josieHpersson

Ramses

Kategori: Allmänt

Ramses har hittat det bästa mys-stället i soffan när vi tittar på TV. Under pappas rumpa, myyspyys... Om man kollar på hans min ser han jäkligt nöjd ut iaf!

Kattsällskap på balkongen

Kategori: Allmänt

Nu när allt är iordning på balkongen har jag, Patrik och katterna suttit ute på balkongen ett bra tag och bara njutit av det fina vädret!

Katterna kastrerade och klara

Kategori: Allmänt

Hämtade katterna hos veterinären igår efter skolan, dom var där för kastrering och dom verkar må bra idag. När jag hämtade dom skrek Ramses hela vägen hem (... Veterinären ligger rakt över gatan…) och Spencer hade visst både kräkts och kissat ned sig. Men idag verkar dom må bra båda två, allt är som vanligt igen!

Idag fick jag även hem min tunika som jag beställde och även fast jag fick skicka efter den i en mindre storlek satt den bra! Och eken ringde mig idag och konfirmerade att jag har sommarjobb där i sommar, på smultronstigen som förra året. Så skönt att ha det problemet överstökat, och så skönt och roligt att det vart på ett ställe där jag trivs så bra!

Nykastrerad myskatt!

Snart helg

Kategori: Allmänt

Nu har jag bara en lektion i MÄSK mellan 08.20-11.10 sedan har jag helg, fysatan så skönt!

Balkongmöblerna

Kategori: Allmänt

Då har vi fått ihop våra balkongmöbler! Lagom till att det började regna och allt, härligt.

Skoldagen avklarad då...

Kategori: Allmänt

Då var man hemma, har finputsat mitt hemprov i social omsorg lite och nu skickat in det. Hoppas det duger!

Jag hade tänkt att jag skulle städa idag också, istället för imorgon som är vår egentliga städdag. Har skola imorgon och efter det ska jag ta en fika på stan med Natalie så jag känner att det skulle vara skönt att ha städningen avklarad då så man slipper känna sig stressad liksom.

Sedan hade jag väl inget mer vettigt att säga typ... ska åka och köpa våra utemöbler idag eftersom den nya leveransen kommit in, annars händer nog inte så mycket speciellt. Ska försöka börja skriva på mitt fördjupningsarbete om hederskultur till kursen människan socialt och kulturellt. Det ska ju ändå vara inlämnat nästa vecka...

Hemma och fixat färdigt

Kategori: Allmänt

Nu har vi varit duktiga och satt upp kattnätet, eller jag gjorde väl inte så mycket utan det var mest Patrik men ändå! Nu är vår balkong "barnsäker" då våra barn kan hoppa jäkligt högt.

Utemöblerna var dock slut på jysk, men de skulle få in nya imorgon så vi har faktiskt t.o.m reserverat ett set om 2 stolar och ett bord så vi verkligen får ett imorgon.

Annars har vi typ varit duktiga och handlat mat och andra nödvändigheter... Jag köpte ett nytt skrivblock eftersom det jag har haft i skolan är helt urskrivet.

Sitter just nu i soffan och väntar på att ugnen ska bli varm så vi kan börja med maten, sedan är det top model Sverige, lyckan i LA & project runway som häller för hela slanten!

Vår balkong:

Sista tisdagen i mars

Kategori: Allmänt

Är ju ledig idag så det vart en rejäl sovmorgon för min del, vilket jag tycker behövdes. Jag har sovit väldigt oroligt inatt också och jag förstår verkligen inte varför... bara onödigt om ni frågar mig!

Men vi har skrivit matlista idag, så vi ska snart dra och handla... vi har faktiskt varit sådär duktiga som vi inte brukar vara och lagt upp maten för resten av veckan.
Sedan beställde jag den där tunikan jag lade upp här igår, laddade upp bilden på facebook och då erbjöd sig Natta att låna ut pengarna åt mig sålänge! Så jag gick in på deras webbshop och klickade hem den typ det första jag gjorde imorse. Så har vi beställt nytt foder till småkillarna också, "Royal Canin veterinary for young males" vart det och ska vara bra för killar f.o.m kastrering upp till 7år, och grabbarna ska ju kastreras nu på torsdag så.

Idag ska vi även försöka åka och köpa våra utemöbler till balkongen, om Patriks mamma inte är upptagen efter jobbet idag.

Bilden har inget som helst att göra med inlägget, men tyckte den var ganska skön och stämmer in bra på allt annat i världen så ah.

Kora fringe tunic

Kategori: Allmänt

Önskar vi hade Gina Tricot här i "byn" och att jag hade pengar den här månaden, för då hade du varit min!


Missarna

Kategori: Allmänt

Har haft några bilder på kameran nu ett tag som jag inte lagt in i datorn, men nu har jag gjort det så här kommer lite bilder på våra kissar! Dom flesta är dock på Spencer men han är ju min katt också.








Den här sista är dem enda som är på Ramses, eller... Bubba som jag numera kallar honom....

Bilderna från i helgen

Kategori: Allmänt

Fredagen 23/3
Vart inte så många bilder från denna dag då det inte fanns några respektabla + att jag mest tagit kort på random folk som jag inte känner igen av någon konstig anledning. Tog väl kort på dom som satt närmast...


Sjätte tunnan.


Jag tror jag skulle försöka att få till en bild på mig och Natta, och detta vart ju resultatet i vanlig ordning... så ah...

Lördagen 24/3
Dagen då jag och mina småsyskon firades. Fick inte så många normala bilder på mig och mina systrar men det beror nog mest på att det var min moster som höll i kameran, haha!


Lite släkt och vänner runtom matsalsbordet.


Kusin Christopher, kusin Emmy och moster Anne.


Lillasyster Jessica.


Lillasyster Izabelle.


Jag när jag öppnar paketet med datorn!

Belöning

Kategori: Allmänt

Skönt att belöna sig med lite choklad efter en halvdag i skolan...

Datorn

Kategori: Allmänt

Här är min nya dator som jag fick i födelsedagspresent!

Hattifnatt

Kategori: Allmänt

Nu har även Ramses vågat sig upp i hatthyllan! Våra små sötnosar gillar att ligga där och speja ut över hallen och se vilka som går in/ut ur lägenheten.

Ikea

Kategori: Allmänt

Här är glasen och muggarna som jag köpte på Ikea. Inget särskilt direkt, muggarna duger och jag tycker att glasen är lite sådär somriga!

Hihi

Kategori: Allmänt

Måndag morgon

Kategori: Allmänt

Tog lite sovmorgon idag för jag har sovit så fruktansvärt dåligt inatt, bara en massa stressdrömmar om jordens undergång.

Ska uppdatera mer om helgen senare när jag lagt in bilderna osv.

Ska snart ner till skolan och gå på social omsorg och sedan vet jag ju inte riktigt vad jag ska göra med dagen... Jag ska typ städa och skriva mitt hemprov.

På pendeltåget

Kategori: Allmänt

Sitter just nu på pendeln som typ avgick från Bålsta för en tio minuter sedan ungefär. Har varit på Ikea med pappa, köpte 4 kaffekoppar och 6 vanliga vattenglas. Ganska fina faktiskt så kan visa ett kort senare.
Vi var även och käkade på Ikea samt handlade mat på vägen hem, tog aslång tid... Och det vart 1300:-, mat för en kväll alltså. Kul utgift!

Nu när jag kommer in till stan ska jag väl se om jag hittar något fint smycke och sedan så ska vi nog till bolaget innan vi drar hem till Natta.

Bär väl av snart

Kategori: Allmänt

Nu har jag hunnit äta frukost, druckit en kopp kaffe, gått ut med hunden, duschat, smort in mig, kollat på gårdagens avsnitt av "vem vet mest?", sminkat mig och klätt på mig. Mitt hår är dock fortfarande blött... Och jag hittar ingen hårtfön, men det får nog självtorka! Just nu sitter jag faktiskt framför fläkten för att påskynda processen lite... Känner mig som Carola...

Vi ska snart dra och handla lite mat inför morgondagens bravader, sedan vet jag inte om vi ska åka till barkarby och kolla på en dator åt mig eller ej. Den som lever får se!

24/3

Kategori: Allmänt

Jahaja, då vaknade man av sig själv vid nio. Känns ju lite onödigt tidigt om ni frågar mig men ah, finns väl inte så mycket att göra åt saken nu när jag ändå är vaken. Ska ner och käka lite frukost och duscha, sen vet jag inte vad som händer. Alltså, jag ska ju åka och handla med pappa men jag vet inte när han känner att han vill iväg osv. Så om jag har en massa dötid så tänkte jag nog göra vårt lilla hemprov i social omsorg faktiskt.

God morgon världen! Typ…

Alltså!

Kategori: Allmänt

Kärlek när man vaknar upp på morgonen och känner något litet och varmt som lagt sig som "lilla skeden" i sängen hos en! <3

Framme hos familjen!

Kategori: Allmänt

Jag tog mig levande och nästan med hedern i behåll hela vägen till Bålsta idag. Har varit lite smått negativ idag pga vuxna människor som håller på som småbarn, föreläsningen om hederskultur och efter att jag läst min bok om hederskultur. Visst, det är till för att informera om detta så att man på ett effektivt sätt kan stoppa problemet, men idag har jag förlorat hoppet på mänskligheten totalt. Fast bara idag, imorgon blir det nog bättre om jag känner mig själv rätt.

Sedan är det störande med personer som tror att de kan göra vad fan de vill för att de inte tror att de behöver bry sig om andra människor. Det är en del i att växa upp tycker jag, att kunna respektera andra människor som inte gjort en något ont. Att liksom inte vara sådär jävla ego. Blir så trött! Jag trodde vi var vuxna nu?

Pappa kom och hämtade nig vid stationen i Bålsta och sedan har jag typ ätit och snackat skit med familjen. Imorgon blir det nog att gå upp i relativt skaplig tid ändå, ska handla mat med min far till födelsedagsfirandet av mig och mina småsyskon på lördag. På eftermiddagen så tror jag att jag drar mig in mot stan och strosar runt om jag känner för det, och sedan får vi helt enkelt se vad jag gör. Känner mig så splittrad pga massa strul så jag vet inte alls vad jag ska ta mig till. Men det får bli morgondagens problem!

Försöker klämma in så många människor som möjligt imorgon dock, så jag får träffa alla mina underbara! Men det kan bli körigt, haha!

Nä, nu måste jag fan gå och lägga mig alltså för det här håller inte lägre.

Saknar mina killar! (... Fast jag träffade alla 3 senast typ 16.00 idag...)

Packad!

Kategori: Allmänt

Färdigpackad och klar för avfärd mot hemlandet!

Nä, ska inte åka förns 16.20 men ändå, snart...

För fort...

Kategori: Allmänt

Idag gick allt så fort när jag gjorde mig iordning! Har varit färdig att gå i ca 20min och jag ska inte gå förns om 50min. Livet är hårt för en tidspessimist!

Vädret är underbart här och vi ska få uppemot +20 grader idag. Har bara lektion i "människan socialt och kulturellt" mellan 08.20-11.10 och sedan är jag ledig resten av dagen. Efter skolan blir det kanske att jag och Alice drar till Thai fu Quing och käkar lite sushi. Sedan måste jag dra hem och städa och packa för klockan 16.20 så lämnar jag Vimmerby för denna gång och åker hem till mina föräldrar i Bålsta. Men det blir ju bara över helgen såklart!

Bjuder på en bild på mig själv, är helt jävla sne i ansiktet... Men orka bry sig!

Katt i hatthylla

Kategori: Allmänt

Spencer har hittat sig ett nytt mysställe! Om man inte hittar honom och om han inte kommer när man ropar så vet man exakt var man ska hitta honom.

Tråk…

Kategori: Allmänt

Har överlevt skoldagen! Kom iofs hem vid typ 14.00 men har inte orkat göra något sedan dess typ...
Provet klarade jag i alla fall, har inte fått något resultat på det men det kändes bra och jag svarade på alla frågor så... Godkänt måste det ju bli åtminstone!
Sedan gjorde vi par-arbete om en varsin sjukdom i mag- tarmkanalen och jag och Stephanie fick blindtarmsinflammation och akut buk så vi gjorde 2 söta broschyrer om ämnet.

Så fick vi hemprov i social omsorg, Åke sa att vi skulle få runt 30 frågor men vi fick 4. Så det känns inte så jobbigt!

Goooood mooorniiing!

Kategori: Allmänt

Då får vi se hur det går på provet idag då! Känner inget särskilt, det får antingen bära eller brista liksom.

Har gjort mig helt iordning, ätit frukost och sitter nu och dricker mitt morgonkaffe medans jag kollar lite på serier. Som sagt får man mycket tid över när man är tidspessimist fast man inte inser att man har det... Typ...

20/3

Kategori: Allmänt

Imorse skulle jag vara duktig och gå till vårdcentralen men självklart försov jag mig... Så vi får ta det någon annan dag helt enkelt!

Annars har jag typ pluggat idag, har prov imorgon i vanlig ordning. Och de känns extra stort av någon anledning. Gick över till Alice en stund också för att plugga, vet inte hur mycket vi pluggade egentligen... Vi drack mest kaffe och kollade på top model Sverige! Men nu har man ändå dubbelkollat vissa grejer med någon annan så det känns nu som om att man har mer koll än innan faktiskt.

Nu sitter jag hemma och kollar på "lyckan i LA" och väntar på att min karl ska komma hem, han är typ hos en kompis och dricker kaffe och snackar skit.

God morgon världen!

Kategori: Allmänt

Buäh... Trött som fasiken… men jag överlever nog!

Slut på ännu en vecka…

Kategori: Allmänt

Tiden går så fruktansvärt fort tycker jag! Veckorna bara rinner iväg, ena sekunden är det måndag och andra sekunden är det söndag... Livet bara försvinner medans man blinkar!

Idag var vi hos Patriks pappa, Gitte och Oliver för att fira Patriks pappa då. Patriks syrra med sambo och barn var även där, så barnen lekte med morbror Oliver mest och skötte sig själva rätt bra tycker jag. Vi vart bjudna på både mat och fika och satt och pratade och hade det sådär trevligt. Ett väldigt bra avslut på veckan tycker jag!

När vi kom hem igen så satte vi oss och pluggade båda två, Patrik pluggade historia och jag andningsorganen till provet på onsdag. Sedan har vi inte hunnit med så mycket mer faktiskt, och nu ska jag sova!

Imorgon blir det att gå upp tidigt för att dra sig upp till skolan och ha omvårdnad/hemsjukvård och social omsorg. Lär bli lite praktiskt om sårvård på hemsjukvården och sedan lite betygssnack i social omsorg. Då får jag förmodligen reda på vad jag får för betyg i fördjupningskursen rehabilitering & habilitering också, nice!

Nämen ah, god natt!

Sunday

Kategori: Allmänt

Idag bär det av hem till Patriks pappa för att fira honom, han fyllde nämligen år tidigare i veckan.

Skrev inget igår, för jag hade inget att skriva direkt. Låg mest på soffan och tog det lugnt!

Fredagen spenderades med att fixa iordning Alice inför någon firmamiddag, ta en snabb tripp ut till mysiga frödinge och sedan dricka vin med Natalie! Kvällen slutade med religionsdebatt klockan 03.00 vid mitt köksbord... Hmm... Men en bra kväll var det!

Jag idag!

Utsikten

Kategori: Allmänt

Thank God it's friday!

Kategori: Allmänt

Äntligen fredag, snart får man ta helg! Ska bara ha rehabilitering & habilitering idag så det blir en lugn dag. Förmodligen blir detta min sista lektion i den kursen då jag ska fråga om jag kan skippa den sista lektionen på fredag nästa vecka eftersom jag ska åka till Bålsta då.

Resursen ringde mig imorse också och undrade om jag kunde jobba kväll på blåbärsstigen, och jag skulle jättegärna jobba men jag har aldrig varit på den avdelningen innan + att man bara är 2 personer på kvällarna, så jag vill inte vara en börda för den ordinarie som jobbar ikväll och hoppas dom får in någon som är mer van vid just den avdelningen. Men som vanligt sa jag åt dom att om det verkligen krisar och dom inte får tag på någon så tar jag det!

Ska snart springa ner och möta Alice, vi ska dra en snabbis till tempo innan skolan börjat och jag måste skriva ut mina arbeten i kursen så jag kan lämna in dom idag innan lektionen börjar...

Case

Kategori: Allmänt

Ska nu börja med mitt case i rehabilitering & habilitering. En man som har fått stroke handlar det om, så vi får se vad jag hittar på för skoj med honom...

Annars har jag inte gjort särskilt mycket idag i vanlig ordning, har ju städat så lägenheten är nu ren och fräsch iaf. Sedan har jag mest slappat och kollat på mina serier och skjutit upp studerandet.

Min mammas kusin lade upp denna bild på Facebook och det tog mig typ hundra år innan jag såg något annat än 2 människor som dansar, haha!

15/3

Kategori: Allmänt

Var så jäkla trött igår så jag höll på att typ dö när jag skulle lägga mig och sova, och så försov jag mig imorse också! Nät jag vaknade var det väl en 10-20min kvar av min lektion så kändes ute riktigt värt att gå.

Var ute och drack chailatte med Natalie på 48:ans baksida, första fikan på uteservering för min del iår! Dock missade vi solen och i slutet när vi satt där så var det faktiskt jävligt kallt, men ändå! Uteservering = sommar!

Idag blir det städ-dag för hela slanten, det ska bli skönt att få allt rent. Katterna har varit förjävliga inatt och haft sönder grejer.

Phiew

Kategori: Allmänt

Då var denna skoldagen avklarad, det var den iofs för en och en halv timma sedan men har suttit och druckit kaffe med Patrik och tagit det lugnt ett tag också.

Idag körde vi på med tema andning på omvårdnadslektionen och fick se en film om att leva med syrgas bland annat. Och så fick jag reda på att jag fick alla rätt på mitt läkemedelsberäkningsprov jag gjorde i måndags så då slipper jag göra om det. Man slipper tydligen slarvfel om man kollar igenom provet typ femtioelva gånger innan man lämnar in det, haha!

Sedan hade vi social omsorg där vi pratade lite spritt om barn och mobbing. Förstår dock inte varför vi pratar så mycket om barn eftersom det faktiskt inte är barn och fritidsprogrammet på gymnasie vi läser... Men men!

Fick också ett samtal på psyket om att jag skulle släpa mig till vårdcentralen för att göra lite olika tester på mina skakningar. Tydligen hade läkaren glömt att säga det till mig sist, så ja...

Skolbesök på min lediga dag

Kategori: Allmänt

Jag och Patrik tog tag i oss själva och drog ner till skolan en snabbis för att fixa lite småsaker. Han är just nu på möte angående en uppsats med sin historia- och samhällslärare och jag har skrivit ut ett arbete som jag har lämnat in. Sedan bär det ner till materialmännen för att kolla upp material till vårt "kattstaket" som vi ska montera upp på balkongen och till sist till Ica för att handla lite smått och gott som behövs!

15 plusgrader

Kategori: Allmänt

Dagen har börjat riktigt fint om ni frågar mig. Efter min frukost släpade jag ut 2 köksstolar på balkongen och satte mig där tillsammans med Patrik och drack kaffe i solskenet. Hur mysigt som helst!
Katterna fick även uppleva sin första vistelse ute på balkongen idag, och det var väl med skräckblandad förtjusning. Måste ha varit många nya dofter och saker att se, tex fåglarna som flög ovanför oss.

Tog sedan tag i att kolla nätet efter möbler vi kan ha ute på balkongen nu när säsongen börjar komma och hittade detta trevliga caféset på jysk. Precis ett sådant jag hade tänkt mig för vår lilla balkong!

Helt jävla värdelös

Kategori: Allmänt

Haha, jag är så dålig! Somnade runt åtta någon gång igår, som en jäkla pensionär... Känns inte helt OK detta!

Idag är jag ledig så det är ju en positiv grej, det mindre positiva är väl att jag inte har någon aning om vad jag ska göra med dagen. Det är jättefint väder ute så en promenad av något slag skulle väl inte sitta fel... Så funderar jag på att flytta ut en stol på balkongen och dricka mitt morgonkaffe där, men längre har jag faktiskt inte kommit i mina planer.

Uttråkad

Kategori: Allmänt

Jaha, här sitter jag och är så uttråkad att jag överväger att städa kattlådan för skojs skull. Det känns illa, jävligt illa...

Lämnade ju skolböckerna i skåpet i skolan för att ha en pluggfri dag och just nu känns det sådär! Hade varit skönt att ha något vettigt att göra...

12/3

Kategori: Allmänt

Idag har väl varit en dag som vilken annan dag som helst egentligen... Började med urologiprov som kändes jäkligt bra, så det får jag nog åtminstone G på. Så fick jag ju göra omprov på läkemedelsberäkningen eftersom jag hade slarvfel förra gången, och vi måste ju ha alla rätt. Pinsamt värre att ha fel på årskurs 4 matte, simpel jävla grundskolematte alltså! Men matte har ju aldrig varit min starka sida och jag är ju känd för mina slarvfel på matteprov så, inget oväntat direkt...
Efter provet så påbörjade vi tema andning, vilket innebär att vi nu pratar om lungorna såklart. Och rökning...

På lunchrasten satt vi typ bara ute och njöt utav det fina vädret vi haft här idag, 15 plusgrader är ju inget att klaga över direkt!

På eftermiddagen var det lektion i social omsorg där vi gick igenom lite spridd information i vanlig ordning. Sedan avbröt Åke lektionen med att ta med klassen på en promenad i det fina vädret, bra initiativ om ni frågar mig! Mer sådant!

Så nu sitter jag hemma och ska måla naglarna i en sådan där härlig färg som symboliserar hur härlig jag känner mig inombords idag. Alldeles varm och harmonisk, och framförallt somrig!

Solkatt

Kategori: Allmänt

Spencer ligger och solar på golvet, söting <3

Försov mig...

Kategori: Allmänt

Med ca en timma idag, men jag är glad ändå! Urologiprov är det som står på schemat plus lite annat skit.

Måste kila!

Bilder från i fredags

Kategori: Allmänt

Nu ska jag ta tag i det här med att ladda upp bilderna som jag tog i fredags. Har faktiskt sorterat dom och tagit bort de som inte ska vara där. Dock önskar jag att jag tagit fler bilder såhär i efterhand då de flesta fick raderas, haha!


Jag och Patrik kom ju till festen lite tidigare för att vi tänkte hjälpa till, men när vi kom dit fanns inte så mycket att göra så vi typ satt och tog det lugnt istället.


Patrik och någon snubbe som heter typ... Mattias?


Det ena födelsedagsbarnet Johannes tillsammans med sin flickvän och min vän Alice som hade ordnat alltihopa!


Alice <3


Födelsedagsbarnet som minglar med folk! Folk som jag inte vet namnet på alls!


Och så var det lite mer folk...


FOLK! Den enda jag typ vet namnet på i denna bild är han som sitter och poserar så fint. Kim tror jag det var han hette.


Födelsedagsbarnet och en människa jag inte vet namnet på.


Här har vi folk som jag känner! Patrik, min klasskompis Jessica och hennes pojkvän (snart sambo!) Johan.


Johannes och Patrik!


Patrik <3


Till höger har vi då det andra födelsedagsbarnet Gabriella (som är Johannes lillasyster) och till vänster har vi Gabriellas storasyster Magdalena.


Folket som hade hand om ljudet.


Sofia tror jag hon till vänster heter, och hon är släkt med Johannes och Gabriella på något sätt... och hon till vänster har jag träffat några gånger men har ingen aning om vad hon heter.


Födelsedagsbarnet Gabriella och TT (Tutt-Therese, hihi).


Lite löst folk!

Det var alltså en överasskningsfest för Gabriella och Johannes i lokalen i Folkets park här i Vimmerby!

Däckad katt <3

Kategori: Allmänt

Ramses <3

Kategori: Allmänt

Ligger utanför toaletten på min väska och väntar på mig, sötnos!

Morgonmys med barnen <3

Kategori: Allmänt

Nya mysstället

Kategori: Allmänt

Kissarna har hittat ett nytt ställe att ligga och mysa på :)

:)

Kategori: Allmänt

Gårdagen

Kategori: Allmänt

Igår vart det inte så mycket uppdatering tyvärr! Jag gjorde mig iordning så kom Alice hit och drack kaffe och sedan drog vi typ, och när vi kom hem så duschade jag och sedan däckade jag...

Men vi åkte iaf först till Odensvi till "TT" och satt där och snackade och tog det lugnt. Sedan när Alice kompis Rebecca slutat jobbet så åkte vi in till Gamleby och hälsade på henne och hennes hund Rabalder, en skitsöt Amstaff! Och Rebecca hade typ världens finaste lägenhet, verkligen jättestor och fin!

Vid fyratiden drog vi oss in mot Västervik. Vi gick på rusta och biltema, satte oss och käkade och så drog vi till lager 157. Jag hade verkligen förväntat mig att det skulle vara större där! Men Alice kompis Martina jobbar i en sko outlet precis bredvid så vi plockade upp henne och åkte och plockade upp Alice andra kompis och så drog vi hem till Martina. Vi drack lite kaffe och åt lite av den nya ben&jerry smaken som kommit ut, typ äppelpaj? Helt OK faktiskt!

Efter ett tag skulle vi dra oss hemåt och lämna av Alice andra kompis på vägen. Vi fick se hennes nya lägenhet och den var så jävla grym! Typ en gammal publokal med bardisk och tegelväggar, så snyggt! Och så var det ju en källarlokal också, jag vill typ ha den lägenheten...

Vi drog förbi donken på vägen hem och köpte cheeseburgers till våra män, och jag köpte hårfärg på Ica maxi. Röd färg! Så det ska jag göra idag, färga håret.

Vi tog en sväng förbi frödinge för att plocka upp Johannes också, och sen så åkte vi hem! Kom hem typ 22.00-22.30 någon gång och var ganska slut efter allt rännande...

Bild på mig och bild på Gamleby "centrum"...

Dagen

Kategori: Allmänt

Idag var jag ju på psyket då, och gjorde det sista testet! Så ska jag dit igen om några veckor och se vad dom har kommit fram till och hur vi ska gå vidare.

Sedan har det faktiskt inte hänt särskilt mycket. Jag och Patrik somnade en stund på förmiddagen och så har jag typ kollat på mina serier. Jag kanske borde ha pluggat men har typ noll motivation... Ska försöka ta tag i de mest brådskande uppgifterna innan jag lägger mig ikväll!

Imorgon ska jag dra mig in till Västervik med Alice för att springa lite ärenden typ. Kan bli skönt att göra något när man har en ledig dag, så man inte bara går hemma och såsar.

Här får ni se ett av testerna jag får göra, tog ett smygkort när min psykolog var ute ur rummet, hihi! Jag ska typ para ihop rätt form med rätt form, eller något...

6/3

Kategori: Allmänt

Dags för psyket, tjoho!

Kategori: Allmänt

När man drömmer att man vunnit pengar och blivit mångmiljonär och vaknar upp och inser att det var en dröm... Finns det något värre?

Färdigpluggat för idag

Kategori: Allmänt

Nu orkar jag inte plugga mer, har gjort instuderingsfrågorna till urologiprovet och skrivit inlämningsuppgiften till kursen "människan socialt och kulturellt". Har även lyckats ha tvätt-tid, gått till tempo, pratat med Ronny på telefon och klämt i mig ett paket nudlar... På 6h, väldigt lyckat! Not!

Nu ska jag nog hoppa in i duschen, måla naglarna och kolla på nya avsnittet av desperate housewives. Blir att gå upp klockan 07.00 imorgon eftersom jag ska till psykologen... På min lediga dag... Yay...

Myskillarna <3

Kategori: Allmänt

Hatar mig själv

Kategori: Allmänt

För att jag måste skriva för hand om någonting ska fastna i hjärnan på mig. Har sådan fruktansvärd skrivkramp just nu, och jag är inte ens klar med första uppgiften...

Btw

Kategori: Allmänt

Så är våra katter ganska gulliga när dom ska vara med överallt! Här sitter dom och gör mig sällskap när jag står och borstar tänderna.

Mestadels av dagen avklarad

Kategori: Allmänt

Sådär, då har man varit hemma ett tag. Har druckit kaffe och snackat skit med Patrik som hade varit så söt och fixat iordning lite här hemma tills jag kom hem, så att jag skulle slippa tänka på det.

Fick gå tidigare från skolan för att gå på läkarbesök ang mina darrningar. Var mest en basic läkarundersökning med lite samtal innan tycker jag. Och är det bara jag eller har läkare sjukt dåliga people-skills? Jag fattade typ hälften av vad vi gjorde på undersökningen, haha!

Nu har jag två dagars ledighet från skolan också, imorgon har vi ju inga lektioner eftersom arbetsmiljö och säkerhet är avslutad och på onsdag har vi studiedag. Men jag har nog inte tid att ta några pass på jobbet eller så ändå eftersom vi har ganska mycket plugg att göra... Så ska jag till min psykolog imorgon klockan 09.00 också, så ingen sovmorgon här inte!

Hemuppgifterna jag har att göra... Det är dessa plus en inlämningsuppgift på 1 A4... Kuuul!

Tidspessimisten

Kategori: Allmänt

Haha, om ni känner mig riktigt väl så vet ni nog att jag är stressad 24h om dygnet? Att jag alltid går någonstans typ 30min innan jag egentligen behöver bara för att ha extra tid på mig om något oväntat skulle inträffa?

Det jag kom att tänka på idag var vad jag gör med all den där tiden som blir över. Idag var jag helt klar för att gå till skolan 07.10 fastän jag inte behöver få förns en timma efter det. Och hur har jag spenderat den tiden? Jag kan väl säga att jag gjort absolut ingenting, har legat i sängen och kämpat för att inte somna om medans jag har tittat på Patrik som sover. Kul liv liksom, för man är ju på tok för seg för att orka göra någonting vettigt vid denna tidpunkt. Bara slösar bort tiden...

Jag hade kunnat sova, fast ändå inte för då hade jag mått dåligt och känt mig mer stressad än vad jag vanligtvis är. Ett dilemma det där, att sova ut och bli skitstressad eller att gå upp i vanlig tid och aldrig vakna utvilad. Dock tvivlar jag på att en timme hit eller dit skulle spela någon större roll, men man kan väl drömma…

Skjut mig...

Kategori: Allmänt

Var så jäkla trött när klockan ringde imorse, var nästan så jag inte kom upp alltså! Men jag såg det hela från den ljusa sidan: att jag bara har den här skoldagen och sedan är ledig tis-ons.

Har ju det där jäkla matteprovet idag, om läkemedelsberäkning. Så vi får se hur det går... Kan inte påstå att jag pluggat stenhårt till det, men borde klara det då min lärare faktiskt sa att det är samma mattenivå som dom kör med i årskurs fyra i grundskolan.
Sedan på eftermiddagen så har jag social omsorg, får se vad vi ska göra på den lektionen...

Ikväll har vi också tvätt-tid vilket jag inte kan påstå att jag ser fram emot. I vissa fall hade det varit nice med en tvättmaskin i lägenheten alltså...

Smörgåstårta

Kategori: Allmänt

Jag och Alice var föresten duktiga igår och gjorde 2 smörgåstårtor!

Död katt <3

Kategori: Allmänt

:)

Kategori: Allmänt

Oplanerade trevligheter

Kategori: Allmänt

Gårdagen var trevlig, helt random så drog vi till Jocke och Jennie där Jenny och Viktor också var. Killarna spelade FIFA och vi tjejer snackade skit, typ. Jenny och Viktor var tvugna att dra relativt tidigt, vilket var lite tråkigt... Jag och Jennie drog ner till Statoil och skulle kolla om vi hittade några fulla människor ute på stan, det var faktiskt ganska dött men dom vi träffade på var väl rejält fulla!

Jocke och Patrik spelade FIFA hur länge som helst och jag och Jennie satt mest och gäspade i slutändan! Tillslut lyckades jag övertala Patrik att gå hem med mig, och klockan var väl 01.30-02.00 då. Inte så sent kanske, men jag är ju pensionär! På vägen hem träffade vi Natalie som delade ut tidningen, stackarn som måste jobba fredagsnätter.

Idag vaknade jag 18.20… det är något med mig och vin alltså, så fort jag dricker 2-3 glas så sover jag mig igenom nästa dag... Helt sjukt!
Nu ligger jag och kollar på CSI, men jag ska snart ta att plugga till provet jag har på måndag...

2/3

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit på rehabilitering och habiliteringslektionen, dock tycker jag inte att vi pratade så mycket om just det ämnet men ändå en helt OK lektion såhär inför helgen. Det jobbiga var väl att vi fick 2 inlämningsuppgifter, så kommer få spendera helgen tillsammans med skolböckerna...

Annars har vi bara tagit en sväng nere på stan Patrik och jag. Vi skulle hitta födelsedagspresent till Patriks far som fyller år snart och handlade lite käk. Patriks mamma har varit här på en kort visit också, hon hade köpt en gardinstång till oss som vi verkligen behövde! Så gulligt! Så nu har vi äntligen gardiner inne i vårt extrarum också.

Förhinder

Kategori: Allmänt

Jag skulle städa, så ringer Patrik och jag sätter mig ner för att prata i telefon med honom. Då får jag en sjukt kelsugen katt i knät och ah, nu är jag fast!

Människan socialt och kulturellt

Kategori: Allmänt

Är nu hemkommen från min lektion, var faktiskt ganska kul. Det var en sådan där lektion då man verkligen får tänka till och där det egentligen inte finns några konkreta svar.
Stor klass var vi också, det var ju USK klassen och så var det några till som läste lite strökurser. Vi fick ta in ett extra bord i klassrummet för att alla skulle få plats.
Läraren var också ny för mig, och hon verkar bra. Hon verkar bry sig om sitt ämne och jag tror hon är bra på att lära ut. Dock verkar hon vara lite strängare än vad vi är vana vid, men med glimten i ögat såklart!
Är glad över att jag gick till lektionen, för det var mycket att hålla reda på och man fick liksom en liten grund att stå på såhär i början av kursen.

Som sagt så är jag nyss hemkommen. Skulle väl inte vilja säga att jag har några särskilda planer för dagen förutom att utföra mina städsysslor, och det ska jag nog ta tag i så fort som möjligt så jag får det överstökat... Dessutom är Patrik i skolan så då kanske jag hunnit klart tills han kommer hem!
Annars blir det nog att plugga faktiskt, har typ ett "matteprov" på måndag som har med läkemedel att göra och så har jag en inlämningsuppgift som ska vara inne till nästa MÄSK lektion. Vore skönt att åtminstone påbörja den…

1/3

Kategori: Allmänt

Höll på att inte gå till skolan idag, för jag vaknade med ganska mycket magvärk. Men jag svalde en Iprenkapsel och nu känns det helt OK. Vi har trots allt bara en lektion idag, och det är en ny kurs så därför känns det lite extra viktigt att vara där och få lite koll redan från början.

Har precis ätit frukost och kollar på modern family, sitter här och fördriver lite tid just nu för att slippa komma till skolan så tidigt… är sjukt trött också, så får se hur länge jag klarar av att hålla mig vaken! Så har vi ju städ-dag idag också, yääy... Eller inte…