josieHpersson

30/12

Kategori:

Idag fick jag sjukanmäla mig på jobbet, jag har känt mig hängig i några dagar men nu har det verkligen brutit ut på riktigt. Har legat hemma i soffan hela dagen och frusit under en filt. Hade hellre mått bättre och varit på jobbet, får alltid sådana skuldkänslor när jag sjukanmäler mig... Suger!

Patrik har åkt till Vimmerby tillsammans med min pappa idag för att hämta det allra sista sakerna, men de borde snart vara tillbaka i Bålsta igen tror jag. Ska bli skönt att få hit allt så man kan börja organisera och leva normalt igen...

Trots att jag har en allmänt dålig dag har jag en ljusglimt, min tassimomaskin jag fick av min lillasyster Jessica i julklapp! Så skönt att kunna sitta hemma i lugnet och avnjuta en chailatte, det är lyxigt om ni frågar mig...


27/12

Kategori:

Idag fyller min kära far år, så vill börja med att gratta honom! Har pratat lite med honom nu på morgonen och han känner sig inte äldre idag i alla fall, så det är ju positivt.

Annars har jag inte gjort särskilt mycket idag. Sov dåligt nu på morgonen och vaknat flera gånger innan klockan ringt och varit jättepigg... Ska jobba idag mellan 14.00-21.30 så tror att det är därför jag har sovit dåligt, för jag blir så stressad över att försova mig. Kanske låter löjligt när jag inte börjar förrän vid 14.00 men jag vill ju gärna ha väldigt god tid på mig på morgonen.


25/12

Kategori:

Idag var jag iväg till barkarby med min ena lillasyster och pappa. Jag köpte ett fodral i svart skinn som även fungerar som ett ställ till min padda, ett headset från skullcandy till min iPhone, chailatte-kapslar till min nya tassimomaskin och en supermysig teddypläd som är plommonfärgad till soffan i vardagsrummet. När jag kom hem hann jag typ inte ens packa upp hälften av grejerna innan jag däckade i soffan under min nya filt, så jäkla trött är jag idag! Vi skulle egentligen hem till mina föräldrar och käka idag igen men eftersom jag var så jäkla trött så orkade jag verkligen inte det...

Nu på kvällen vart det dock lite mer fart i mig så jag har fixat lite här hemma och bland annat hängt upp mina nya gardiner som jag fick av mamma och pappa igår till köket. Passar skitbra!


24/12

Kategori:

Så, då var julafton avklarad också. Vaknade imorse av att min darling kom in med frukost på sängen åt mig, inget dåligt uppvaknande! Vi spenderade några timmar till att göra oss i ordning och så kom pappa och hämtade oss typ vid halv två. Sedan dess har vi varit hos mina föräldrar & bara haft det bra tillsammans med min familj. Fick en massa fins grejer som jag ska försöka ladda upp bilder på imorgon, bland annat en tassimomaskin, jättestora vinglas, satinpåslakan och en iPad som jag skriver detta inlägg med just nu. Ligger även nedbäddad i mina nya påslakan och bara myser!

Nu tror jag att jag åtminstone ska försöka att sova lite för det har varit en påfrestande dag för huvudet eftersom jag haft huvudvärk typ 70% av dagen... Imorgon ska jag iväg med mina systrar till typ Elgiganten eller mediamarkt för att köpa något snyggt fodral till våra "paddor". Mina systrar fick sig nämligen också en varsin i julklapp!

22/12

Kategori:

Igår var jag sådär effektiv och fick massa bra saker gjorda, så nu har vi kommit iordning lite mer i lägenheten. Känns så bra att slippa allt kaos som en flytt för med sig. Nu har vi i alla fall alla kläder i garderoben istället för i diverse påsar och lådor på golven... Badrummet fick jag klart igår med så det är ju ett problem mindre bara det!

Idag så jobbar jag mellan 14.30-21.30, min första helg på mitt nya jobb så vi får se hur det går! Men jag känner själv att jag har börjat komma in i det ganska bra så det ska inte vara några problem. Ikväll så kommer mamma och hämtar mig efter jobbet också, väldigt skönt! Bussarna går så dåligt på kvällarna när det är helg så jag hade fått vänta väldigt länge på min buss annars, och det är något jag helst slipper med tanke på att jag börjar klockan 07.00 imorgon bitti...


21/12

Kategori:

Jag hörde rykten om att jorden skulle gå under idag? Det är den 22/12 i flera länder och ännu har inget hänt.

Idag har jag varit iväg typ halva dagen tillsammans med mina småsystrar och min mor. Vi åkte runt och shoppade lite, jag handlade mest grejer till lägenheten på Ikea dårå... När jag kom hem så ställde jag mig och monterade bland annat vårat soffbord samt vårt nya badrumsskåp jag köpte idag. Sedan har jag bara småpillat med allt och inget, är så irriterad för att vi inte kommit längre med lägenheten och vill bara bli klar!

19/12

Kategori:

Igår så skrev jag inget för jag jobbade typ hela dagen, jag började vid 13.00 men vaknade ganska sent så hann bara göra mig iordning och åka iväg i princip... Och jag kom hem typ kvart över tio på kvällen, åt middag och gick sedan och lade mig igen! Dock hade jag sjukt svårt att sova, brukar vara så när jag jobbar kvällspassen... Jag har liksom svårt att varva ner. Så jag har väl sovit ungefär en tre timmar inatt vilket inte känns ultimat, men det får duga det med! Idag jobbar jag bara mellan 07.00-14.00 så blir ju en ganska kort dag ändå.

Igår skulle jag egentligen ha min andra introduktionsdag, men det sket sig för en i personalen som skulle jobba på kvällen var sjuk så jag fick rycka in och göra så gott jag kunde helt enkelt. Men det fungerade bra tror jag, för vi vart färdiga i tid även om det var lite körigt ibland. Och jag har väl inte fått in allas kvällsrutiner eftersom jag mer eller mindre hjälpte dem jag kände att jag hade lite koll på... Men den andra tjejen jag jobbade med har ju jobbat där ett bra tag så hon skötte det mesta, så tyckte lite synd om henne som fick jobba arslet av sig...

Men men, jobbar som sagt idag och sedan ska jag väl hem och fortsätta fixa med det som ännu inte är uppackat och iordninggjort här hemma. Vi har fortfarande inte kommit iordning som jag trodde vi skulle. Patrik ska iväg in till stan på två arbetsintervjuer idag och sedan ska han umgås lite med en kompis som bor inne i stan så jag ska försöka vara duktig och fixa här hemma, för det har ju faktiskt han gjort de dagar som jag varit iväg!


17/12

Kategori:

Idag är det min första dag på mitt nya jobb, och jag är alldeles sådär lagom nervös! Men jag ska bara gå bredvid idag och förmodligen imorgon med, så jag behöver ju inte känna världens press med en gång direkt... Men det är ju allt annat runt omkring som stressar lite, tex själva bussresan dit. Jag vet exakt när bussen går och varifrån den går men ändå håller jag på och nojar över det, bara för att det är första gången jag ska åka. Jag är som ett barn ibland, men så får det väl vara! Tror det kommer gå jättebra idag och hoppas mina nära & kära håller tummarna för mig.

Igår var jag ju iväg en sväng till barkarby med mina föräldrar. De första butikerna de var inne i fick jag inte ens följa med in i eftersom de skulle julhandla till mig bland annat... Men det gjorde väl inte sådär supermycket att jag fick sitta i bilen och vänta. Vi gick sedan en sväng på IKEA där jag köpte nödvändigheter till lägenheten tex stång till duschdraperiet, tassar till möbler samt bestickslådor. Men jag fick även med mig en skitsnygg lampa hem som ska hänga i taket i vardagsrummet! Det är liksom en skitstor, svart skärm bara. Simpelt men jävligt snyggt. Sedan borde jag väl rätta mig själv genom att erkänna att jag själv inte betalade ett skit när vi var och handlade utan min pappa tog allt, men jag ska allt återbetala honom på något sätt för all den hjälp han gett sedan när jag får en fast och stadig inkomst. Jag ska också inkludera min mamma i den återbetalningen eftersom även hon hjälpt till så otroligt mycket.

Anyways, nu ska jag dricka klart mitt kaffe och typ göra mig iordning det sista som är kvar och sedan börja röra mig ned mot bussen så jag är där i god tid!


16/12

Kategori:

Sådärja! Igår var vi iväg och käkade hos mamma och pappa, vi gick inte hem förns klockan halv sex imorse... Så idag är man lite sådär lagom trött! Jag klippte även av mig håret igår lite random men vart jäkligt nöjd även om jag typ ser ut som en femåring.

Idag ska jag åka med mor och far till barkarby för jag ska bland annat gå på Ikea. Sedan ska jag väl försöka hjälpa dem med deras julklappsshopping. Patrik får stanna hemma eftersom han fortfarande sover så kan han hålla på och fixa här så vi kommer iordning någon jäkla gång...

Annars händer det väl inte så mycket mer eftersom jag ska börja jobba på mitt nya jobb imorgon, så jag måste lägga mig skittidigt ikväll...


14/12

Kategori:

Superdålig update här på bloggen, jag vet! Men det är ju så att vi i princip har haft fullt upp under de timmar vi inte sovit om vi säger så. Under tiden jag inte uppdaterat här har jag fått reda på att jag klarat utbildningen med glans och fick även ett strålande resultat på slutprovet i psykiatri vilket bidrog till mitt betyg i den kursen. Så jag är numer helt färdig undersköterska med inriktning på psykiatri, demensvård, rehabilitering & habilitering! Inte så dåligt va?

Annars har vi ju bara skruvat ihop möbler och packat upp ut lådor och ja... Köket, sovrummet och badrummet är väl i princip färdigt skulle jag vilja säga. Vi har ju lådor och påsar överallt på golven osv men det får man väl räkna med nu när man är nyinflyttad.

Idag ska vi knalla iväg till centrum för att handla lite plus att vi tänkte gå till arbetsförmedlingen här i Bålsta. Patriks kompis Jocke ska komma förbi idag också så vi ska väl försöka fixa iordning lite inför det.


11/12

Kategori:

Fick reda på mitt betyg och provresultat i demensvård igår, och jag är riktigt nöjd! På provet hade jag 4 poäng från alla rätt, så på ett sätt känns det ganska surt att inte få alla rätt. Men som sagt så är jag nöjd med mitt resultat i hela kursen.

Idag kan det bli en lite stressig dag, jag har ju mitt slutprov i psykiatri och sedan ska vi diskutera våra rapportskrivningar och jag antar att jag kommer få försvara mitt val av ämne eftersom det inte är bevisat att det existerar. När jag har slutat skolan ska jag direkt hem för att packa det allra allra sista och flyttstäda, för ikväll kommer mamma hit och hämtar oss! Ska bli skönt när man är färdig med allt så man liksom bara kan ta det lugnt i några dagar innan jag börjar mitt nya jobb. Kan vara skönt att få iordning i nya lägenheten också, så jag inte står där på morgonen när jag ska börja jobba och inte vet var jag har mina kläder ens en gång...

Men nu får ni hålla tummarna för mig idag!

9/12

Kategori: Allmänt

Igår gick jag upp vid klockan 06.00 på morgonen för att vi skulle hålla på och flytta, men jag räknade verkligen inte med att komma hem efter 23.00 på kvällen! Flytten tog i princip hela dagen...
 
Vi har ju tur som har människor i vår närhet som ställer upp, igår hjälpte Patriks mamma och hennes särbo Michael oss att flytta hela dagen. Nu är det i princip tomt i lägenheten och vi sover på madrasser på golvet, haha!
När vi kom fram till Bålsta hjälpte ju pappa självklart till att lasta in allt i nya lägenheten, och där är det proppfullt med grejer nu... Vill helst flytta dit så fort som möjligt så man hinner få lite ordning och reda innan jag börjar jobba den 17/12. Skulle vara jobbigt att stå där på morgonen och inte hitta någonting!
 
Så ja, vad händer idag då? Absolut ingenting skulle jag vilja säga. Vi har tvätt-tid just nu så vi håller på och tvättar upp precis allt som behöver tvättas, vår sista tvätt-tid här i Vimmerby och jag vill helst att allt ska vara rent och fint när vi ska packa upp det i nya lägenheten sen. Jag tror att jag ska ta mig i kragen och plugga lite till mitt slutprov i psykiatri som jag har nu på tisdag, kan vara skönt att inte göra allt plugg dagen innan, i sista sekunden som vanligt. Jag tror också att jag ska vara duktig att slipa och måla i vardagsrummet idag... Men vi får väl se hur det blir med den saken, det kan ju faktiskt vara skönt att få ta det lugnt åtminstone en dag...

7/12

Kategori:

Vad skönt det är att vara långledig alltså, njuter verkligen av varje minut och försöker att inte bli rastlös... Går sådär faktiskt. Jag är ju lite sådan att jag måste göra något hela tiden...

Igår flyttade vi in TVn till sovrummet eftersom vi håller på och flyttar plus att vi ska putsa och måla inne i vardagsrummet. Så det är sjukt nice, ligger i sängen och kollar på mina serier just nu faktiskt. Sängen är precis nybäddad också så det luktar ju så gott!

Idag kanske min ena lillasyster Jessica och hennes kille Martin kommer hit och hämtar lite av våra grejer. Det beror väl mest på om Martin kan låna sin arbetsbil eftersom det är en skåpbil. Då får man ju plats med lite mer saker i den. Men vi får se hur det blir för om det blir värsta snöstormen kanske dom inte vill ge sig ut på vägarna!


ASOS CURVE Skater Dress With Lace Top And Scallop Neck

Kategori: Allmänt

Jag har för mig att jag har visat den här klänningen förut fast i svart, men nu visar jag den igen för att nu är den beställd! Valde den vita istället eftersom jag passar ganska bra i vitt och för att det mesta i min garderob redan är svart... Så den här klänningen blir det nu att ha på sig på julafton! Har inte köpt klänningen själv utan det är typ en tidig julklapp från mina föräldrar. Det är ju en vanlig, vit, tunn klänning men med "bat"ärmar och spetsdetaljer upptill både fram över bröstet/ärmarna och bak i ryggen!
 
 
 
 

6/12

Kategori:

Nu har jag ju lite långledigt vilket jag tror behövs! Känner mig inte riktigt kry, för jag har åkt på världens förkylning... Så idag tänkte jag spendera mestadels av min tid i soffan med mina serier och min cosmopolitan tidning som jag köpte under praktiken, men aldrig fått tillfälle att ens öppna och läsa! Jag kanske ska städa och packa lite eftersom vi ska köra lite grejer nu i helgen, men vi får se vad jag orkar med. Har ju mina sista skoldagar nästa vecka med slutprovet i psykiatri på tisdag så jag vill verkligen vara frisk tills dess...


Avdelning 24 på Västerviks sjukhus

Kategori:

Igår var min sista praktikdag på avdelning 24, men helst vill jag stanna där och typ flytta in... En jättebra avdelning med sjukt bra personal! Det har även varit roligt att träffa alla patienter under mina fem veckor, och jag hoppas att det kommer gå bra för dem alla i framtiden.

Om man utbildar sig inom psykiatrin i närheten utav Västervik så tycker jag verkligen att man ska be om en APU-placering på avdelning 24. Har hört att hela huset är bra, alltså avdelning 21-24 men jag har ju bara haft APU på avdelning 24 själv så därför kan jag inte rekommendera något annat!

Anyways, det här är en tid i mitt liv som jag alltid kommer sakna. Men på ett sätt är det även skönt att det är över, för nu är jag i princip färdigutbildad! Jag har bara slutprovet i psykiatrikursen kvar ju, sedan är det färdigt och jag ska börja jobba på riktigt...




4/12

Kategori:

Idag gick jag upp vid åtta, ska ju iväg på praktik idag och köra ett kvällspass mellan 13.00-20.00! Jag åker med snälla Jessica som också börjar vid 13.00 på sin praktik på sjukhuset idag så vi åker inte förns 11.30 men det är ju riktigt skönt att ha gott med tid på sig. Vi åker en halvtimma tidigare än vi tänkt också eftersom det snöat ganska mycket inatt, och det snöar fortfarande så det kan ju ta lite extra tid att ta sig fram idag...

Igår var ju min pappa här en sväng, han plockade upp mig när han kom fram till Vimmerby och så åkte vi ner på stan och käkade lite lunch på thai fu quing. Efter det hade vi lite ärenden på stan och sedan åkte vi hem till lägenheten och började lasta lådor. Eller, jag ställde mest ut lådor utanför dörren och pappa sprang upp och ner. När det var typ 3-4 lådor kvar så fick jag ta över springet, och det förstår jag för pappa hade typ lastat 10 lådor helt själv då... När vi var klara med packandet bjöd jag på lite kaffe och sedan kom Patrik hem från jobbet ungefär samtidigt som pappa åkte hem. Hur bra familj har man inte som liksom åker typ 70-80mil på en dag för att hämta en massa lådor!?

Resten av kvällen tog jag det lugnt, Patrik putsade och målade i hallen och sedan gick vi typ och la oss. Patrik går ju upp så tidigt på morgonen nu när han jobbar stackarn, han börjar ju liksom klockan 07.00 typ och går till jobbet.

Såhär ser det ut om man tittar ut från vår balkong, nu är det vinter på riktigt!


Hemma igen!

Kategori:

Nu har jag kommit hem och hunnit varva ner. Sitter i soffan och kollar på det nya avsnittet av 666 park avenue och dricker lite saft. Känner mig lite småhängig idag har jag märkt men jag tror att det bara är tillfälligt.

Ska försöka ta tag i disken om ett tag och sedan är det bara att invänta min kära far som ska komma runt 14.00-tiden. Direkt när han kommer ska vi iväg och käka lunch och sedan ska vi hem för att bära ner massa lådor till bilen som han ska ta med sig upp till Bålsta igen. Tänkte faktiskt bjuda honom på lite fika innan han måste åka också...

Bild på mig som jag tog nyss + bild på min nya ring jag har på mig idag!


3/12

Kategori:

Okej, sitter i skolan nu och har precis skrivit klart slutprovet i demenskursen. Har knappt pluggat, försökte igår men fick världens migränanfall så det gick åt helvete... Jag tänkte förlita mig på mig själv och den kunskap som jag vet att jag har och det räckte nog ganska långt! Jag svarade på alla frågor på provet, men vissa svar kändes lite osäkra... Dok känns det som om att det gick bra eftersom svaren poppade upp ur mitt undermedvetna liksom. Och även om jag råkat svara fel på något får man ju som tur är inga minuspoäng.

Nu sitter jag i cafeterian och dricker lite kaffe och väntar på att resten av klassen ska skriva klart sina prov, efter att alla fått i sig lite kaffe ska vi nämligen gå igenom provet. Känns bra att kanske få svar på en gång...

Städa, måla, flytta... Städa, måla, flytta...

Kategori:

Det suger att flytta kan jag säga er, har ju gått igenom det ett antal gånger förr men man glömmer alltid bort exakt hur jobbigt det är! Lite får jag nog skylla mig själv eftersom jag envisats med att spackla och måla över där vi borrat hål i väggarna för att slippa betala den fina lilla avgiften på 500kr/hål. Har putsat och målat i hallen idag, sedan tog jag ett tag med dammtrasan och städade lite för det ser förtäskigt ut här hemma. Man kanske iofs inte kan förvänta sig att man ska ha det snyggt och städat samtidigt som man flyttar?

Så har jag mitt slutprov i demensvård imorgon som jag inte har pluggat till alls, det har liksom inte funnits någon tid! Det måste jag sätta mig ned med ikväll... Och jag som hade tänkt laga lasagne idag? Fast det får nog Patrik ta över. För jag har ju verkligen ingen tid som sagt. Patrik är också iväg och fixar, han hämtar fler flyttlådor och har sig.

Imorgon kommer min far hit efter att jag slutat skolan också, han kommer hit för att hämta några lådor så att vi blir av med lite. 2 stycken har ju redan transporterats upp till Bålsta så det är väl en början i alla fall. Gah, helt sönderstressad??

1/12

Kategori:

Herregud, idag är det den första december! Snart är året slut, så svårt att förstå... Tyckte inte att jag fick någon sommar? Inte endast på grund av det dåliga vädret utan även på grund av att tiden gick så fort. Det är vid sådana här tillfällen man inser att man måste ta tillvara på varje ögonblick för att det så snabbt försvinner...

Anyways, jag och Patrik var riktigt duktiga igår kväll. Vi kom igång väldigt sent men när vi väl började så slutade vi inte förns vi var färdiga! Nu behöver vi dock fler flyttlådor... Idag ska jag nog försöka packa kläder och skor, det packar vi ner i typ svarta sopsäckar så det behöver vi inga lådor till som tur är!

13 lådor har vi färdigpackade nu, och 2 av dem har till och med lyckats åka upp till Bålsta redan.