla assistent när han vaknar!

Annars händer det nog faktiskt inte särskilt mycket idag, det är ju söndag liksom? Jag ska nog skriva den där uppsatsen idag föresten, det vart aldrig av igår för jag och Patrik gick ner på stan och handlade och hade myskväll i soffan framför en film sedan...

Hittade den här bilden på 9GAG, typiskt alla tjejer på Facebook, eller?

Big bang theory <3

Kategori:



Effektiv

Kategori:

Då har man varit lite effektiv de timmar man varit vaken. Har lämnat in alla inlämningsuppgifterna men jag har ännu inte börjat på uppsatsen, men det kommer väl också. Känner mig motiverad idag och vill verkligen få massa saker gjorda så dem inte ligger och gror och skapar sådan där onödig stress i vardagen. Ser inte ut som om att jag kommer ta mig ner på stan idag utan jag får spara det till ett annat tillfälle, för det har jag verkligen inte motivation för just nu. Det ser ut att bli en sådan där dag då man tar tag i saker man har att göra här hemma helt enkelt!

Då var det lördag, igen!?

Kategori:

Igår så hade jag ju lektion i psykiatri vilket var kul, läraren tog det lite lugnt med oss för att det var fredag så vi hade många kafferaster och fick sluta en timma tidigare. Jag gillar henne för trots att vi pratar om något så allvarligt så lättar hon alltid upp stämningen, och hur lätt är det att göra när man pratar självmord liksom? Och hon har många historier att berätta eftersom hon har jobbat med olika saker inom vården och på många olika ställen.

Igår efter skolan åkte jag & Patrik för att köpa kattsand, sedan åt vi och bara låg i soffan i flera timmar. Sedan somnade vi! Var en totalseg dag igår med andra ord, man orkade inte med särskilt mycket alls!

Sökte jobb på solängen igår, det nybyggda boendet i Bålsta. Dock tror jag att jag lät allt för passionerad, kan ha sabbat för mig själv där... Men det förstår jag faktiskt inte, hur en arbetsgivare kan välja bort mig för att jag tycker det är för kul att gå till jobbet? För att jag tycker jag gör för viktiga saker? För att jag brinner för mycket för det jag gör? Låter sjukt i mina öron men sedan är ju inte jag chef heller... Klantade mig på mitt löneanspråk också, krävde alldeles för lite men det är väl lätt fixat. Så låg lön som jag krävde är tydligen inte ens lagligt att få med min utbildning. Pinsamt... Men det är inte lätt att veta vad man är värd om ingen berättar det för en. Och jag skulle klara mig gott & väl på mitt löneanspråk. Men men... Nu gäller det väl bara att hålla tummarna och hoppas att jag låter som något speciellt i deras ögon!

Ja, idag var det ju lördag som sagt och jag har varit vaken i typ 50 minuter redan. Så jäkla segt att vakna så tidigt på en ledig lördag, särskilt när man är sjuk och verkligen behöver den där sömnen... Och tiden går så fort? Jag vet att jag gnäller mycket om det men det känns ju som om att det var lördag för två dagar sedan? En dam på mitt arbete brukar säga att "veckan består bara av måndagar och fredagar" och det stämmer verkligen.

Idag är det plugg som gäller! Ska åtminstone börja skriva på en av mina uppsatser jag har att göra denna termin, och sedan ska jag göra klart tre inlämningsuppgifter i diverse ämnen. Blir nog en tripp ner på stan lite senare också, bara för att jag verkligen inte kan ligga hemma hela dagarna...


All by myself...

Kategori:

Har gjort det mesta jag planerade för idag, så skönt att ha det rent och fräscht runt omkring sig igen! Dock har jag varit nersegad hela dagen pga min förkylning, och egentligen skulle ju jag och Patrik hem till Jessica och Johan imorgon kväll men jag fick ställa in det... Tyvärr! Ska försöka kämpa mig iväg till skolan imorgon och efter en heldag tvivlar jag på att jag kommer ha ork för något annat. Sedan tror jag inte att jag kommer vara särskilt trevligt sällskap heller.

Patrik vart inringd till jobbet idag så han fick stressa iväg där mellan 15.00-16.00 och sedan dess har jag varit alldeles ensam. Han kommer hem någon gång efter klockan 01.00 inatt och då sover förmodligen jag, så vi kommer inte träffa varandra förns imorgon runt 16.00 då jag slutat skolan! Känns segt. Jag har ju hållt mig sysselsatt fram till nu, men som sagt... Nu är jag uttråkad och ensam!

Simpelt horoskop!

Kategori:



Alltså, sovmorgon <3

Kategori:

Idag fick jag sova ut riktigt ordentligt! Igår somnade jag typ 2 timmar mitt på dagen och sedan gick jag och lade mig tidigt, vaknade klockan 10.00 idag och känner mig faktiskt motiverad. Dock är min förkylning sämre än någonsin, men det låter jag inte påverka!

Idag blir det en sådan där dag då man gör massa som måste göras. Ska klippa Patrik, städa lägenheten, plugga & söka jobb typ. Händelserikt värre!

Rekommendation

Kategori:

Detta the köpte jag på Indiska, det är fairtrade och supergott! Prisvärt är det också eftersom det kostar 39:-/förpackning. Jag har haft svårt att hitta ett riktigt gott chaithe, men nu har jag lyckats. Om man inte är så förtjust i just chai (som egentligen betyder the på typ indiska? Så i Sverige säger vi i princip the the!) så hade dom flera olika smaker, kommer dock inte ihåg vilka... Men tips tips!

10/10

Kategori:

Det första jag gjorde idag var att åka till vårdcentralen eftersom jag fått en tid där efter mitt lilla anfall förra helgen. Dock kan jag säga att det kändes onödigt då distriktsläkaren mest konstaterade min egensatta diagnos: migrän med aura. Jag behövde inte heller göra några större prover då jag gjorde det för inte så längesedan i samband med att jag skulle få min ritalin. Tur att jag har frikort så jag slapp betala 300:- för det besöket... Nu ska jag tydligen prova receptfria läkemedel som finns på Apoteket vid behov och se hur det går. Får inhandla det nästa gång jag får pengar för just nu känns det ganska tight faktiskt. Hade varit bättre om jag fått receptbelagt läkemedel på en gång eftersom jag numer får hämta ut sådan medicin gratis. Men men! Jessica var snäll och följde med mig till vårdcentralen och efter mitt besök åkte vi till skolan. Vi missade bara 10min av vår lektion så jag tror inte att det var någon större fara faktiskt.

Och nu är jag hemma igen, har pratat i telefon med ett företag som sköter flytt eftersom jag vill ha en offert. Det är förmodligen svindyrt men man kan ju faktiskt alltid höra sig för, jag kanske har tur och har hittat ett sådant där billigt företag?

Idag tänkte jag försöka gräva ner mig i skolböckerna och fokusera på mina uppgifter. Har varit helt ur form i över en vecka nu så jag måste verkligen försöka att komma igång, för jag vet hur svårt jag har det med just det. Och går det för lång tid kommer jag aldrig hitta motivationen.

Dags att börja packa...

Kategori:

Hade sista demenslektioner idag, trodde knappt det var sant! Tiden går så jäkla fort alltså... Har en lektion kvar i december men då är det bara provskrivning så den räknar jag inte riktigt. Har i alla fall haft jätteroligt och typ sprudlar av idéer som jag vill föra vidare till min kommande arbetsplats för att försöka ge de boende en så bra vistelse som möjligt. Fast min kommande arbetsplats kanske kommer vara så jäkla bra att jag inte behöver ändra något? Den som lever får se! Känner mig sjukt motiverad och kan inte bärga mig, har även mycket idéer angående anhörigstöd som jag tycker är viktigt. Allmänheten förstår inte alltid hur svårt det är att vara anhörig till en person med demenssjukdom, för de flesta tror ju att det innebär att vara lite glömsk. Men det är ju så sjukt mycket mer än det och det finns en så stark anledning till att det kallas för "de anhörigas sjukdom"...

Hur som helst, insåg ju idag att tiden bara rusar iväg så efter skolan bar det av till Ica för att hämta kartonger. Det kommer bara smälla till sedan är det ju december! Och det vore ju sjukt jobbigt att stå där och inse att man ska flytta ut om en vecka och att inget är packat, eller hur? Så det ska jag göra idag, packa... Ska väl mest packa ner sådant där som man inte direkt har användning av i vardagslivet, typ vinglas och prydnadsgrejer.

Sedan har det kanske ordnat sig med min praktik också. Ska bli så spännande! Allt är liksom på topp idag!

Min nya mugg!

Kategori:

Önskar jag hade köpt 4 istället för bara en...

Lördag-Måndag

Kategori:

I lördags åkte vi ju till min lilla mormor i Smedjebacken. Vi kom dit typ vid åtta på kvällen så vi gjorde inte så mycket just i lördags. Det var ganska skönt för jag var typ halvdöd så jag däckade i bäddsoffan ganska fort.

I söndags vaknade jag nästan tidigast av alla, mormor hade självklart vaknat innan... Men jag gick upp direkt när jag vaknade för jag hade lovat att gå ut med Chanel på morgonen för att mamma skulle slippa gå upp då det var hon som gick ut med henne sist på kvällen innan.
Anci & Anka kom typ vid halv elva för att fira min mamma, och min mamma skulle fira dom också så det vart ett litet gemensamt firande för alla med tårta, kaffe och skitsnack. Mamma och hennes kompisar är ju så jäkla sköna att vara med för man behöver liksom inte göra sig till, för dom håller inte på och är skitseriösa och vuxna utan är mer avslappnade. När dom åkte tillbaka till Ludvika var det bara att diska och sedan invänta nästa kompani med folk. Rauno, Inger, Fanny, Emmy, Madde, Totte, Pieter, Alva & Gill kom där mellan 13.00-14.00 för att typ umgås lite. Så sällan man träffar alla, och Gill har jag ju aldrig träffat och han är faktiskt 8månader nu. Men det vart typ lite födelsedagsfirande där också för mamma hade typ köpt födelsedagspresenter till alla eftersom typ alla har fyllt år...
Vi åkte hem på eftermiddagen och kom väl hem runt sjutiden då vi käkade pizza, kollade på någon skum film och sedan gick vi och lade oss.

Idag fick jag gå upp ganska tidigt, fick gå upp vid 06.00 för jag skulle ju med pendeln in till stan 08.10! Var på arbetsintervju på Model House Sverige och det kändes riktigt bra. Dock kändes det inte som att hon som var ansvarig för tillsättning av personal ens läst mitt CV, men hon hade tydligen en assistent som fixat det åt henne så man kan ju inte direkt grina över det. Dom höll till i riktigt schyssta lokaler och jag skulle inte ha något emot att börja jobba där!

Efter intervjun gled jag typ runt på stan, hade ju massor av tid att döda eftersom mitt tåg inte gick förns 12.50... Så jag fick lite shopping gjord! Vart inte alls det jag tänkt köpa men, köpte en skitsnygg & mysig beige oversized kofta från Gina tricot. Perfekt nu när det börjar bli mörkt och kallt... Sedan hittade jag massa fint inne på Indiska, på deras heminredningssektion, men jag fick nöja mig med en stor thekopp, chaithe, smyckeshängare & rökelsehållare. Thekoppen är grymt fin och visste jag någon som diggade den stilen hade det varit en perfekt present. Men nu vart det en present till mig själv! Bild kommer senare.

Nu vart det mycket skrivande här? Vad tråkigt för er. Jag sitter i alla fall just nu på Linköpings station och försöker fördriva tiden. Det är sådana där dåliga tågtider idag så jag får sitta här och vänta i typ 1h & 40min tills min anslutning mot Vimmerby går...

Bild från min morgonpromenad i Smedjebacken igår morse:

Min fredag/lördag

Kategori:

Åt en jättegod måltid och drack lite vin med min pappa och mina småsystrar igår kväll, var jättetrevligt! Efter det tog jag & Jessica en taxi till stationen och så åkte vi in till stan. Jag lovade att jag skulle hänga med henne tills hennes sällskap kom och det vart ju så olyckligt att vi hamnade på Lion Bar på Sveavägen...

Sedan drog vi till centralen där jag mötte upp Lina & efter det drog vi till Wollmars där Sebbe firades med massa trevligt folk! När det stängde drog jag och Lina vidare till Anchor och stannade där till stängning. Vi kom inte hem förns vid fem någon gång tror jag?

Så fick jag ju gå upp vid åtta imorse för att åka tillbaka till Bålsta. Pappa ska på öl & whiskeymässan idag och jag hade ju lånat hans slkort. Men min hemresa gick inte så lysande... Gick vilse när jag skulle gå från St.Eriksplan till Karlbergs station men det rättade nästan till sig tillslut tack vare GPSen i telefonen. Jag gick till Odenplan istället och tog en buss därifrån.

Svängde förbi Ica på vägen hem från stationen och köpte glass och en wrap, och sedan gick jag hem och tyckte synd om mig själv. Sedan somnade jag på soffan och vaknade typ för någon timma sedan...

Jag, mamma, Chanel & Izabelle ska åka till Smedjebacken idag också! Men det blir senare idag eftersom mamma jobbar till 16.00 och Izabelle har match. Så jag tänkte att jag nu skulle hoppa in i duschen och sedan ta med Chanel ut på en promenad så hon kan hålla sig under bilresan.

Tågresan m.m...

Kategori:

Åh, igår åkte jag ju hem till mina föräldrar i Bålsta. Men det var ingen trevlig upplevelse direkt. För det första var kustpilen mellan Vimmerby & Linköping inställd och vi fick då åka med ersättningsbuss. Det hade känts helt OK om den inte varit 20min försenad och om en hund inte hade skitit i bussen. För så var det faktiskt, det luktade hundskit i hela bussen! Fast jag tycker mest synd om hunden faktiskt.

Anyways, när jag kom fram till Linköping fick jag höra att mitt tåg jag skulle med därifrån också var försenat, så jag hann precis med det! Dock stod tåget kvar i typ 20min i Linköping och när tåget rullade iväg så skyller tågkonduktören på oss passagerare? Oproffsigt!

Jag missade min sista anslutning mot Bålsta i Älvsjö och fick stå där och frysa. Men när jag väl kom fram till Bålsta kom pappa och hämtade mig! Jag fick någon asgod laxrätt och kanelbulle. Fick även detta penselset, gissa om jag vart glad!?

Lite duktig åtminstone...

Kategori:

Har lyckats undanröja all disk samt förberett mig för morgondagens lektion. Och det får räcka så idag. Resten av mina uppgifter får jag ta itu med under helgen!

Nu vill jag egentligen bara lägga mig och sova, men klockan är liksom typ sju? Snacka om pensionärsvarning! Dock kan jag nog inte lägga mig innan typ åtta-nio eftersom jag måste beställa en sådan där sista minuten biljett från SJ så jag kommer hem till Bålsta imorgon. Sjukt segt. Sedan är de absolut ingen idé för mig att ta en powernap för då vaknar jag inte alltså!

3/10

Kategori:

Känner mig lite krasslig idag och jag är inte den enda, typ alla verkar vara mer eller mindre sjuka. Men det är väl en sådan årstid nu.

Har i alla fall varit i skolan nu på förmiddagen och haft etiklektion. Efter gick jag till Coop och hämtade ut mina skor som äntligen kommit! Är supernöjd!
Har också hunnit slå in min systers julklapp, alltså det är väl lite tidigt men jag tycker det är så kul att slå in paket så jag kan typ inte bärga mig. Sedan är det roligare nu när man kan köpa papper som inte är sådär "juligt" utan ett vanligt snyggt papper. Så tråkigt när allas paket ser likadana ut ju!

Men ja, idag händer det väl inte så mycket mer. Har huvudvärk och världens berg av disk som jag måste ta hand om. Har även två inlämningar i etik och en i demens jag ska göra. Och så måste jag förbereda mig inför lektionen i psykiatri imorgon. Det är mycket nu för jag känner mig stressad över mycket annat samtidigt, så det är nästan så de slår över, så jag blir apatisk liksom? Och så får det inte bli för jag har lyckats använda stress som en motivation under ganska lång tid nu. Förr var jag ju så stressad att jag vart apatisk, så jag vet hur det är och jag vill inte hamna där igen! Ska försöka dra ner på stressen så den hamnar på en motiverande nivå...

2/10

Kategori:

Jag kan ju säga på en gång att det inte var ett dugg lättare att komma upp ur sängen idag! Fast jag tror att det inte beror på mig utan bara beror på den här jäkla årstiden vi är i nu, det är alldeles för mörkt ute för att man ska vakna.

Kollade på svenska project runway igår och störde mig på det. Sofie Fahrman var inte naturlig framför kameran för fem öre. Dessutom verkar dom ha kört på samma uttagningsregler till project runway som dom har till big brother! Victoria som har varit med i media efter sin medverkan i Top model Sverige var tex med. Visst, hon kanske är jätteduktig men det känns så tråkigt liksom? Sedan skickade dom hem den enda där med typ intressanta visioner istället för någon blond virvelvind som i princip skickade ett lakan hängt på modellen, med en röd cancersvulst längst ner?

Anyway, det är ju bara ett program och jag kommer nog följa det just för att det är project runway liksom..

Nu sitter jag och äter frukost och ska gå till skolan om typ en timma, så blir det demenslektioner hela dagen!

Seg dag...

Kategori:

Har varit jättetrött hela dagen! Somnade nästan nu mitt på dagen när jag kollade på mina serier. Som tur var hade vi bara en halvdag i skolan så det överlevde man ju.

Efter skolan skjutsade Jessica mig till OKQ8 så jag kunde hämta ut ett paket som kommit dit. Det var min julklapp till min ena lillasyster och min nya mascara. Har blivit lite snobbig när det kommer till mascara nu eftersom jag märker att de dyrare märkena fungerar bättre på mina fransar! Har ju sådana problem med att få dom normala... Sist köpte jag YSL shocking och nu har jag köpt Diors blackout. Ska testa den imorgon och se hur den blir. Är ju nöjd med YSL men tyckte inte den räckte särskilt länge? Och köper man en lite dyrare mascara vill man ju gärna att den ska hålla mer än en månad? För det gör ju dom billiga!

Mina skor är nu påväg på posten också, vart ett par boots med nitar. Typiskt mig liksom! Men dom var jävligt snygga och jag hoppas verkligen att dom kommer imorgon så jag kan hämta ut dom också.

Ikväll är det premiär för svenska project runway och sedan är det ju project acessory som jag tänkte titta på. Sedan blir det väl sängen igen, ska väl försöka vakna upp lite piggare imorgon...