josieHpersson

Hamsters

Kategori: Allmänt

Sista riktiga skoldagen för terminen

Kategori: Allmänt

Då var den sista typ seriösa skoldagen slut för denna termin! Vi har ju skola igen på måndag men då är det mer betygssnack och promenad, typ?

Gick jättebra på mitt skriftliga prov som jag gjorde igår, så jag tror att jag kommer få ett riktigt bra betyg i geriatrik-kursen! Men vi får väl se, för lärarna kanske inte tycker som mig... De andra kurserna som vi avslutat har jag redan fått betyg i och dem är jag väldigt nöjd med. Det är väl en kurs som jag hade förra terminen som jag inte har superbra slutbetyg i, men det är en kurs.

Skrev även slutprov i MÄSK:en idag och det kändes också bra, dock tyckte jag man fick lite plats att skriva på när man skulle svara på frågorna men jag använde varje ledig yta på pappret typ, haha! Hur det egentligen gick och vilket resultat jag får vet jag ju inte heller för det skulle vi få reda på typ nästa vecka någon gång via itslearning.

På vägen hem spran jag förbi tempo och köpte lite nödvändiga grejer som fattades här hemma och sedan jag kom hem har jag typ pratat i telefon med natta och städat. Mycket roligare att städa med sällskap! Dock har jag stört Patrik jättemycket eftersom han behöver sova nu när han jobbar natt... Men hoppas att han kan somna om...

Dom ringde mig från jobbet idag också och frågade om jag ville börja jobba en vecka tidigare, och självklart vill jag det! Dock jobba jag inte själva midsommarhelgen och det är lite tråkigt för det hade varit mysigt tror jag. Dom frågade också om jag kunde jobba tors-sön den 7-10 juni, men då är ju jag i Bålsta och Dalarna så det fick jag tyvärr avstå ifrån.

Den här lilla filuren träffade jag på imorse när jag vaknade, han låg och hostade ovanpå min väska! Är det något som är typiskt för katter? För våra katter är verkligen helt galna i väskor!

Helt OK lösning på världens problem

Kategori: Allmänt

30/5

Kategori: Allmänt

Lyckades med det muntliga provet idag, har inte fått något konkret resultat men jag vet att jag inte behöver göra omprov vilket betyder att jag vart godkänd iaf. Jag skrev även prov på neurologi och våra sinnen och det kändes jättebra! Jag skrev mycket och kände att jag kunde svara på alla frågor.

Nu har jag varit hemma i typ 45min och bara pratat med Patrik som ligger i sängen och är nyvaken, stackarn är nog helt slut nu eftersom han inte hunnit komma in i någon slags rutin ännu...
Vi ska dricka lite kaffe Patrik och jag, och jag sitter just nu och tar mig en knäckemacka. Klockan sex ska jag och Jessica gå mot vimarskolan för föreläsningen, Alice skulle inte följa med för hon hann tydligen inte men det gör inte så mycket. Vi ska ju ändå typ bara sitta och lyssna...

Sedan när jag kommer hem från föreläsningen lär det bli att jag pluggar till provet jag har imorgon i MÄSK. Ganska viktigt eftersom det är slutprovet liksom... Men sedan efter det så har jag bara måndagen kvar i skolan för denna termin och då har jag för mig att vi inte ska göra så mycket vettigt ändå.

:)

Kategori: Allmänt

Prov idag

Kategori: Allmänt

Sov ganska dåligt inatt, lyckades somna innan Patrik gick igår vilket var ganska skönt... Men sedan så har jag vaknat femtioelva gånger inatt och smsat i sömnen till Patrik och grejer, haha! Jag sa att jag skulle ligga kvar i ugnen några timmar? Hmm...

Gick upp vid fem idag för att duscha och göra mig iordning. Nu sitter jag och väntar på att min frukost ska bli klar, blir havregrynsgröt med lingonsylt, ett hårdkokt ägg och min c-vitamin + järn brustablett!

Idag blir det en lite stressig dag, för idag har jag två prov och jag känner mig inte ett dugg förberedd...

29/5

Kategori: Allmänt

Idag gick jag upp vid nio trots att jag planerat att ta en lång sovmorgon, men det kanske var lika bra för att hålla dygnsrytmen i skick!

Vi fick vår leverans från foderbilen och sedan så har jag typ slösurfat på olika klädkedjors hemsidor, hittade dock inget kul. Har hjälpt Patrik att samla information till hans hemtenta i samhällskunskap plus hans slutuppgift i digitalt skapande, så nu är han typ klar med dessa två kurser iaf. Han fick även samtal från v-tab här i Vimmerby, så nu är han uppbokad för att jobba natt i 2 1/2 vecka framöver! Jätteskönt eftersom vi verkligen behöver pengarna.

Idag ska jag skriva på en läslogg som vi ska redovisa på torsdag i MÄSK-kursen samt plugga lite till ett prov jag ska skriva imorgon. Jag ska kanske plugga lite till MÄSK-provet vi har på torsdag också för imorgon ska jag, Alice och Jessica på föreläsning klockan 19! Det är Mietek Grocher som föreläser, han är en av de som överlevde koncentrationslägren under förintelsen. Har sett honom förut, en gång när vi gick i 9:an på högstadiet och en gång på Tv för inte så jättelängesedan. Men man får passa på att se honom igen för man vet inte hur länge han orkar föreläsa eftersom han börjar bli rätt gammal.

Senare idag ska jag ut på promenad ned Jessica också om det inte regnar eller något, för om det är dåligt väder blir det nog bara en kopp kaffe!

Jag har ADHD

Kategori: Allmänt

Foderbilen

Kategori: Allmänt

Haha, nu kommer det här typ låta som värsta reklamen men... Foderbilen.se är typ det bästa företaget som finns för oss djurägare! Snabb, gratis hemleverans hela vägen till dörren vilket uppskattas av mig som beställt hem 10kg kattmat och 10kg kattsand och som inte har körkort. Sedan har dom sjukt bra utbud av produkter. Ville mest bara säga det!

Vill sola!

Kategori: Allmänt

Idag kände jag verkligen för att pressa på balkongen för att försöka få lite färg på mina blekfeta ben, men vädret var emot mig när jag väl kom hem idag på eftermiddagen. Så jag somnade typ direkt när jag kom hem, sedan gick jag upp och åt middag med Patrik och sedan sov jag ett tag igen. Har blivit extremt trött nu när jag höjt dosen av medicin, men det är en vanlig biverkning som går över ganska snabbt så det är ingenting jag oroar mig över.

Jessicas tatuering

Kategori: Allmänt

Här är bilden på jessicas tatuering hon gjorde idag, jag har klippt till originalbilden lite för att få en bättre översikt på texten. Tatueringen sitter på insidan av överarmen och om någon inte ser vad som står så står det "giving up was never an option". Den är ju lite svullen och så på denna bild men när den väl har lagt sig till rätta kommer det bli ännu bättre än vad det redan är tror jag!

Måndag

Kategori: Allmänt

Idag gick jag upp i tid eftersom det var skola på schemat! Vi började med geriatrik där vi i princip skulle förbereda oss för ett muntligt prov som vi ska ha på onsdag. På rasten så sprang jag, Alice och Louba upp till eken för att fixa lite grejer inför sommaren. Ganska kul att det ändå är 4pers från klassen som ska jobba där i sommar! På eftermiddagslektionen typ redovisade vi lite på de olika kapitlen och sedan fick vi sluta tidigare vilket passade perfekt eftersom Jessica skulle tatuera sig hos Dennis idag och jag skulle följa med som mental-support.

Vi kom dit lite tidigt så vi gick bara in och sa hej sedan gick vi i lite affärer medans vi väntade på att klockan skulle bli två. När det väl var dags så var Jessica ganska nervös, hon har ju tatuerat sig innan men man vet ju aldrig riktigt hur det ska kännas... Men jag tyckte hon tog det hela väldigt bra :) och tatueringen vart grymt snygg!

<3

Kategori: Allmänt

Patrik och Spencer som ligger och sover lite mitt på dagen, helt utslagna av värmen!

iPhone fodral

Kategori: Allmänt

Hittade föresten ett iPhone fodral på marknaden, äkta Chanel såklart, haha! Nä, är ju egentligen emot att köpa kopior eftersom det syns så jäkla tydligt att det är just en kopia... Och det är ju pinsamt när folk verkligen ser det! Men jag tyckte detta fodral var snyggt, och det är ju väldigt skyddande mot telefonen. Dessutom tycker jag att min iPhone mer ser ut som en accessoar istället för en tråkig telefon. Och alla som känner mig vet ju att jag gärna köper Chanel inspirerat, särskilt när det gäller väskor och liknande, så detta passade väl mig ganska perfekt!

Gårdagen m.m

Kategori: Allmänt

Igår vart det ganska sent innan man kom i säng ändå, efter Eurovision bestämde sig jag och Jessica för att ta en nattlig promenad ner mot öltältet för att glo på lite fullt folk! Och Gud vad folk beter sig som idioter alltså, ganska underhållande de gånger man inte blir irriterad eller förbannad.

Idag händer det inget särskilt alls vad jag vet, har just nu ätit klart min frukost och ska snart sätta mig med en kaffe på balkongen. Efter det är avklarat ska jag faktiskt städa lite, för det ser förjävligt ut i lägenheten... Och senare ska jag sätta mig ner och plugga inför prov på onsdag.

Eurovision

Kategori: Allmänt

Då var Eurovision över för denna gång, och loreen stod ju som självklar vinnare. Man hade det lite på känn, men det har ju vi svenskar typ varje år så man kan ju aldrig vara helt säker. Jag och Patrik gav egna poäng och det såg väl ut såhär:

1. Storbritannien
Josie: 2/10
Patrik: 3/10
2. Ungern
Josie: 3/10
Patrik: 2/10
3. Albanien
Josie: 1/10
Patrik: 1/10
4. Litauen
Josie: 3/10
Patrik: 2/10
5. Bosnien-Herzegovina
Josie: 5/10
Patrik: 2/10
6. Ryssland
Josie: 8/10
Patrik: 8/10
7. Island
Josie: 2/10
Patrik: 3/10
8. Cypern
Josie: 4/10
Patrik: 4/10
9. Frankrike
Josie: 7/10
Patrik: 6/10
10. Italien
Josie: 9/10
Patrik: 5/10
11. Estland
Josie: 6/10
Patrik: 4/10
12. Norge
Josie: 5/10
Patrik: 3/10
13. Azerbajdzjan
Josie: 3/10
Patrik: 2/10
14. Rumänien
Josie: 9/10
Patrik: 3/10
15. Danmark
Josie: 3/10
Patrik: 5/10
16. Grekland
Josie: 2/10
Patrik: 5/10
17. Sverige
Josie: 10/10
Patrik: 9/10
18. Turkiet
Josie: 1/10
Patrik: 1/10
19. Spanien
Josie: 1/10
Patrik: 6/10
20. Tyskland
Josie: 2/10
Patrik: 5/10
21. Malta
Josie: 2/10
Patrik: 7/10
22. Makedonien
Josie: 6/10
Patrik: 2/10
23. Irland
Josie: 4/10
Patrik: 3/10
24. Serbien
Josie: 6/10
Patrik: 4/10
25. Ukraina
Josie: 3/10
Patrik: 3/10
26. Moldavien
Josie: 2/10
Patrik: 2/10

Vi tyckte inte att det var så mycket fart i de flesta av låtarna vilket jag iaf tycker det ska vara i Eurovision. Loreen fick ju en solklar 10:a för man kan ju inte låta bli att vara lite patriotisk. Ryska tanterna fick ju också ganska hög poäng men det var nog mest för att man inte kan låta bli att le och bli skitglad när dom uppträder! Dock förstår jag inte hur Albanien kunde få så hög poäng i själva tävlingen, för dom var helt klart sämst. Jag var seriöst livrädd för henne!

GAAH, ge mig!

Kategori: Allmänt

Var inne på blocket idag, och den som känner sig manad får gärna sätta in pengar på mitt konto så jag kan hämta hem dom!

Marknad!

Kategori: Allmänt

Nu på förmiddagen så gick jag och Jessica på marknaden på torget här i Vimmerby. Våra karlar skulle egentligen följt med men Patrik vaknade upp och var jättesjuk, och då kände Johan att han hellre också stannade hemma. Inge kul att kuta efter 2 kärringar på marknaden och inte ha någon annan att prata med tror jag.

Det var ganska mycket folk där nere och jag träffade bland annat en del arbetskamrater och min chef. Chefen min har jag sprungit på typ varje dag under en väldigt lång tid nu, lite kul att vi verkar hålla oss på ungefär samma ställen, haha!

Men vi gick runt och kollade på allt krimskrams typ, hittade en assnygg väska som jag ångrar att jag inte köpte såhär i efterhand. Men köpte ett fodral till mobilen och Jessica köpte ett skitsnyggt skal till hennes telefon. Sedan köpte vi typ bara marknadsgodis där nere, och munkar... Jag hade fått beställning från sjuka Patrik, för han hade sett fram emot det där marknadsgodiset hela veckan. Själv köpte jag mig ett hekto brända mandlar, kände att det fick räcka!

Gårdagen

Kategori: Allmänt

Igår så hade vi riktigt trevligt, säsongens första grillning och allt! Vi spelade kubb där vi tjejer ägde skiten ur grabbarna, fast det såg mörkt ut där ett tag. Senare på kvällen drog vi upp till Jessica och Johans lägenhet pga alla knott och mygg som åt upp Jessica. Efter det drog vi ned till öltältet en kort stund och träffade lite folk, men det var inte särskilt kul. På vägen hem träffade vi Natalie som drog runt i postbilen och delade ut tidningen så vi snackade lite skit ett tag. Sedan drog vi hem till Robbin och drack lite kaffe och beställde hemkörning från Palma.

Så det var typ gårdagen i ganska stora drag, och det var ju jag, Patrik, Jessica, Johan, Amanda, Simon, Alice och Johannes då som umgicks igår. Men ah, finns väl inte så mycket mer att säga om det för bilder m.m glömde jag totalt bort att ta såatteh...

<3

Kategori: Allmänt

...

Kategori: Allmänt

När jag ser det här framför mig, då känner jag mig rejält gammal i förtid.


Dagen än så länge

Kategori: Allmänt

Vi åkte ju till Hultsfred imorse vid typ åtta för att Jessica skulle vara först i kön till drop-in tiden hos tatueraren som öppnade klockan elva... Men när vi kom dit var det typ 7 pers före oss! En snubbe låg och sov i sovsäck och grejer, han hade varit där sedan klockan tre på morgonen och han snodde åt sig den sista tiden... Det var typ 4 pers innan honom som fick tider som alltså väntat där längre, och hur länge vill jag typ inte veta.

Vi åkte till Willys och storhandlade och Jessica ringde och bokade en tatueringstid hos Patriks kompis Dennis som har en studio här i stan istället, så hon ska dit på måndag klockan 14.00 och jag ska väl med som mental support. Vi har även knallat runt lite i Vimmerby för jag var på Apoteket och hämtade ut min medicin och köpte ett vadderat kuvert som jag ska skicka iväg mammas morsdagspresent i. Jessica köpte ett skitsnyggt knallgult linne inne på cubus som hon ska ha på sig ikväll också.

Hur som helst har det varit en trevlig dag, vi satt i en trappuppgång och väntade i nästan tre timmar. Men med sällskap och kaffe så gick tiden ganska fort, jag hade nämligen med mig en hel termos med kaffe!

Här är en bild på snubben som låg och sov i väntan på tatueringstid:

Friday!

Kategori: Allmänt

Idag bär det av till Hultsfred med Jessica som ska tatuera sig. Ska bli spännande att se henne lida, muahaha! Nädå... Men skönt att ha något att göra nu på dagen, hatar händelselösa dagar.

How I see babies... Ganska klockren beskrivning på hur jag känner!

Kategori: Allmänt

Style by Natalie ;)

Kategori: Allmänt

Natalie kom över en snabbis för ett litet tag sedan, jag hade paxat tre smycken av henne som hon gjort själv! Jättefina är dom, och perfekt att jag fick dom idag för då kan dom användas imorgon. Ena halsbandet, den där plattan med text på som ni ser? Det ska jag skicka till min mamma som en liten morsdags-present. Ska skicka iväg den imorgon var det tänkt, så får hon väl halsbandet på måndag eller något.

Skola idag

Kategori: Allmänt

Min andra skoldag på hela veckan, och ingen av dagarna har jag eller kommer jag gå heldag... I måndags försov jag mig ju sedan var vi på studiebesök på mitt jobb, så det kändes ju helt onödigt egentligen men gick ändå och lyckades ju ändå fixa lite vettiga grejer när jag ändå var på jobbet! Idag har jag bara lektion i MÄSK och den håller på från 08.20-11.10 men jag kommer behöva gå tidigare för jag ska till läkaren klockan 10.15... Så det vart väldigt lite skola denna vecka!

Hur som helst är jag typ färdig att gå till skolan sedan 30min tillbaks i tiden, men jag ska gå till skolan om typ 30min framåt i tiden... Så jag ska slå mig ner med en kopp kaffe och bara ha det bra!

Promenad

Kategori: Allmänt

Gick över till Jessica en stund efter att vi ätit middag, först slog vi oss ned på balkongen i det fina vädret och drack lite kaffe och sedan gick vi ut på en promenad på typ en timma! Men det kändes som om att vi var ute i typ tjugo minuter, tiden går så fort när man pratar och skrattar tillsammans. Vi bestämde även att jag skulle hänga med henne till Hultsfred på fredag morgon när hon ska tatuera sig, lite mental support liksom. Sedan på kvällen där så ska vi grilla utanför där vi bor hade vi tänkt, ett gäng med trevligt folk!

LOL

Kategori: Allmänt

Ynklig sjukling...

Kategori: Allmänt

Närå, känner mig inte lika döende nu som jag tidigare gjorde. Näsan är snuvig och jag nyser fruktansvärt mycket samt har lock för öronen så känner mig lite hörselskadad. Men resten är finfint.

Ja, vad har jag gjort idag än så länge? Inte särskilt mycket kan jag ta och meddela er. Har kikat lite på första säsongen av outsiders, diskat, suttit på balkongen, hjälpt Patrik med lite pointers på hans uppsats och hjälpt till att söka jobb åt honom. Han sitter ju och pluggar som en jäkla galning och dessutom så är ju han också sjuk, så jag sökte lite jobb åt honom så han slapp tänka på det i alla fall.

Har även smsat lite med både Jessica och Natalie. Och då pratar jag om Jessica i min klass och inte min lillasyster och Natalie här i Vimmerby och inte Natalie i Stockholm. Krångligt det där när alla heter samma sak! Natalie och jag kom överens om att vi ska ses imorgon och Jessica gav mig glädjebeskedet att vi slipper ett utav proven nästa vecka. Plus att vi planerade in en liten promenad runt sex-sju ikväll. Jag kanske känner mig lite friskare om jag får komma ut och röra på fläsket?

Wednesday

Kategori: Allmänt

Vart ingen skola för mig idag trots att jag skulle ha prov, mår alldeles för dåligt plus att jag nu smittat ner Patrik också.

Har i alla fall varit vaken ett tag nu, så man vänder inte totalt på dygnet för att man är sjuk vilket är skönt.

Skissade lite tatueringar igår, mamma tyckte dem jag gjorde sist var för mycket så till henne skissade jag bara en fjäril för att se om hon gillade stuket på den, så ska jag väl försöka klämma in en banderoll där eller något. Izabelle min ena lillasyster ville ha en påfågel, och fåglar är inte min starka sida men jag gav det ett försök ändå. Har dock inte fått någon respons på dem ännu. Min andra lillasyster Jessica hörde också av sig igår och ville att jag skulle skissa upp en åt henne med, hon vill ha en text i ett särskilt typsnitt och det kan bli svårt! Men jag är ju hemma och är sjuk idag så jag har ju lite tid att döda...


Värre och värre...

Kategori: Allmänt

Det blir bara värre och värre ju längre jag är vaken... Annars brukar det ju faktiskt vara tvärt om... Har feber och kallsvettas och ligger och huttrar när det är 20+ ute. Har inte lyckats plugga något ännu då jag inte orkar anstränga hjärnan för fem öre, och vi flyttade fram vår tvättid till en annan dag eftersom jag verkligen inte kommer orka springa fram och tillbaka alls idag!

I hate this...

Förkyld...

Kategori: Allmänt

Vaknade upp idag på morgonen med världens förkylning! Så himla typiskt när det är så fint väder ute och man bara vill må bra. Har huvudvärk, är snuvig och har ont i halsen och så har jag fått lock för öronen som smöret på moset.

Jag har lyckats äta frukost och druckit kaffe på balkongen i det fina vädret, men mycket mer har inte hänt. Som tröst damp nyaste numret av Veckorevyn ner i postlådan så har legat lite i sängen där det är svalt och skönt och slöläst den lite. Jag tycker det är skitjobbigt att vara ute i värmen när jag är förkyld, är jag den enda eller känns förkylningen allmänt jobbigare då?

Jag ska plugga idag också, för imorgon har vi prov på öga, öra och neurologi... Men just eftersom jag är förkyld blir jag typ slö i skallen och det blir jobbigare att komma igång. Har tvätt-tid ikväll med, men vi har båda tvättstugorna (eftersom vi lånat Jessica och Johans "boka-tvättid-mojäng") så vi har räknat ut att det kanske kommer gå ganska snabbt ändå vilket jag tycker är rätt skönt. För hur kul är det egentligen att tvätta?

Tatuerings-skisser

Kategori: Allmänt

Har skissat lite åt mamma, vi ska nämligen dra och tatuera oss hos min kusin den 9:e juni! Skisser ska inte tas på allt för stort allvar eftersom det är tatueraren som gör själva konstverket, men det är några idéer jag har haft i alla fall. Anledningen till att det är banderoller på alla skisser är för att mamma ska tatuera in mitt och mina systrars namn!







:'(

Kategori: Allmänt

Har försovit mig

Kategori: Allmänt

Jävlaskitjävlaskitjävlaskit!

Bra taktik!

Kategori: Allmänt

Today

Kategori: Allmänt

Bilder från Patrik & Martinas bröllop!

Kategori: Allmänt

Gäster i väntan på brudparet.


Brudparet!


Vigseln.

Brudnäbbarna.


Första kyssen som gifta.


Nygifta paret!


Dags att kasta brudbuketten.


Åsa var tjejen som lyckades fånga buketten, så det kanske snart blir ännu ett bröllop inom Patriks släkt?


Tina och Marita.


Patriks pappa Per, Tina och Oliver.


Skål för brudparet.


Min Patrik! <3


Lekar.


Presentöppning.


Första dansen som gifta.



Sedan finns det ju fler bilder, men är så segt att ladda upp dem här så jag har bara valt ut några. Resten finns som vanligt på facebook!

Sunday...

Kategori: Allmänt

Bröllop idag

Kategori: Allmänt

Patriks kusin Peter och hans flickvän Solveig kom hit igår kväll, så vi åt middag och satt uppe och pratade ett bra tag. När vi bestämde oss för att lägga oss och sova kom jag på att jag var tvungen att göra om mina naglar, så det gjordes i all hast! Absolut inte lika snygga som de jag hade innan men det får duga. Har målat över naglarna med ett silvrigt, nästan spegelblankt nagellack som jag tror kommer passa bra till min knallblå klänning.

Vi har varit vakna sedan nio idag, så vi har duschat och gjort oss iordning lite och ätit frukost. Det är fint väder ute vilket är skönt för Tina och Patrik som ska gifta sig idag, man vill ju komma ihåg sin bröllopsdag som en solig och vacker dag! Jag kommer att ta massa kort under dagen som jag laddar upp här typ imorgon kväll.

Ha en fin dag så länge!

18/5

Kategori: Allmänt

Resursenheten ringde och väckte mig imorse och undrade om jag kunde hoppa in på Smultronstigen nu på dagen, och självklart kunde jag det! Har jobbat från 07.00 till 16.00 och det känns, mest för min fotsvett, haha! Men det var kul att få göra lite nytta under sina lediga dagar.

Nu ska jag ta och städa vår toalett för det är det enda som är kvar på städningen, sedan ska vi knalla ner till Ica för vår veckohandel. Senare ikväll så kommer ju Patriks kusin och hans tjej hit eftersom det är bröllop imorgon så det gäller att ha allt klart innan dess!

Typiska med att jobba idag var väl att jag fick klippa/bita av mig mina gelenaglar som jag fixat till så fint här för någon dag sedan. Men så är det att jobba inom vården och jag tycker det är viktigt att följa de hygienregler som finns... Så ska sätta mig och fixa nya senare!

En bild på mig när jag sprungit hem på min rast idag.

Kristi himmelsfärd

Kategori: Allmänt

Alice kom över på lite kaffe tidigare idag och snackade lite skit. Vi försökte sitta ute på balkongen men det gick inte pga det dåliga vädret och regnet, vilket var tråkigt. Brukar ju vara så himla skönt annars!

Annars har jag väl kollat på mina serier, groomat mitt ansikte (typ ögonbrynen då, har inte så mycket skägg!) och plockat undan lite och donat. Jag och Patrik kände oss sugna och lata så det fick bli pizza till middag, efter det diskade jag och hamnade i matkoma och somnade några timmar....

God morgon!

Kategori: Allmänt

Har varit vaken nu ett tag vilket är ganska konstigt för jag somnade så sent igår, vaknade och var pigg vid fem imorse också men då lyckades jag faktiskt somna om till slut!

Vaknade upp med dom här två herrarna bökandes runt på och omkring mig!

Fika och nagelfix

Kategori: Allmänt

Fixade mina naglar när vi kom hem från stan och fixade lite här hemma, sedan drog jag till Jessica. Hon ville också fixa sina naglar så vi tog en promenad ner på stan och köpte sig ett eget kit! Är ju så skönt att slippa lägga ut mängder med pengar på naglarna på någon studio eftersom vi jobbar inom vården och kan vara tvungna att klippa av oss dom när resursen ringer in oss.

Alice kom över från frödinge också, så vi satt och pratade och fikade och hade allmänt trevligt! Vi redde ut lite problem och så med, skönt att ha det ur vägen.

Jag var fan hos Jessica från halv fem till halv elva, haha! Blir alltid länge när jag är där, men tiden går ju så fort så man tänker ju inte på det liksom.

Omnomnom!

Kategori: Allmänt

Varit nere på stan nu och ätit på Thai fu quing, sushi i mängder, mums! Köpte även ett gel-nagel-kit så jag kan få fina naglar till bröllopet utan att lägga ut massor av pengar, perfekt!

Vår!

Kategori: Allmänt

Så skönt att våren är kommen till Vimmerby, på riktigt och här för att stanna hoppas jag!

 

 

Starten på långhelgen

Kategori: Allmänt

Har sovit länge idag, har varit vaken ett bra tag men har njutit av morgonen. Ätit frukost och tagit en kaffe på balkongen, tagit en lång dusch och gjort mig iordning.

Jag ska snart och möta Patrik nere på skolan, han har ju tyvärr inte samma lyx och ledighet som jag har den här veckan. Vi ska gå ner på stan tillsammans, och gå och äta på Thai fu quing. Så jag ska få sushi, så jäkla gott!

Senare i eftermiddag ska jag över till Jessica och dricka lite kaffe och snacka lite skit. Så skönt att man bor nära alla här i Vimmerby, då behövs inte så mycket planering utan då kan man hitta på saker lite mer spontant!

15/5

Kategori: Allmänt

Lyckades försova mig en timma imorse, men det gjorde inte så mycket eftersom jag ställt klockan en timma tidigare än vanligt eftersom jag ville ha allt klart tills målaren skulle komma hit och titta på vårt kök. Så nu är det avklarat vilket är väldigt skönt, vi ska få färg nästa vecka så vi kan ordna det och äntligen ha ett helt kök!

Hade en meningslös dag i skolan, vi typ bara satt i kafeterian från klockan 11.00 till typ 14.00 för vi skulle på studiebesök då. Men det började regna så jag struntade i det, vi skulle ändå bara kolla på hörapparater... Var mest för dom som aldrig stött på en hörapparat förr. Men fick reda på mitt provresultat för provet jag skrev igår och är så jäkla nöjd, jag fick MVG och var 1,5 poäng ifrån alla rätt! Så det klagar jag verkligen inte på!

När skolan var över så mötte jag upp Natalie för vi skulle ta en fika. Vädret var väl inte tipptopp men som vanligt envisas vi med att sitta på uteserveringen. Är det nästan sommar så är det! Så länge man har trevligt sällskap så tänker man ju faktisk inte så mycket på att det blåser och är jävligt.

Gick även förbi Apoteket och hämtade ut ny medicin och så kollade vi runt lite i affärer när vi ändå var nere på stan.

Nu har ju jag helg dessutom, en riktig långhelg! Imorgon ska vi förmodligen och handla, på torsdag blir det nog plugg till provet nästa vecka och på fredag blir det storstädning och så kommer ju våra helg-gäster då. Sedan så är det ju bröllop på lördag och så har man ju bara söndagen kvar sedan. Så lite vettiga grejer hinner man allt med under sin lediga tid. Sedan tänkte jag försöka lura hit Natalie på lite the ute i solen på balkongen kanske...

Monday

Kategori: Allmänt

Smsade precis lite med pappa, och han och mamma samt deras sällskap har nu landat i Sverige igen efter en långweekend i Barcelona. Dom verkar ha haft det bra och det var ju skönt att höra att resan hem gått bra, nu är det bara taxifärden från Arlanda till Bålsta som är kvar för dem!

Provet skrev jag ju imorse också, och det kändes bra fastän det togs upp en massa grejer som jag inte pluggat på. Men jag svarade på allt och svarade ganska utförligt dessutom så ett godkänt lyckas jag nog skrapa ihop, och så länge jag är godkänd blir jag glad! Fast jag blir ju ännu gladare om jag får ett högre betyg än så.

Idag har jag och Patrik ätit lax med potatis och romsås samt en stor sallad! Var skönt att lyxa till det lite, speciellt när man slipper stå och laga maten, hehe...

Imorgon ska vi på studiebesök istället för att vara lediga, vi ska till hörselcentralen och kolla på hörapparater typ... Så vi får se om det blir något intressant eller ej! Imorgon innan skolan så kommer en målare hit och tittar på vårt kök också, så himla skönt. Hoppas på att han hinner ordna till de skador som finns innan helgen då vi får främmande.

Mysgos

Kategori: Allmänt

Spencer har däckat på Patriks mage, mysgubbe!

Provdag!

Kategori: Allmänt

Lyckades inte somna tidigt igår, utan låg sömnlös i flera timmar. Men när klockan ringde imorse flög jag upp ur sängen, känner mig inte trött alls idag och det är så himla skönt! Denna vecka har jag bara lektioner idag och imorgon, sedan har jag ingen mer skola pga förflyttade lektioner och röda dagar. Men jobbet kanske ringer?

Ska ju iofs på bröllop i helgen så då kommet jag inte bara att ligga hemma och lata mig!

Menja, har prov idag då. Känns sådär. Håll tummarna!

Söndagsångest

Kategori: Allmänt

Har inte söndagsångest för att helgen är slut, har mer söndagsångest för att jag har prov imorgon. Därför jag typ inte skrivit något idag, har typ bara pluggat... Jag gick och lade mig i sängen vid klockan 21.00 redan för att jag vill att det ska bli imorgon fort, så jag får det överstökat! Nu har vi inte haft prov på ett tag, så nu känns det lite extra jobbigt typ.

Har ju inte somnat ännu dårå, inte så konstigt kanske eftersom jag tog mig en rejäl sovmorgon imorse. Men jag hoppas på att få ligga här och bli seg, så jag kan somna snart och vakna utvilad imorgon.

WTF?

Kategori: Allmänt

Hur fan tog sig Spencer upp där?!

Inget internet

Kategori: Allmänt

Har typ inte haft internet på hela dagen, sjukt irriterande. Men nu har vi fått tillbaka det som tur är, jag kan inte leva utan internet, haha!

Har pluggat lite till provet idag men känner inte att det sätter sig i min lilla skalle... Men det kommer nog imorgon när jag känner av pressen, har alltid presterat som bäst under press.

Annars har jag och Patrik mest tagit det lugnt och försökt klippa klorna på Ramses, än så länge har vi lyckats klippa en klo. Han gillar inte när man tar i hans tassar över huvud taget och vi försöker att inte göra en traumatisk upplevelse av de hela.
Spencer har även varit lite jobbig idag igen, ni minns väl när katterna slitit upp hela pelletspåsen och skitit i den? Idag har spencer krupit in i pelletspåsen och satt sig där och skitit, trots att kattlådan är helt ren och fräsch. Pratade med min lillasyster om det för hon pluggar ju och ska bli djurskötare och hon sa att han kan ha extremt svårt för förändringar. Han vet att pelletsen ligger i påsen så när vi förflyttar pelletsen till kattlådan blir han upprörd. Katter är ju vanedjur så vissa katter kan tydligen bli ganska extrema. Sedan har vi börjat fundera på om allt gick rätt till när han föddes för han verkar vara allmänt seg på att lära sig saker, och så är han ju lite skelögd...

Jag har även målat vardagsrummet idag, det var några ställen som katterna förstört när dom var mindre som vi väntat med att ordna tills de vart stora, så det tog jag hand om idag. Passade även på att måla om några ramar till vita då ramarna var i regnbågens alla färger innan, inte så snyggt. Så dom har jag satt in fotografier i nu och ska väl ställa fram dom och hänga upp dom imorgon.

Har även hållt på att få psykbryt på våra grannars barn tvärs över. De har alltid så högljudda fester att det liksom vibrerar i hela trappuppgången. Tänkte ringa störningsjouren men dem slutade precis, så ska skriva ett brev till deras far istället så han vet vad som pågår när han inte är hemma.

Nu vart det ett ganska långt inlägg va? För att jag inte kunnat uppdatera under dagens gång liksom. Spencer kom precis och står och trampar på min mage och vill ha uppmärksamhet, så jag ska kela lite med honom och kolla på "without a trace" och förmodligen sova för jag är ganska trött.

Marodörerna:

Mammas gos!

Kategori: Allmänt

Katter och lådor alltså...

Kategori: Allmänt

Det bästa med att vi köper hem grejer enligt våra katter är de tomma kartongerna. Varför har katter en sådan förkärlek till kartonger?

Bröllopspresent

Kategori: Allmänt

Då har vi varit iväg och storhandlat, blir att lyxa till det nu i veckan! Något vi inte gjort på länge... Så det vart lite dyrt, men vi har varit så ekonomiska annars så det tycker jag att vi är värda faktiskt. Vi har blivit väldigt duktiga på att överleva på det vi har, för i början var det svårt att få pengarna att räcka till allt man ville ha. Nu har vi lärt oss och kan kanske till och med lägga undan lite pengar i slutet av varje månad.

Vi var även förbi posten och hämtade ut Patriks systers och hennes blivande mans bröllopspresent. Vad det är kan jag ju inte säga fastän det inte är så troligt att dem läser här, för man vet ju faktiskt aldrig. Nu har jag fått slå in paketen, jag älskar att slå in paket så jag har haft jätteroligt här i några minuter. Vi köpte jättefint presentpapper också som inte gjorde sig lika bra på bild som jag hoppats... Men det är en dov, ljusblå färg som nästan lutar åt lavendel, sedan är det grått, vitt, svart och silvrigt, nästan spegelblankt. Men anyways, roligare att slå in paket när man hittar ett sådant där fint papper!

Mys-Ramses

Kategori: Allmänt

T.G.I.F

Kategori: Allmänt

Har varit vaken ett bra tag nu, vaknade vid tio trots att jag kunde sova hur länge jag ville idag och det irriterar mig för jag är inte utvilad direkt.

Har typ kollat på mina serier som kommit ut idag, och utan att förstöra något för er så kan jag säga att regissören för Grey's anatomy förstör mitt liv om han/hon låter säsongen sluta så här. Är helt panikslagen, haha!

Vi ska snart åka iväg och handla lite sedan blir det nog en lugn hemmakväll tillsammans med min käre sambo! Eller han ska iofs kolla på hockeyn ikväll så han kanske inte är så mysig, men jag kanske ska kolla jag med och försöka låtsas vara intresserad?

10/5

Kategori: Allmänt

Har haft lite full rulle idag, har ju bland annat varit vår städ-dag och jag gjorde lite extra grejer som egentligen var Patriks uppgifter, men jag var så rastlös att jag kände att jag lika gärna kunde göra det. Men nu är lägenheten i alla fall ren och fräsch, och min nya byrå står på plats inne i badrummet och det ser jättebra ut!
Tog även tag i min garderob som varit ett totalt kaos innan, så nu har jag sorterat och organiserat. Men känner jag mig själv rätt så kommer jag behöva göra om samma sak om en månad igen... Ibland suger det att vara oorganiserad!

Patriks kompis Jocke har även varit här några svängar idag och druckit kaffe bland annat, så på så sätt har man fått sig en liten paus i allt fläng.

Nu tänkte jag kolla på fråga Olle-dokumentären och försöka att bara ta det lugnt, varva ner lite liksom. Eller så ska jag läsa igenom anteckningarna till provet vi har på måndag, vill verkligen få så bra resultat som möjligt eftersom det hittills gått så bra för mig i kursen plus att det är prov på demens och det är ju enligt mig både intressant och roligt!

MAUI

Kategori: Allmänt

Var en ganska intressant föreläsning idag på MÄSK:en och jag hoppas att vissa fördomar krossades totalt när de fick fakta svart på vitt. Jag som tycker att jag själv är ganska påläst om ämnet (migration/integration) fick nya kunskaper, så det var jättekul. Dock vart det lite tråkigt i slutändan när vissa bara babblade på om helt irrelevanta saker och bara drog ut på tiden, men sådan är ju min klass i MÄSK så det är väl bara att stå ut och vara glad över att jag har min vanliga klass resterande dagar av skolveckan.

Efter skolan fick jag skjuts av Alice till jysk, jag skulle nämligen ha en liten typ byrå till vårt badrum. Patriks mamma köpte en sådan för typ ett år sedan och har velat ha en sedan dess, dock har originalpriset varit 700:- och jag har aldrig haft pengar innan då det varit rea på den så har inte köpt den. Men idag slog jag till! 350:- kostade den och det är den värd! Dessutom behöver vi verkligen något snyggt att ha badrumsartiklar i för just nu har vi ett gammalt brunt nattduksbord där inne…

Skruvade ihop den helt själv också, är sjukt stolt för annars brukar Patrik alltid få göra sådant eftersom han är så händig.

Sista skoldagen för denna vecka

Kategori: Allmänt

Snart bär det av till skolan för att ha människan socialt och kulturellt, det ska komma någon snubbe från migrationsverket och föreläsa lite och förhoppningsvis krossa en massa fördomar! Var riktigt kämpigt att ta sig upp imorse, känns som om att jag alltid skriver det på morgonen? Men jag är ju oftast typ halvdöd på morgonen...

Omnomnom

Kategori: Allmänt

Tihi

Kategori: Allmänt

Nu blir det snart taco-mys med Patrik! Vi kör vårt fredagsmys mitt i veckan vi, för till efterrätt blir det vaniljglass med björnbär och hallon.

Kategori: Allmänt

Hade svårt att somna igår och sov väldigt lätt inatt med en massa stressdrömmar, så idag tog jag mig sovmorgon för imorse när klockan ringde klarade jag knappt av att öppna ögonen! Vilket är väldigt typiskt då jag liksom vill ha något att göra om dagarna t.ex. Jobb eller skola, men nu är det inte så mycket att göra åt det.

Färgade ju håret igår och trodde det skulle bli bra, men mitt hår vart typ svart igen... Jag som har kämpat så med att få det uppljusat, men ah, nu är jag mörk med någon slags röd/lila nyans.

Nu har jag precis ätit frukost (snarare kastat i mig frukost...) och nu hade jag tänkt borsta tänderna och kila iväg till skolan!

Färgar håret

Kategori: Allmänt

Sitter framför tvn med hårfärg i håret, äntligen ska jag bli av med min ångestframkallande utväxt och få känna mig lite snygg igen. Tvättat har vi gjort också, Patrik och jag. Men nu är det avklarat och det hänger tvätt i typ hela lägenheten, störande att varken torktumlare eller torkrummet får tvätten torr.

Testar en ny färg idag som heter "black tulip" och hoppas på ett bra resultat. Det är lite åt det svart/röda hållet så som mitt hår är idag så hoppas på att allt smälter in.

Pratade lite med min mor nyss också, dom åker ju till Barcelona imorgon mina kära päron! Är inte alls avundsjuk…

Tuesday

Kategori: Allmänt

Fick gå upp i tid imorse, även fast det var riktigt kämpigt. Tänkte strunta i det först och somnade bara om men så vaknade jag av mig själv och var pigg typ en halvtimma innan jag skulle vara där, så jag kastade i mig lite frukost och cyklade iväg. Var hos en sjuksköterska som är specialiserad på den sorten av medicin som jag har, och jag skulle dit på lite rutinkontroll bara. Hon kollade puls och blodtryck och frågade hur jag mådde osv, så det var inte så jobbigt som jag tänkte att det skulle vara!
Dessutom kunde jag ställa lite frågor och få svar över saker jag undrat över vilket var skönt.

Efter att jag var klar hos sjuksköterskan så knallade jag iväg till Coop för att handla lite nödvändigheter som vi saknar hemma, mest en massa basgrejer som tar slut fort. Men jag köpte även glass åt mig och Patrik samt nya leksaker åt katterna. Dessa leksaker är lite hårdare och jag hoppas då att de ska vara mer hållbara än de vi tidigare köpt.

När jag kom hem satte vi oss på balkongen och tog en kaffe och vår glass och bara njöt av det fina vädret, sen har jag diskat och plockat lite här i lägenheten, och nu sitter jag ute på balkongen igen fast med katterna. Dom tycker det är ganska kul här ute trots den lilla ytan.

Annars ska jag väl inte göra så mycket speciellt idag, vi har tvätt-tid vid 18.00 och innan det hade jag väl tänkt att jag skulle försöka organisera i min garderob... För där är det verkligen kaos!

Höhö

Kategori: Allmänt

Man får faktiskt unna sig lite...

Kategori: Allmänt

Jag och Patrik unnade oss en varsin pizza till middag idag, vi får passa på att göra det medan vi fortfarande kan för i sommar blir det väldigt tight med pengar tror jag.

Sitter och kollar på lyxfällan, någon repris tror jag. Men blir typ irriterad på idioterna, dom beter sig som barn dom två som är med idag. Jag är själv inte så jäkla ekonomisk men killen som är med här låter hans mamma ha hans internetbankdosa och betala hans skulder så han vet inte ens vad det är för skulder han har.

Ikväll blir det väl att sova relativt tidigt då jag ska upp till psyket imorgon, ska träffa en sjuksköterska som ska kolla hur mitt blodtryck m.m påverkats utav medicinerna jag går på så dom kan avgöra om medicinerna är rätt för mig. Typiskt att jag ska behöva göra det på min lediga dag, gå upp tidigt och så…

Jahaja...

Kategori: Allmänt

Vad gör man nu då? Gick ju till skolan men vi fick sluta tidigare idag, vi har typ inget kvar att gå igenom i kursen men har fler tillfällen så han försöker väl dra ut på tiden antar jag. Började skolan 12.20 och var hemma innanför dörren och ute på balkongen 13.20. Jag vet inte om det är så lugnt för att det snart är sommar eller om det liksom är lugnet före stormen, att vi tar det så lugnt nu för att vi precis innan lovet ska in med femtioelva olika inlämningsuppgifter i alla ämnen. Vi får se, hoppas bara på att det inte är så lugnt som det varit nu ett tag för jag får typ panik.

Imorgon är jag ledig också men sedan blir det förhoppningsvis skola som vanligt onsdag och torsdag, men så är jag ju ledig även på fredagar så. Kanske ska ringa till resursenheten och tvinga dom att ge mig lite jobb?

Bilderna från konfirmationen

Kategori: Allmänt

Här kommer lite utvalda bilder från Fannys konfirmation, orkar inte lägga upp alla här för det råkade visst bli en hel del... Har dock lagt upp alla bilderna på facebook!

Mormor hemma hos henne innan vi åkte till Ludvika för konfirmationen.




Fanny när hon tågar in i kyrkan.



Konfirmanderna under deras uppvisning.



Brödbrytelsen innan nattvarden.



Kö till nattvarden.



Fanny tar emot sin bibel av sina faddrar.



Lillkyrkan utifrån.



Hela konfirmandgruppen!



Fanny efter att hon konfirmerat sig.



Mormor som sitter och bläddrar igenom Fannys bibel som hon fick vid konfirmationen och suckar över alla moderniteter som finns i den.



Mamma och pappa (i bakgrunden) som sitter och väntar på att Fanny ska öppna sina konfirmationspresenter.



Fanny öppnar sina presenter.



Ingers fina cupcakes får avsluta den här bildserien! Hon är så jäkla kreativ i allt min gudmor, hon har t.o.m gjort dom där små chokladkorsen och chokladhjärtana själv.

Måndag

Kategori: Allmänt

Äntligen lite skola idag, så man har något att göra. Har sovmorgon så börjar inte förns klockan 12.20 men jag gick upp vid 08.00 imorse ändå. Kan vara skönt med lite rutiner liksom.

Nu hat även lilla Patrik vaknat så vi ska nog dricka lite kaffe tillsammans på balkongen, är ju fint väder idag!

Buss-paus

Kategori: Allmänt

Har haft ett litet break i tallboda utanför Linköping. Tycker det är så tråkigt här, för det finns bara ett tempo med sjukt dåligt utbud samt ett motell som serverar mat men som också har ett väldigt dåligt utbud. Hur ska man hinna beställa mat, hinna få maten och hinna med att äta maten i lugn och ro på 20-30min? Jag vill kunna köpa något färdigt, typ en smörgås eller en sallad som man kan ta med sig på bussen och äta där i lugn och ro. Det kunde man göra förut för då stannade man vid två mackar och ett värdshus. Mycket bättre! Fattar inte varför dom bytt rastplats alltså. Helt värdelöst, man kan ju lika gärna sitta kvar i bussen under pausen och strunta i att sträcka på benen och få lite frisk luft.. Plus att dom tar betalt om man vill använda toaletten här, vilket dom inte gjorde på det andra stället. Och alla som känner mig vet att jag har en blåsa som måste tömmas ganska frekvent så jag typ lider verkligen av detta, haha!

Min verklighet, haha

Kategori: Allmänt

Chanel <3

Kategori: Allmänt

Tog en bild på Chanel tidigare idag också, lilla gulltjejen!

På bussen

Kategori: Allmänt

Såg nu när jag var inne på min blogg att jag lyckats ladda upp dubletter av två bilder, lyckat! Två bilder på MATH och två bilder på mustangen, men det får nog vara så. Bloggar ju från mobilen så jag tror inte man kan gå in och redigera sådant i efterhand. Men nu sitter jag ombord på bussen. Vi kom lite tidigt så jag fick sitta och vänta typ en timma, men då hann jag köpa lite starbucks frappuchino och glo på lite folk och prata lite i telefon. Och det hade krånglat till sig med min bokning, dom hade inte fått in den när jag gjorde den så det var väl lite tur att jag var här i såpass god tid att vi kunde fixa det lite smidigt utan att behöva stressa!

Titta lite på båtar

Kategori: Allmänt

Vi stannade till vid kallhälls marina för pappa skulle köpa någon del till båten. Men jag tror att han är lite sugen på en ny båt, särskilt när man såg alla fina båtar som dom hade där!

Skjuts till cityterminalen

Kategori: Allmänt

Pappa skjutsade mig i mustangen till cityterminalen. Dock drog vi ju ned taket såklart, så man kan njuta av det fina vädret!

 

 

Hemgång

Kategori: Allmänt

Idag bär det av tillbaks till Vimmerby igen, en kort och intensiv visit vart det denna helg!
Igår konfirmerades Fanny som sagt (bilder kommer upp typ ikväll eller imorgon...) och tjejerna gjorde en jättebra typ... Show? Under konfirmationen så det var inte tråkigt att sitta och titta på. Så var det en tjej som sjöng och var jätteduktig!

Efter konfirmationen drog vi hem till Rauno och Inger för att äta lite god mat och umgås plus att Fanny då skulle öppna sina presenter hon fått. Så då fick man träffa sin egen släkt och Ingers sida av släkten! Efter det åkte vi hem, vi åkte bara förbi kyrkogården i Ludvika och i Smedjebacken för att hälsa på farmor, farfar och morfar först.

Jag sov i bilen typ hela vägen hem och när vi kom fram till Bålsta köpte jag lite godis sedan gick jag och lade mig och sov.

Nu tänkte jag att jag typ skulle hoppa in i duschen eller något, så jag är färdig sen när jag måste dra upp till pendeln för att ta mig in mot Stockholm...

I LA

Kategori: Allmänt

Sitter i bilen och vi har precis åkt in i Ludvika, ska till kyrkan för att se när Fanny konfirmeras!

:)

Kategori: Allmänt

Uppe med tuppen idag! Fick väl en 3 och en halv timmas sömn, men det är nice. Dock gick jag väl upp onödigt tidigt för resten av familjen verkar inte vara på G mot bilen och enligt som skulle vi åkt för sex minuter sedan... Men då vet man ju att allt är som vanligt iaf.

Igår så strosade jag och Natta runt på stan, så fick vi långtråkigt och gick in på Harry B James (vårt gamla favoritställe) och tog någon öl. Sedan mötte vi upp Fidelie och satte oss för att fika lite på konditori kafferepet, efter det var det mest väntan då jag skulle möta någon snubbe som min syster köpt en telefon av och han var sjukt seg. Så respektlöst! Vi gick sedan och mötte Johan som kom med tåg från Dalarna och sen drog vi hem till natta och jag stannade där tills sista pendeltåget till Bålsta gick. Det var min gårdag i stora drag.

Nu sitter jag som sagt och väntar på resten av familjen och fokuserar på att inte få ett damputbrott på min lillasyster Izabelle som är vuxen, 18år, men beter sig som om att hon vore 6år gammal ungefär.

På bussen

Kategori: Allmänt

Sitter nu på bussen!
Chauffören känner igen mig också, behöver inte ens säga mitt namn när jag kliver på och ska hämta och betala min biljett för han vet redan vad jag heter. Fast det är kanske inte så konstigt eftersom det alltid är samma snubbe som kör bussen när jag ska åka till/från Stockholm.

Lyckades sno den enda platsen med bord i bussen också, sjukt skönt. Och så är det någon konferensbuss av något slag så det är jättebekväma säten och gratis kaffe längst bak. Denna bussresa kommer nog gå skitbra!

:'(

Kategori: Allmänt

Idag bär det av mot huvudstaden!

Kategori: Allmänt

Sitter och kollar på nyaste avsnittet av "the big Bang theory" och äter frukost. Min buss till storstaden går om typ en timma, och jag har väl förberett lite inför resan kan man väl säga. Har fyllt på min lilla dosett som den pensionär jag är och typ gjort mig iordning.

Är framme i Stockholm vid 14.15 ungefär och då får jag nog lite sällskap av antingen Jonas eller Natta! Eller båda! Sedan får vi se när jag bestämmer mig för att åka vidare hem till mamma och pappa, det får bli någon gång ikväll för imorgon ska vi åka till Dalarna.

Illamående

Kategori: Allmänt

Är så sjukt illamående... Ligger i sängen och det känns som om att jag ska kräkas, detta brukar jag ju iofs vanligtvis göra pga mina tabletter men idag är det mer intensivt. Dessutom var det en i klassen som fick gå hem från lektionen idag pga att personen kräktes. Känns inte så bra alls.

Höll på med grupparbete idag, och jag ville dö lite inombords. Värsta gruppen ever! Nejdå, det var typ 1 person i min grupp som var vettig. Dom andra två... Alltså ja... Jag har alltid otur när det kommer till grupparbete om vi säger så!

Efter skolan drog jag förbi jobbet för att hämta mitt schema inför sommaren och fick lite smått panik! Jag ska inte börja jobba förns vecka 26 vilket innebär att det blir jäkligt tight med pengar för oss i sommar. Men det löser sig, jag har ju åtminstone ett jobb och ska vara glad över det! Dessutom ett jobb jag trivs förjävligt bra med!

Har inte blivit någon städning för min del då jag mår som jag mår. Jag typ bäddade rent sängen när jag kom hem sen dog jag en stund på den. Borde packa nu snart eftersom min buss mot huvudstaden avgår imorgon, men var ska man hitta orken?

Torsdag

Kategori: Allmänt

Idag blir det sista dagen för denna vecka, i skolan då alltså. Känns ganska konstigt med tanke på att vår första skoldag var igår.

Har människan socialt och kulturellt och den har jag bara på förmiddagen. Sedan ska jag väl hem och städa eller något... Är ju vår städ-dag idag! Imorgon bitti bär det av hem till mamma och pappa i Bålsta med, så måste packa lite...

Soolaa

Kategori: Allmänt

Ser väl lite lagom ansträngd ut, men det är mest pga solen som skiner så starkt.

Inte för att vara den som är den, men...

Kategori: Allmänt

Det kändes lite som en onödig skoldag idag faktiskt. Vi gick igenom lite om demens men eftersom jag redan gjort alla centrala begrepp så lärde jag mig inget nytt... Sedan kollade vi på en film på förmiddagslektionen också om en man som får alzheimers och den var väl helt okej... Jag gillar bara inte att titta på film ens en gång så det var lite jobbigt att bara sitta där rakt upp-och-ner i nästan två timmar!

På eftermiddagslektionen fortsatte vi att gå igenom de centrala begreppen jag redan skrivit och sedan skulle resten av klassen göra demensförbundets ABC utbildning på webben som jag också redan gjort... Så då fick jag gå hem! Det var skönt att ha en anledning att gå upp i tid imorse och göra sig iordning men hade nog velat ha en mer givande skoldag ändå.

När vi kom hem satte jag och Patrik oss på balkongen och åt en varsin glass och slappade i solen, vi var tvugna att gå in för en stund sedan för att svalka oss i skuggan lite faktiskt. Så varmt och skönt har vi det idag!

Nu har Patrik gått iväg till Robbin för att dricka kaffe och jag bara sitter här och sitter...

Mitt i veckan = början av veckan?

Kategori: Allmänt

Satt precis och funderade på vilken veckodag det var idag, och jag kom fram till att det var onsdag. Helt sjukt, för det känns som en måndag idag. Första dagen tillbaks i skolbänken efter långhelgen liksom, mitt i veckan! Har bara 2 lektioner idag och en lektion imorgon och sedan är jag ledig igen... Känns sådär faktiskt, önskar vi hade fler lektioner.

Jag funderar på att ta mig till skolan lite tidigare idag, sätta mig där och dricka lite kaffe liksom. Kan vara skönt, för jag är liksom klar nu och sitter bara och väntar på bättre tider, haha!

Sova snart kanske?

Kategori: Allmänt

Jag låg ju som sagt i soffan och kollade på "without a trace" tillsammans med Ramses. Och så somnade jag såklart! Ramses också... Så vi har legat i soffan och sovit tillsammans i 1-1 1/2 timma ungefär. Ramses ligger dock fortfarande och sover den lilla latmasken.

Nu tänkte jag nog bara kolla klart på det avsnitt jag påbörjat och sedan ska jag göra mig iordning och sova. Patrik var söt och sprang till tempo och köpte choklad till mig så jag ska ligga och gotta mig ett litet tag till bara.

Mys-Ramses

Kategori: Allmänt

Jag och Ramses ligger i soffan och latar oss medans vi kollar på "without a trace" och laddar upp batterierna för morgondagen! Tema Demens i skolan ju, kommer bli riktigt roligt!

Sola inomhus?

Kategori: Allmänt

Patrik lade sig på golvet inomhus i solen, så himla skönt väder vi har ute idag! Dock övertalade jag honom att följa med mig ut på balkongen och dricka kaffe i det fina vädret istället för att ligga inomhus. Jag blir så glad och allmänt pepp på livet när det är så fint väder!

Ena lillesystern...

Kategori: Allmänt

Den här statusuppdateringen och fina bilden la min lillasyster Jessica upp på Facebook igår. Skönt att hon fortfarande kan få fjortisfyllor trots att hon är 18år! Duktig på att stava har hon ju iofs aldrig varit så jag är inte förvånad...

Valborgsmässoafton

Kategori: Allmänt

Nu kör jag gårdagen som heldag då. Jag och Patrik sov verkligen ut igår, ställde inget alarm eller någonting! Sedan tog vi en vända på stan och kollade lite i affärer, och det var så fint väder att jag hade min maxiklänning och en kortärmad jeansjacka på mig och jag var fortfarande varm. Så jäkla skönt! När vi kom hem igen så drog Patrik till Robbin och drack kaffe och jag stannade hemma och pratade lite i telefon med Natta och började fixa iordning inför kvällen.

Jag skulle ju göra efterrätten igår, vilket gick sådär... Slutresultatet vart ju bra men när jag skulle göra det så kokade allt över så hälften hamnade utanför på spisen, så jag var tvungen att skicka Patrik till tempo för att handla med ingredienser och så hade dom inte allt... Så Patrik (som ändå inte är så förtjust i söta efterrätter) sa att han skulle avstå från sin då. Typiskt mig att klant mig i köket!

Vi åt trerätters hemma hos Jessica och Johan, dock var Johan på jobbet i början av kvällen den stackarn! Men vi hann fortfarande umgås eftersom vi kom dit vid 19.00 och inte gick hem förns 03.30 där någon gång... Men tiden liksom bara flög iväg, gick så himla fort! Vi satt och snackade om allt mellan himmel och jord och jag lärde mig tom ett kortspel, kors i taket! Men jag förlorade ju också, haha :) förrätten som bestod av skagentoast (mums!) åt vi väl nästan när vi kom dit, efter det vart det varmrätten som bestod av potatisgratäng och kycklingfilé med sallad. Den vet jag inte när vi åt den, men efterrätten åt vi inte förns strax innan klockan tre eller något mitt i natten! Men som sagt, tiden flög ju bara iväg...

Idag är vi faktiskt ganska pigga både jag och Patrik. Vi har legat vakna i sängen i typ en timma nu, så vi ska väl upp och äta lite frukost. Tror det är ganska fint väder så frukost på vår balkong skulle nog inte sitta fel! Sedan blir det nog en pizza eller något ikväll för lathetens skull... Och för att det är sista dagen på långledigheten!