josieHpersson

scorett.se

Kategori: Allmänt

Har varit inne och kollat på lite skor för jag behöver verkligen ett par nya skor nu till vintern och hösten... Hittade ett par söta ballerina också, men det hör inte till saken!
 



 
NOVITA 1041350, 699:-
 
 
 
 
RIEKER 1071424, 950:-
 
 
 
RIEKER 1012370, 750:-
 
 

En ledig fredag!

Kategori:

Igår när jag kom hem var jag ganska trött vill jag lova, kom inte hem förns 17.00 eftersom jag var nere på bokhandeln och köpte sådant som är lite nödvändigt om man går i skolan. Köpte med andra ord skrivblock, en penna och en almenacka. Almenackan var dock jävligt snygg!
När jag kom hem käkade jag middag och pratade med pappa i telefon angående lägenhetsköp osv och sedan somnade jag ovanpå den hög av kläder som låg på vår säng. Jag liksom totaldäckade och sov i 15 timmar! Inte så dåligt...

Idag hat jag inte hunnit med särskilt mycket fastän jag varit vaken i några timmar. Vi ska ju städa idag så jag tror att det är därför jag liksom gör en massa onödigt, för att skjuta fram själva städet. Men jag tror att jag mest bara ska plocka iordning allt idag, vi tvättade ju för någon dag sedan så det hänger och ligger tvätt överallt! Så kör vi dammning och dammsugning m.m imorgon tror jag. Är ju ledig hela helgen så jag har ju faktiskt tid att göra saker pö om pö.

Annars har jag sökt lite jobb och haft ett uppföljningssamtal med min psykiatriker över telefon, doshöjning igen så ska hämta ut det nya receptet så fort mitt gamla är slut. Så får vi se hur det funkar! Han sa att jag själv kunde sänka dosen om jag kände att det inte fungerade, så det är ju jäkligt skönt faktiskt.

Sååå... Nuuu... Ska jag väl börja städa? Har sorterat papper i alla fall... En bit på vägen...

Thursday

Kategori:

Imorse var det riktigt segt att gå upp kan jag säga er! Känns sjukt att skriva "imorse" när klockan är fem i sex på morgonen, men går man upp vid 04.20-04.40 ungefär så känns det som om att man varit vaken ett bra tag. Jobbade ju kvällspass igår med vilket gör att man inte riktigt är lika avslappnad och trött på kvällen när man kommer hem, så hade lite svårt att varva ner igår om vi säger så. Men det gick ju till slut. Sedan vaknade jag typ två inatt och var skitpigg och tvingade mig själv att somna om, så jäkla typiskt att man är så trött sen när man verkligen måste upp...

Men men, sitter vid köksbordet med en kopp kaffe och glor. Är i princip färdig att gå när jag druckit kaffet. Vågade inte gå ut och sätta mig på balkongen nu på morgonen för det är sådan tjock dimma ute, och dimma betyder ju vanligtvis kyla!

Idag är mitt sista pass för denna vecka, så jag har värsta långhelgen med ledighet framför mig! Idag efter jobbet ska jag försöka pallra mig ned på stan och köpa skrivblock och en almenacka, tänkte det var lika bra att ha det ordnat. Och när jag kommer hem ska jag slå mig ned och söka jobb, har kommit ut en massa spännande i Bålsta med omnejd faktiskt!

29/8

Kategori:

Nu sitter jag ute på min balkong och bara njuter med en stor kopp kaffe! Sitter här med en av mina "soppmuggar" som är skitstora, har kokat 3 koppar kaffe och hällt i muggen men den är bara fylld till hälften. Smidigt om man som mig dricker mycket kaffe och gillar kaffet bäst när det är rumstempererat, alltså inte varmt...

Jag ska ju iväg på min praktik idag igen men jag börjar ju inte förns klockan 14.30 så jag har gott om tid på mig. Jag och Patrik ska ta sällskap för han ska iväg till sin mamma och måla om lite grejer hemma hos henne så vi ska typ gå samma väg. Fick sms från posten också om att mina arbetsskor har kommit så ska hämta dom också, mina som jag har sjunger verkligen på sista versen, sulan håller på att smulas sönder!
Skorna jag ska hämta ut nu är ju inga värstingskor för några tusen utan ett par vanliga tofflor med lite tjockare sula som jag köpt på deichmanns rea, för att ha ett par skor att arbeta i helt enkelt.

Paulúns kokosvatten, blä!

Kategori:

Köpte paulúns kokosvatten igår, jag och Evelina på jobbet har letat som galningar efter det och så hittade jag det av en slump igår när vi var och handlade! Både jag och Evelina ville ha den med naturell smak, alltså inte den med tillsatt juicesmak, så jag köpte den. Jag kommer ihåg när jag var liten och vi kunde köpa kokosnötter som vi borrade hål i och sedan drack upp kokosmjölken ur, och sist åt vi upp själva fruktköttet. Det slog mig att kokosvatten och kokosmjölk antagligen inte är samma sak, för kokosvatten smakar skit.

Men det är bra för kroppen så jag tog halva flaskan nu som en del av min frukost. Köpte även paulúns müsli med smak av äpple och kanel, och den smakade jättebra. Helt klart en ny frukostfavorit! Nästa gång ska jag dock prova den andra smaken "blåbär & vanilj" för att se om den är ännu godare!

Första dagen på praktiken

Kategori:

Började ju 06.45 imorse och var sådär lagom nervös i början där, men det gick ganska fort över till nyfikenhet! Jag var som ett litet barn i en leksaksaffär när jag undersökte alla olika apparater och instrument som vi bara läst om i böcker i skolan. Är så kul att äntligen få se och lära sig "in action"! Märkte att dem har ett mer professionellt språk än vad jag är van vid också, mycket latin och vad glad man blir när man i princip förstår vad dom pratar om!

Helt enkelt en väldigt bra första dag, och imorgon har jag det såpass lyxigt att jag har sovmorgon... Jag "jobbar" kväll imorgon och börjar då inte förns 14.30, så skönt!

Nu efter praktiken har jag dock inte gjort särskilt mycket, har haft tvätt-tid och gått till tempo... Och nu vid klockan 21.00 så börjar min TV-kväll med "svenska hollywoodfruar" och "project runway", så ligger framför TVn förberedd med lite choklad och myser för mig själv. Patrik sitter ju inne vid datorn och nördar sig som vanligt. Det är typ det han gör 95% av tiden och typ 3% av den resterande tiden är han och dricker kaffe hos Robbin... Så mig gör det väl inget att jag jobbar hela tiden!

Såå sant, stämmer väldigt bra in på mig!

Kategori:

Lättnad

Kategori:

Nu är mitt liv som det ska vara igen, allt är i den ordning jag vill ha. Jag har all information och inget är osäkert, det gillar jag.

Min lärare Åke ringde och väckte mig imorse och berättade att han ordnat en ny praktikplats åt mig, här på Duvan i Vimmerby. Det tar mig ca 10-15min att gå dit så det känns nära och bra. Dock vet jag inte så mycket om Duvans verksamhet men vad jag har fått höra är det väldigt blandat där, kan vara allt från demens, till cancer och palliativ vård. Så jag tror att det kommer bli riktigt spännande och jag hoppas på att få avsluta min praktik med känslan att jag lärt mig en massa nytt som är vettigt inför arbetslivet!

Var där och hälsade på idag för att få schemat och för att dom skulle få ett ansikte på personen som skulle komma dit. Jag tror att det var själva gruppchefen jag fick prata med och hon var så trevlig och snäll som tog sig tid med mig. Allt det här var ju lite sista sekunden men hon visade mig runt och presenterade mig för min handledare, och det uppskattar jag verkligen! Nu känns det inte lika nervöst att komma dit när man vet var allt ligger, man vet vem man ska gå med och lite om deras rutiner.

Jag börjar imorgon 06.45 och då ska jag gå med en annan handledare än den jag ska ha resten av praktiken. För det hade dom också förberett eftersom jag missade ett pass idag. Snacka om god framförhållning! Jag fick även träffa henne jag ska gå med så då vet jag vilket ansikte jag ska leta efter imorgon.

Som sagt, allt känns skitbra nu och jag tror verkligen att jag kommer stormtrivas på min praktik! En klasskompis har jobbat där i sommar och jag har bara hört en massa positivt så det här kommer bli jättebra!

Efter mitt besök på praktiken så gick jag till Apoteket. Jag behöver kalciumtabletter eftersom jag har kalciumbrist vilket resulterar i att jag har fruktansvärda kramper i benen på nätterna. Jag äter ju i princip inga mjölkprodukter eftersom jag är överkänslig och mår dåligt när jag gör det... Och soyaprodukterna som jag äter istället vet jag inte om det finns något kalcium i? Dock äter jag ju inte heller soyaprodukterna regelbundet...
Köpte mig även ett par stödstrumpor från Mabs som är till för typ vårdpersonal och andra som rör sig mycket på jobbet! Har funderat på att köpa ett par ett tag nu och dom hade dom på Apoteket så jag slog till på ett par svarta, nu får vi se om man är något piggare i benen efter avslutad arbetsdag när jag använder dom.

Nu har jag varit hemma ett tag och mest tagit det lugnt tillsammans med Patrik, druckit lite kaffe och pratat typ. Men jag tänkte att jag skulle slå mig ned vid datorn ett tag och söka jobb! Det är ju måndag så det lär ju ha kommit in en hel del nytt runtom Bålsta.

Gah, vilken tråkig dag...

Kategori:

Har gjort absolut ingenting idag typ? Och jag har inte några planer för dagen heller, så jag kommer snart börja klättra på väggarna... Eller börja surfa på internet efter inredning som jag ändå inte kan köpa just nu. Kommer bli knäpp! Och så ska jag vara ledig imorgon med? Hur ska detta gå?

Har typ pratat med Natta i telefon och druckit kaffe, det är det enda jag gjort. Försöker tänka och komma på något som jag kan göra, som ger mig en anledning att typ gå utanför dörren men jag kommer inte på något. Suger att vara en rastlös person, var mycket lättare när man var tonåring och gillade att ligga i sängen hela dagen utan något att göra…

God morgon!

Kategori:

Har varit vaken i kanske en timma, har käkat frukost och kollat på glamourama på TV3play. Älskar att dom också fixat en app så man kan kolla på programmen i mobilen, för 3:an är ju typ den bästa kanalen av våra vanliga kanaler enligt mig.

Nu ligger jag i sängen igen och slappar, är så seg i hela kroppen idag så jag är inte redo att kliva upp på riktigt ännu... Sen när jag är det så ska jag sätta mig på balkongen med en kopp kaffe, för tror det är ganska varmt och fint ute idag...

Idag är det även den sista visningen på en av bostadsrätterna vi tittat på, vilket betyder budgivning ikväll! Spännande, man får hoppas att vi har lite tur... Annars har vi ju 2 objekt till som vi kollar på, så om vi inte får denna är det ju ingen direkt brist på andra bostäder!

Hunger games

Kategori:

Då har vi avslutat den andra filmkvällen i rad här på bondebygatan. Jag gillar ju inte att titta på film så tror inte att jag och Patrik har haft så många filmkvällar på rad någonsin i vårt förhållande? Men det har varit mysigt, och det är ju faktiskt skillnad på att slå sig ned och se en film man verkligen velat se jättelänge än att se på en film bara för att se en film, eller hur?

Patrik tyckte att filmen var sådär, medan jag tyckte den var sjukt bra. Tur att jag inte hunnit läsa boken innan för det förstör så mycket för mig! Men jag ska köpa alla böckerna i serien så fort jag har pengar till det tänkte jag, för innerst inne är jag ju faktiskt en riktig liten bokmal...

Katterna gillar sin nya säng jag köpte åt dom på marknaden idag och Spencer har legat och sovit i den ett flertal gånger redan! Dock har Ramses bara varit på den och gått därifrån direkt typ, men han har ju lite svårare för nya saker... Dessutom är den säkert full av en massa mysko och främmande dofter eftersom den stått till försäljning ute på marknad!

Nu ska jag försöka somna hade jag tänkt mig, dock låter det som att halva grannskapet har fest ikväll så vi får väl se hur det går. Jag störs ju så onödigt lätt av ljud när jag ska sova… men det går nog bra ändå!

God natt på er!

Hemma från marknaden

Kategori:

Nu är vi hemma och ligger i soffan och snaskar på marknadsgodis! Jag och Jessika köpte oss en varsin klänning för 100:-/st som vi tyckte var skitsnygga. Väldigt svala och sköna med lite bohemkänsla, perfekt om man typ ska utomlands eller om det bara är sådär äckligt varmt hemma i Sverige? Patrik säger att den är tantig men det struntar jag i, för jag gillar den! Jag köpte en som gick i brunt, vitt och turkos typ och jag tror Jessika köpte en med lila, svart, vitt och grått. Fina var dom iaf!

Hittade även en säng till katterna med två bäddar. Tyckte den var ganska snygg också för de flesta kattbäddar som man annars ser är ju verkligen skitfula... Denna tycker jag att man kan ha framme utan att skämmas! Ska dock klä om dynorna för tycker det är lite tacky med dessa tassavtryck... Funderar på en mörkgrå färg? Helt skulle jag vilja köra på vitt men det funkar ju verkligen inte med våra svarta katter.

Efter vi varit på marknaden drog vi till Thai fu quing och käkade lunch, så jag fick min älskade sushi! En mysig dag helt enkelt. Och nu kan vi slappa i soffan utan dåligt samvete, för det regnar ute också...

Hultsfreds marknad

Kategori:

Idag är det ju min fina mammas födelsedag, tyvärr så kan jag inte vara med henne och fira idag... Men hon har fått födelsedagspresent från mig och Patrik, och hon är i Smedjebacken just nu för dom har cykelfest där. En cykelfest innebär att man cyklar runt Smedjebacken i mindre grupper och besöker olika deltagares hem där man blir bjuden på förrätt i ett hem, varmrätt i ett hem och efterrätt i ett hem. Efter allt detta så avslutas dagen med en gemensam fest i någon lokal. Vet att mamma och pappa var med förra året också och att dom tyckte det var roligt. Så jag hoppas mamma får en toppendag!

Jag och Patrik håller på att göra oss iordning just nu. Patrik skulle inte iväg och fiska idag så jag lyckades övertala honom att följa med på marknaden istället! Blir nog lite roligare om vi är 2 par som åker istället för 1 par och 1 person liksom. Då har alla någon att tjata med hela tiden. Efter marknaden tänkte jag och Patrik försöka få med oss Jessika och Johan till Thai fu quing på lunch, men vi får se hur dom känner för det. Och vi får väl även se om jag och Patrik är sugna på det sen.

Igår låg vi i soffan, myste och kollade på "the avengers". Mysigt med filmkväll för det blir nästan aldrig av hos oss eftersom jag är så ointresserad av film! Men jag älskar ju Marvel och måste se alla filmerna, och självklart älskade jag även "the avengers" då. Ikväll ska vi också mysa lite framför TV:n och se "the hunger games" för den har jag velat se väldigt länge nu... Sist vi skulle se den var det så dåligt ljud så ikväll ska vi koppla in vårt ljudsystem som Patrik har i sin dator just nu. Då kommer vi få skitschysst ljud!

Men men... Nu ska jag typ borsta tänderna och sedan är det dags för oss att dra oss mot Jessika & Johans port för att åka med dom till marknaden!

<3

Kategori:

Idag fyller världens bästa & finaste mamma år! En bättre mamma än min finns inte, det lovar jag er. Jag älskar dig <3

Fredag, fredag, fredag…

Kategori:

Idag gick jag upp sent, tog mig en rejäl sovmorgon och kom upp ur sängen typ runt 11-tiden. Det var riktigt skönt!

Vi tog det lugnt på morgonen och sedan gick vi ner på stan, vi gick på Apoteket och så gick vi till Synsam. Jag har lyckats tappa en av mina sista linser så jag var tvungen att hämta ut mitt linsrecept så jag kan beställa nya. Patrik passade också på att hämta ut sitt recept så nu har vi beställt linser för 6 månader från favoptik, hur billigt som helst! Dom kostar 160:-/ask så för ett halvår till båda ögonen kostar bara 320:- och om man skulle köpa de billigaste som går på Synsam skulle man få lägga 600-700:- för ett halvår.

Efter Synsam drog vi ner till ICA och storhandlade, där mötte vi även upp Patriks mamma som skjutsade hem oss. Vi fikade lite innan hon åkte hem med, för det var så längesedan vi träffade henne! Jag har i alla fall inte träffat henne på hela sommaren eftersom jag jobbat som en galning…

Imorgon blir det nog att åka till Hultsfred och gå på marknad. Ska bli kul eftersom jag älskar att gå på marknad! Patrik ska inte med för han ska kanske iväg och fiska, men jag ska åka dit med Jessika och Johan så jag behöver inte åka själv direkt. Evelina från jobbet vill även att jag ska följa med på marknadsfesten som är i Hultsfred på kvällen, men jag vet inte om det blir av. Dels är jag ju blind eftersom jag inte har några linser och dessutom kan jag typ inte spendera så mycket pengar just nu... Men vi får se hur det ser ut imorgon!

Här är en text som cirkulerat ganska mycket på Facebook, tycker den är klockren!

23/8

Kategori:

Idag var jag och Jessika duktiga elever och började vid 10.00 istället för vid 12.00! Vi ville öva lite på venprov och blodtrycksmätning innan praktiken så... Vid typ 11.00-11.30 åkte vi till ICA för Jessika skulle köpa nya blommor (eftersom hon tydligen mördar alla hon har hemma, haha!) och sen åkte vi till elljusspåret här i Vimmerby, för vi skulle ut på promenad med de nya som ska läsa omvårdnad! Vi vart tilldelade 1-2 var och så skulle vi typ berätta för dom hur det var osv. Jag berättade mest det nödvändiga, hur man ska skriva proven beroende på vilken lärare man har och vad lärarna gillar och ogillar. Sedan sa faktiskt jag och Jessika vad vi tyckte var dåligt, så de nya eleverna inte skulle råka ut för samma saker utan vara förberedda typ!

Det har löst sig med min praktik nu också... Jag vet inte var jag ska praktisera men det får jag väl reda på inom de närmsta dagarna!

När jag kom hem så började jag städa med en gång, för det är ju vår städ-dag idag! Så nu är allt rent och fräscht här hemma, så jäkla skönt. Nu ska vi äta lite pizza och glo på TV, sedan händer nog inte så mycket mer idag faktiskt!

SATC

Kategori:

Nu har jag lugnat mig lite. Min huvudvärk har släppt och jag har blivit ompysslad av min karl hela dagen! Tur att han finns där dagar som denna...

Budgivningarna är nu över och vi la inte något av de vinnande buden, för vi tyckte inte det var värt det helt enkelt... Men som min far sa så kan det ju ta lite tid innan man hittar något man gillar och vinner budgivningen på, och vi har 2 objekt till att titta på som har visning imorgon och på tisdag! Bilder från mäklarens hemsida visar jag längre ner, en tråkig printscreen men ändå!

Nu sitter jag i soffan alldeles nyduschad, insmord och ljuvligt doftande (haha)... Har satt igång första CDn ur min Sex and the city box och tänkte glo lite, har ju alla säsonger och det var ett tag sedan...

Förbannad tjej

Kategori:

Idag har jag fått reda på de riktiga villkoren om praktiken, vilket gör att jag inte kommer kunna vara där jag vill. Det är ordnat för mig, har fått schema och hela köret. Allt är på grund av lärare som inte klarar av att ta ansvar, hittar på saker och helt enkelt ger felaktig information. Jag får seriöst panik, jag klarar inte av sådana här stora ändringar med såpass kort varsel. Men det är saker jag inte kan säga högt, för då känner jag mig så patetisk och blir arg på mig själv över att jag erkänner mig svag.

Jag har faktiskt gråtit idag vilket är ovanligt för mig, men jag gråter för att jag får panik över sådana här stressiga situationer. Mina lärare borde veta detta eftersom dom känner till mitt "tillstånd" men ändå ska dom hålla på och krångla. Jag skriver "dom" och "lärarna" nu för att inte peka finger och för att ingen ska veta om hur många det är jag pratar om.

Allt känns bara så jobbigt nu, för jag såg faktiskt fram emot att skolan började igen. För nu har vi bara en termin kvar, och det är den roligaste terminen med all praktik då man får komma ut och se häftiga grejer! Sådant man kanske bara kommer få göra just under praktiken.

Jag fick reda på att det handlar mycket om sjukvård på min praktik, och jag fick lite ångest. Ingen dålig ångest, utan mer typ skräckblandad förtjusning? En ångest man får när något är nytt och spännande men samtidigt lite läskigt om ni förstår? För jag skulle få vara på en praktikplats jag aldrig skulle valt själv om jag var medveten om arbetsuppgifterna vid valet av APU, men det är vad som gör det så bra. För då får jag lära mig saker jag inte självmant skulle ta tag i och lära mig annars.

Men nu får vi se hur det blir, idag är allt bara skit i alla fall. Har en så jävla spänningshuvudvärk pga all inre stress och jag tror det mest blir sängläge för mig idag. Och jobbsök. Sängläge och jobbsök blir bra...

Budgivningen är igång på bostadsrätterna vi kollade på, och priserna har skjutit iväg ganska rejält mot vad dom brukar göra i just det området om man kollar på statistiken. Jag tror att vi ska lägga ett sista bud på båda nu, och om någon annan budar högre så lägger vi oss. De bostadsrätterna är liksom inte värda dom pengarna, eftersom det är ganska mycket som behöver göras iordning.

Men men... Är besviken på människor som borde ta sitt ansvar i sin yrkesroll. Får se imorgon om det löst sig till det bättre, för det kanske det skulle göra. Nu ska jag kolla på nyaste avsnittet utav "pretty little liars" innan jag gör någonting annat!

Första skoldagen, sista terminen

Kategori:

Hemfärd och krångel

Kategori:

För det första försov jag mig imorse. Alltså inte så mycket att jag skulle missa mitt tåg, men jag hade bara 20min på mig att göra mig iordning och äta lite frukost, så idag ser jag ut som en påse skit... Ungefär!

Jag hade gott om tid på mig när jag skulle byta i Stockholms central, så jag passade på att köpa en chailatte. Tågvärdinnan på tåget mellan Bålsta och Stockholm hade kollat upp vilket spår mitt tåg mot Linköping skulle gå ifrån, jag dubbelkollade även detta på de monitorer som finns uppsatta och på min app i telefonen som heter tågtavlan och allt stämde. Jag satte mig på min plattform och drack min latte och väntade på mitt tåg, som aldrig kom!

Tåget skulle gå 07.59 och när klockan var 08.05 så började jag gå runt för att se om något hänt och när jag frågade en tågvärd som skulle med ett annat tåg sa han ganska otrevligt att han minsann inte kunde se bakåt i tiden och att mitt tåg förmodligen gått.

Dock var det inte bara jag som skulle med det tåget utan plattformen var smockfull av folk som satt och väntade på samma tåg som mig. Jag tänkte att jag skulle göra ett nytt försök och förklarade för en annan av SJs tågvärdar att jag stått på perrongen och väntat i ca 30min så om tåget avgått från rätt perrong skulle jag märkt det.

Jag frågade även vad jag skulle göra
eftersom jag hade en anslutning i Linköping vid 10.23 som jag behövde hinna med, så han sa åt mig att jag kunde åka med det tåget han skulle arbeta på och hoppa av i Linköping men då var jag tvungen att sitta i vagn 7 så att han var den som skulle kolla min biljett sen. Så det löste sig, helt utan en massa krångel och utan att behöva ringa till SJs kundtjänst och stå i telefonkö!
Faith in humanity = restored!

Så nu sitter jag på kustpilen påväg mot Vimmerby. Direkt när jag kommer dit ska jag gå till Coop för att hämta ut ett paket och sedan drar jag raka vägen hem. Är så fruktansvärt trött! Men jag ska faktiskt försöka hålla mig vaken eftersom jag ska upp tidigt imorgon... För imorgon börjar skolan, och det är upprop 08.30 på morgonen. Dock vet jag inte hur resten av min skoldag ser ut, om vi ska ha några lektioner eller om vi bara ska dit och säga att vi är där?
Den som lever får se, nu ska jag äta lite och kämpa för att inte somna på tåget...

Långtråkig dag!

Kategori:

Idag har jag gjort absolut ingenting! Alla som jag pratat med som jag egentligen skulle träffa fick förhinder... Så jag har suttit hemma och stickat... Pensionärsvarning AB!

Har inte ens orkat masa mig upp till centrum för att kolla på skor som jag skulle göra, för jag vart så opepp på allt. Har köpt resan hem till Vimmerby nu och jag åker jättetidigt imorgon, redan vid 06.54 så jag kan inte göra något ikväll heller känner jag. Men det är ganska skönt att åka så tidigt för då kommer jag fram till Vimmerby mitt på dagen.

Just nu sitter jag och väntar på pappa, att han ska komma hem från jobbet och göra mat till mig! Ska fråga honom om han orkar åka till barkarby så jag får köpa skor men antagligen är han ganska seg när han kommer hem... Så vi får se hur det blir med det! Annars ska jag bara förbi mammas jobb sen vid 21.00 för att skriva ut min tågbiljett och sedan går jag och lägger mig typ!?

Såhär sociala var mina småsyrror och hunden tidigare idag...

Imorgon åker jag hem

Kategori:

Imorgon måste jag lämna Bålsta och åka hem till Vimmerby igen. Har ju upprop i skolan på onsdag morgon och då måste jag ju vara där liksom!

Igår efter visningarna gjorde jag inte så mycket. Jag håller på att sticka en halsduk i lovvika och det var typ det jag gjorde, och åt en häagen-dazs strawberry cheesecake. Så gott!

Nu på morgonen har jag legat och skedat med världens finaste Chanel. Jag ska ta ut henne på promenad nu alldeles strax. Hon håller på och bökar runt i sängen här och har nu lagt sig raklång på mage rakt över hela sängen.

Ska höra av mig till lite folk som har sagt att dom vill ses idag så får vi väl se om jag lyckas få ihop något, annars ska jag typ gå till centrum och se om jag hittar ett par skor för en billig slant! Behöver verkligen ett par nya skor...

I bålsta

Kategori:

Nu sitter jag ute på altanen i Bålsta med ett glas vin och 70% choklad med kokos. Kan inte bli så mycket bättre, för vi har haft lite kräftskiva här med familjen bara och ätit en massa gott!

Igår när jag kom hem från jobbet så somnade jag i soffan efter att vi ätit, så när jag vaknade imorse var jag typ skitstressad för ingenting var ju färdigpackat! Men det gick bra ändå och jag åkte från Vimmerby tjugo över tolv och var väl framme i Bålsta typ tio i fem ungefär. Det skönaste var nog att det knappt var någon väntetid varken i Linköping eller på centralen.

Ikväll händer nog inget särskilt, ska väl bara umgås med min familj typ... Men imorgon ska vi på visning på 2 bostadsrätter här i Bålsta! Ska bli riktigt spännande!

Soffan

Kategori: Allmänt

Här är bilden på soffan som jag och Patrik vill köpa sen när vi flyttat! Men vi tyckte den var lite liten.... så vi bestämde oss för att köpa till en schäslongdel till som vi ska ha på andra änden, denna soffa är ju sådär bra att man kan bygga ihop den med hur många delar man vill i princip! Så vi ska alltså ha schäslong, sittdel, sittdel, schäslong!
 
Kivik 2-sits soffa och schäslong med klädseln Dansbo mörkgrå från ikea.se

Hemma från västervik

Kategori:

Nu har jag och Jessica varit i Västervik! Vi gick först till akuten där hon ska vara och sedan gick vi till rehab/strokeenheten där jag ska vara. Jag fick träffa mina båda handledare som jag kommer ha nu under de fyra veckorna som praktiken är. Jag fick också reda på vilken dag och tid som jag ska börja.

Efter att vi var på sjukhuset gick vi lite på Elgiganten, rusta och dollarstore. Köpte ett par skitbilliga hörlurar så jag åtminstone kan lyssna på musik i telefonen... Sedan köpte jag bara tråkiga grejer, typ nödvändigt strunt!

Nu håller jag på och försöker göra den där citron och marängtårtan. Dock tror jag det blir en citron och marängsörja... Hela byggnaden lutar ju så min fina fasta marängsmet har sakta men säkert förflyttat sig under sin tid i ugnen och ligger nu längst med den ena kanten på ugnsformen!

Ikväll gör jag mitt sista pass på Smultronstigen. Känns så ledsamt! Här är en bild på "blomman" jag köpt som farvälpresent till dom.

Delad tur idag

Kategori:

Har jobbat 07.00-12.00 och varit hemma nu ett tag. Gick och hämtade ett paket på Coop direkt när jag slutat, lite klädesplagg och heminredning var det! Känns som julafton att hämta paket trots att man betalat det själv...

Nu har jag hållt på och städa här hemma och sådär. Det behövdes idag kände jag... Skönt att få det överstökat och få lite rent hemma! Just nu sitter jag och kollar på en ny favoritserie "suburgatory" och äter lite lunch. Ska börja dra mig tillbaka till jobbet nu om 1 timma och 10 minuter för att jobba kvällspasset också! Ibland suger det att ha delad tur, men idag känns det faktiskt ganska skönt...

Ett litet skratt på morgonen

Kategori:

Den här bilden hade Patriks syster laddat upp på Facebook. Jag kan inte låta bli att fnissa när jag ser den, men jag visade den för Patrik och han tyckte inte den var rolig?

Typiskt mig!

Kategori:



Skämt bort mig själv...

Kategori:

Idag har jag varit ute på stan och strosat runt i min ensamhet. Är så skönt att liksom bara lunka omkring och glo på grejer. Fick med mig nödvändigt skit till min sminkväska, inklusive YSL mascaran "shocking"! Testade den lite fort nu när jag kom hem och ännu är jag inte så jätteimponerad. Men det brukar bli bättre när man lärt sig att arbeta med borsten. Köpte även min favoritparfym "gucci by gucci" som jag inte haft på år och dar! Den luktar så gott!

Har köpt en liten blomma till Smultronstigen (mitt jobb alltså) eftersom det är min sista dag där på fredag... Sedan har jag även köpt en födelsedagspresent till min lilla mamma som faktiskt fyller år nu den 25:e!

Införskaffade mig ett par svarta ankellånga jeans som satt bra. Mina enda svarta byxor som jag annars äger hänger som en sopsäck på mig, inte så snyggt!

Så sant?

Kategori:

Haha, nu är jag ju inte värsta storsuparen men detta passar väl in på mig? Helt värdelös i köket och tål ganska mycket alkoholhaltiga drycker!

Ledig imorgon!

Kategori:

Har haft lite smskontakt med Evelina på jobbet och hon ville gärna ta mitt pass imorgon, så det får hon! Känns faktiskt skönt att vara ledig imorgon eftersom jag jobbat 6 dagar i rad nu. Och hade jag inte varit ledig imorgon hade det blivit 9 dagar i rad!

Min tvkväll är typ inställd... Det brukar ju vara från 20.00-23.00 men ikväll var det tydligen bara ett avsnitt av project runway och top model har dom flyttat? Känns surt! Haha!

Har spenderat tid framför datorn, har kollat på kläder och födelsedagspresenter till mor och far min. Har också hittat receptet på citron och marängtårtan så jag tänkte jag skulle ge mig på den imorgon! Så får vi se om jag lyckas... Den verkar relativt simpel att göra men jag är ju ingen mästare i köket direkt. Bilden nedan är på tårtan, fast på bilden har den blockchoklad ovanpå, det tror jag att jag skippar. Tror det smakar bättre utan!

Grinig tjej

Kategori:

Jag måste faktiskt få klaga lite just nu. Jag vill klaga på folk inom vården som jobbat på samma ställe i hundrafemtio år och som är väl medvetna om att det går fel ibland. Såpass medvetna att dem struntar i de rapporter och den dokumentation som SKA göras, för dem inte tycker det är viktigt. Eller för att dem har svårt att erkänna att dem själva och andra som står dem nära i arbetslaget kan göra fel? Jag vet inte varför, helt ärligt. Men jag ser på det som såhär, att vi har faktiskt en rutin vi ska följa när misstag görs och den rutinen finns där för att det ska bli rätt. För att man ska kunna åtgärda eventuella problem. Man tar hand om andra människor och vi finns där för att allt ska gå rätt till, för vi ska göra det som brukare själv inte klarar av och stötta dom till en fin och meningsfull vardag där de dygnet runt har tillgång till kompetent personal som på alla nivåer vet vad som skett under dagarna som gått.

Kan man inte sköta sitt arbete till punkt och pricka när det gäller arbetsuppgifter så ska man nog byta jobb. Alla gör misstag men sedan får man göra vad man kan för att åtgärda! Vi är inte mer än mänskliga och vi gör alla fel ibland, men vi alla är så rädda för att göra fel och erkänna att vi gjort fel. Varför? Alla gör det, ingen är perfekt!

Jag jobbade iaf 40min obetald övertid idag för att jag fyllde i de dokument jag ansåg skulle vara ifyllda efter dagens arbete. Kanske därför jag är lite grinig, för att jag var den enda som tyckte det var viktigt nog av dagspersonalen... Jag fick hjälp av de som gick på kvällspasset så det var snällt! Men ändå, man blir trött på folk i allmänhet ibland helt enkelt.

Annars har jag haft en riktigt bra dag på jobbet. Har varit lugnt och fint eftersom jag haft huvudansvar för köket. Passade även på att duscha personen som jag har extra ansvar för nu när jag går för en ordinarie personal, skönt att slippa gå runt och tänka på det och undra när man ska hinna med allt.

Vi har även haft födelsedagsfirande idag då födelsedagsbarnets anhörig kom till enheten och bjöd på en så himla god tårta! Jag bara måste leta upp receptet till den tårtan alltså.

Ikväll är det "min tvkväll" med top model och dubbelavsnitt av project runway! Så får vi se om jag ska till jobbet imorgon eller inte... Jag ska ta Evelinas pass på torsdag så hon kanske ska ta mitt imorgon. Men vi får se, har inget emot att arbeta så!

3 av 9 dagar avklarade

Kategori:

Idag börjar jag inte jobba förns klockan 16.00 vilket är väldigt skönt. Innan när jag gått upp har det varit mörkt ute, och så måste man ju gå upp så tidigt. Jag som är en så morgontrött människa! Jobbar ju som jag kanske tidigare skrivit 9 dagar i rad och om man räknar med mitt pass idag så har jag bara 6 arbetspass kvar. Och eftersom jag jobbar kvällspasset idag så känns det i princip som om att jag är ledig faktiskt.

Igår när jag kom hem från jobbet var jag helt slut, det var hektiskt igår faktiskt. Men jag sov i soffan i kanske en timma och sedan var jag pigg igen. Jag kollade på Ikeas hemsida och hittade en jättefin soffa som jag och Patrik nu planerat att köpa när vi flyttar. Det är en sådan där djup soffa som jag alltid velat ha, med två divaner på varsin ände och två vanliga sittplatser mellan. Vårt nya soffbord kommer passa in där emellan och så ska vi köpa mattan från Ikea som är vit med lång lugg, flokati tror jag den heter. Har laddat upp en bild på den i ett tidigare inlägg. Jag vill även köpa 4 stoppade stolar till vårt köksbord för att det ska vara skönare att sitta där en längre stund! Så jag håller på att planera en massa i mitt lilla huvud, i vanlig ordning. Men det är bra för ska vi ha råd med allt det så måste vi börja lägga undan pengar nu så vi har sen när vi väl flyttar.

Nu har jag druckit lite kaffe och tänkte faktiskt sätta igång och damma i lägenheten innan jag drar och jobbar. Det behövs verkligen eftersom jag inte gjort det på ett tag, skönt när det är överstökat också...

Hur kan man vara så trött!?

Kategori:

Jobbar ju typ 07.00-16.00 nu i nio dagar. Eller jag jobbar 16.00-21.00 två av dagarna men ändå, dessa dagar har bara börjat och jag är så fruktansvärt trött när jag kommer hem från jobbet... Hur är det möjligt? Jag är ju en ung människa! Idag när jag kom hem från jobbet så åt jag och sedan sov jag i typ en timma... Efter det var jag tvungen att ta tag i mig själv, för jag skulle diska och städa i köket plus att vi hade tvättid och Patrik fick åka iväg på ett "sista-minuten-barnkalas" så fick sköta det själv. Men det behövdes verkligen för jag hade typ inga rena kläder!

Nu ligger jag i sängen och har mina fötter i plastpåsar fyllda med olivolja. Vill ha dom lite mjuka och fina! Annars händer inte så mycket mer just idag, ska sova snart eftersom jag börjar 06.45 imorgon. Ska väl bara ligga i sängen och kolla på "Two and a half men" tills jag somnar i princip. Beställde hem lite grejer från H&M också, lite kläder och lite grejer som borde passa bra in i vårt nya hem i Bålsta. Jag har något på G men jag vet inte om jag vågar säga något ännu så det får vara en hemlighet just nu.

Två lediga dagar

Kategori:

Har ju varit ledig i två dagar nu, i tisdags så var jag hos Jessica och drack kaffe och snackade skit! Helt sjukt att vi typ bara träffats 3 gånger i sommar!? Men vi jobbar ju heltid båda två, så det är ju svårt att få det att passa för båda.

Igår gick jag ner till skolan och frågade Åke om praktiken. Och jag fick mina två förstahandsval! Så nu första perioden ska jag vara på rehabavdelningen på västerviks sjukhus och andra perioden ska jag vara på "psykakuten" på Västerviks sjukhus. Kan inte säga det på något finare sätt än psykakuten tyvärr.

Idag bär det av till jobbet igen efter all ledighet. Jag har ju bara en och en halv vecka kvar på jobbet, känns helt sjukt! Måste köpa en blomma eller något fint till enheten, det är ju min sista sommar där förmodligen och jag kommer ju sakna alla så mycket! Det är där jag lärt mig typ allt...

Ja, jag ska iaf till jobbet idag och sedan tror jag väl inte det händer så mycket mer? Ska kanske ringa till min praktikplats senare.

Strange feeling

Kategori:

Känns så skumt, har ju varit ledig både lördag och söndag eftersom jag bytte bort mitt söndagspass... Och idag ska jag jobba ett kvällspass och sedan är jag ledig tisdag och onsdag igen? Känns som om att jag varit ledig hur länge som helst så ska jag bara jobba typ fem timmar ikväll och sedan ledig igen. Har inte varit såhär mycket ledig sedan... Jag vet inte när? Vad gör folk med all fritid egentligen!? Lämnade av Natta nere på resecentrum vid två, då hennes tåg tillbaka mot civilisationen gick. Nu har jag bara druckit lite kaffe och tagit en smörgås innan jag ska göra rent kattlådan för att sedan gå till jobbet. Ska bli kul att få komma dit igen och umgås lite med mina söta pensionärer!

Lazy sunday

Kategori:

Som sagt har denna dag bara varit seg! Vi har legat i soffan, ätit godis och kollat på massa serier och "the ugly truth" som gick på 3:an. Men jag har faktiskt orkat vara lite vettig för jag har färgat håret! Vet dock inte hur resultatet blir nu eftersom jag använde en färg jag aldrig tidigare använt. Men det ordnar sig nog... Imorgon blir det "tillbaka till verkligheten" som gäller, har till och med ställt väckarklockan! Känns som om att jag varit ledig från jobbet i evigheter nu, fast jag bara varit ledig lördag och söndag… men ska jobba ett kvällspass imorgon så det blir inte som en käftsmäll på morgonen direkt, utan har ställt klockan på 09.00 mest för att inte sova bort hela dagen. Natta tar tåget tillbaka till huvudstaden imorgon också, tror hon skulle åka någon gång runt klockan 14.00 eller så. Blir lite drygt för mig för då blir det lite fram och tillbaka innan jobbet, men jag ska nog överleva, haha!

Soffläge

Kategori:

Tur att det är söndag. Annars skulle det inte vara OK för oss att ligga i soffan hela dagen. Men det är det för oss idag. Tror jag ska iväg till tempo och köpa hårfärg dock... Blir segt men det måste typ göras... Vart ju stadshotellets uteservering och köket igår... Igen!

Jag idag!

Kategori:

Friday night

Kategori:

Igår började vi med att sitta på balkongen, dricka vin och röka vattenpipa. Vi kom iväg hemifrån ganska sent men när vi väl gick bar det av mot Stadshotellet där vi satt tills det stängde vid tolv, därifrån fick vi sällskap med någon engelsk snubbe från Birmingham. Vi gick till Köket (som vi trodde var stängt eftersom dom förlorat sitt alkoholtillstånd, men som tydligen fått ny ägare och öppnat igen?) och där stannade vi till stängning. Kvällen slutade vid pizzeria Palma där vi köpte pizza och sedan tog vi oss en taxi hem där vi åt! Idag har det varit rätt segt men vi har gjort oss iordning och ätit middag. Patrik har dragit till en kompis för dom ska också ner till Stadshotellet ikväll. Och jag skulle ljuga om jag sa att vi inte skulle dit, för jag tror det är där vår kväll kommer börja efter att vi lämnat lägenheten… nu preppar Natta vattenpipan igen och vi ska väl sitta ute på balkongen där det är svalt och skönt innan vi går någonstans!

Utanför jobbet

Kategori:

Sitter utanför jobbet i friska luften och väntar på att gå in och ta rapporten från natten! Är en ganska behaglig morgon faktiskt... Idag jobbar jag till 15.30 (eftersom jag ska skippa min rast och gå en halvtimma tidigare istället!) och efter det drar jag direkt ner till resecentrum och möter upp natta som kommer typ 15.45. Ska visa henne Vimmerby! Ska bli kul att få ner henne hit eftersom hon aldrig varit här och för att jag inte har någon möjlighet att åka upp till henne nu i sommar!

Augusti månad... Redan!?

Kategori:

Vad tiden går fort alltså, måste vara för att jag jobbat så mycket hela tiden? Känns som om att jag precis gick på "sommarlov" från skolan, och nu ska jag vara tillbaka i skolan om exakt 20 dagar! Känns även som om att jag precis började jobba också, men nu har jag bara 15 dagar kvar tills jag går av mitt schema för denna sommar... Tiden går så fort! Tråkigt att det går så fort för jag har ju så kul på mitt jobb… Igår så körde jag ert dagspass, började klockan sju men gick upp redan vid fyra på morgonen. Jag ville förbi Statoil innan jobbet för att handla lite och dom öppnar vid sex. Fick mig en skön cykeltur på morgonen vilket jag tror var ganska bra eftersom jag var jättepigg hela dagen på jobbet sedan, man vaknar liksom till på ett helt annat sätt om man får ut och röra på sig lite. Och det var så lugnt och skönt nere på stan, inte en själ utomhus så jag cyklade runt lite och bara njöt. Var precis lagom väder också, inte för varmt och inte för kallt. Helt underbart var det! Köpte mig lite frukost nere på Statoil för att vi typ inte hade något hemma just igår. Men när jag kom hem från jobbet var jag ju ganska trött i vanlig ordning, jag typ diskade och sedan lade jag mig och sov någon timma. Vi åt mörad fläskytterfilé som vi grillade igår och åt med grillpotatissallad, supergott var det! Känns så skönt att kunna äta sådana där goda grejer nu när mamma och pappa fyllt på vår frys med en massa godsaker! Lite skillnad från fiskpinnar, ärtsoppa och blodpudding om vi säger så. Idag så ska jag städa nu på förmiddagen, dels för att det är vår städ-dag och dels för att Natta kommer till oss imorgon! Jag ska möta upp henne nere på stationen direkt efter att jag slutat jobbet. Hon stannar tills på måndag och jag ska väl försöka underhålla henne tills dess, så vi får se vad vi hittar på! Jag och Patrik ska även ner på stan och äta lunch tillsammans med Patriks kompis Robbin och hans tjej Linda, vi ska äta på Thai Fu Quing så det blir nog sushi för mig idag igen. Lever som sagt lite lyxigt i matväg dessa dagar! Efter vi har ätit med Robbin och Linda så bär det nog av till jobbet för min del, beroende på vad klockan är när vi är klara det vill säga. Jag ska jobba ett kvällspass tillsammans med Evelina idag, skönt att få lite sovmorgon och så tycker jag det kan vara ganska mysigt att jobba kväll. Det är lite lugnt på ett sätt även fast vi bara är två när alla ska läggas, och vi är fyra på morgonen när alla ska upp. Nu ska jag nog ringa Natta ett tag och ta en kaffe ute på balkongen innan jag drar igång med städningen. Måste ju få vakna till lite innan känner jag…

Tänker på en särskild person, haha!

Kategori: