josieHpersson

Terapiarbete: askkopp

Kategori:

Eftersom jag inte hittade någon snygg askkopp så köpte vi ju en lerkruka och ett lerfat. Men det är ju inte så snyggt så därför målade jag det. Jag skulle göra värsta snygga texten men det var jättesvårt, så det vart en ful text... Men det är text åtminstone! Jag har skrivit låttexten till Kents låt "Berg&Dalvana" som är en av mina favoritlåtar med dom. Askkoppen vart faktiskt rätt snygg om man ser den på långt håll. Kollar man närmare på den är den däremot inte särskilt vacker!

Myskväll på en måndag

Kategori:

Igår jobbade jag ett dagspass sedan mötte Patrik upp mig efter jobbet. Vi gick ner på stan för han var i ganska stort behov av ett par nya jeans... Eftersom han inte har ett enda par som är hela! Men han hittade ett par snygga mörkgrå jeans och så köpte han sig även en mörkblå skjorta med upprullad trekvarts ärm, typ. Jag var förbi min arbetskamrats affär pysselboden också och köpte lite hobbyfärg till askkoppen. Resultatet får ni se snart. Vi åt lunch på bakfickan och på vägen hem gick vi förbi Thai fu quing och köpte sushi åt mig som jag skulle ha till middag. Efter det gick vi till tempo och köpte en massa godsaker! Så vid middagen åt jag min sushi och Patrik åt en kebabrulle och så hade vi räkor och bigaråer, physialis och lite godis. Var en mysig hemmakväll framför tvn, perfekt avslut på en arbetsdag! Fick även fot- och ryggmassage eftersom jag kände mig lite mör.

Snark!

Kategori:

Dra till jobbet

Kategori:

Nu ska jag dra mig mot arbetet. Har känt mig lite konstig idag, har stressat för jag trodde klockan var en timme senare än vad den egentligen var. Varför vet jag inte… så när jag var färdig att gå var det typ en timma kvar tills jag egentligen skulle gå! Känner mig lite skum i kroppen också men jag antar att det är för att den fortfarande återhämtar sig ifrån gårdagens bravader? Men men, skönt att jag börjar sent och bara ska jobba 5 timmar nu! Sen ska jag hem och sova tror jag.

Öltältet igår

Kategori: Allmänt

Det vart så att jag drog på öltältet i Källängsparken efter att jag varit på jobbet. Jag och Evelina jobbade ju kväll igår och hon var så jäkla sugen på att dra dit så hon peppade mig lite faktiskt. Det var jäkligt roligt, dock tycker jag det var för mycket folk för den lilla baren dom hade där. Man vart ju totalt mosad när man skulle stå där framme och beställa. Helt sjukt dålig framförhållning om vi säger så för anledningen till att dom ens hade det här öltältet är för att dom vet hur populärt öltältet är som dom har i juni månad.
 
Well, efter jobbet drog jag hem och gjorde mig iordning och sedan mötte man upp Evelina nere vid tågstationen (eftersom hon bor i hultsfred...) och sedan drog vi dit då. Patrik och hand kompis Jocke kom också dit typ den sista halvtimman-timman och så gick vi gemensamt hem. Tur det för jag hade inga hemnycklar med mig!
 
När vi väl kom hem hit så satt vi och snackade ett tag och försökte beställa pizza med hemkörning, men det gick inte! Tydligen var det också helt kaos nere på pizzerian så vi antar att dom liksom "lagt av" telefonen för att dom aldrig skulle hinna med att köra ut beställningar också. Jag gick och lade mig först utav alla eftersom jag faktiskt ska jobba kväll även idag. Jocke var tydligen kvar här till klockan sju på morgonen, så Patrik ligger fortfarande och sover och det förstår man ju. Skulle jag också gjort om jag gick och lade mig så sent...
 
Tycker mest synd om Evelina dock, hon drog hem när öltältet stängde och hon skulle då hem till Hultsfred och hon började klockan 06.45 idag. Det skulle jag aldrig palla! Får höra med henne hur hon mår sen när jag träffar på henne på jobbet vid 16.00...
 
Förutom att jobba ska jag inte göra något särskilt. Ska typ dra till Tempo och handla lite till en dam på mitt jobb och typ passa på att köpa något att äta innan jobbet, typ någon färdigrätt av något slag. Sedan ska jag typ hem och göra mig iordning!

Gårdagen

Kategori:

Igår var jag ju ledig från jobbet och så var mamma och pappa här. Så vi åkte in till Västervik där på dagen. Vi promenerade runt lite i stan och köpte glass och satt nere i hamnen ett tag. Det var en liten marknad där på ett torg också som vi gick runt och tittade på. Vi besökte även Västerviks sjukhus där jag ska praktisera nästa termin, och nu har jag nästan koll på vilken ingång och hiss m.m jag ska in i sen när jag ska till rehab och praktisera. Vi åkte även till lager 157 och dollar store och handlade lite, sedan hände inte så mycket mer. Vi åkte hem, jag och mamma satt i baksätet där vi hade typ gjort ett tält med hjälp av ett täcke, för det var ganska kallt. Vi handlade även en massa mat, eller mamma och pappa handlade jättemycket mat åt oss och fyllde både kylen och frysen. Så nu behöver vi inte tänka på att handla någon mat på ett väldigt långt tag framöver. När vi kom hem så grillade vi lite kött och gjorde karamelliserade rotsaker i ugn. Jag och mamma gjorde även en citron och marängpaj till efterrätt. Vi var alla ganska trötta sen på kvällen så vi gick och lade oss ganska tidigt. Men en trevlig dag var det ändå! Hade dock kunnat vara lite roligare i Västervik.

Ny maxiklänning

Kategori:

Fick en klänning av mamma igår också, har varit ute efter en vit maxiklänning ett tag och hittade en igår när vi var på lager 157 i Västervik. Mamma har också varit sugen på en maxiklänning efter att jag köpte min svarta i London förra året, så hon köpte sig en svart i samma modell som min vita. 100:-/st gick dom på, inte så tokigt om ni frågar mig!

Nytt soffbord!

Kategori:

Fick nytt soffbord utav mamma och pappa också! Detta passar ju sjukt mycket bättre i vårt vardagsrum!

Rosévin!

Kategori:

Köpte denna flaska på bolaget tillsammans med mamma! Det var ju mest för flaskan såklart, men det var lite synd för vinet smakade inte bra.

I onsdags

Kategori:

Mina föräldrar kom och hämtade upp mig i mustangen efter jobbet och då åkte vi och handlade typ direkt. Efter det satt vi hemma hos oss och tog det lugnt med lite god dryck och gjorde oss iordning eftersom vi skulle till brygghuset och äta vid sju. Vi tog en taxi till brygghuset och började med lite drinkar innan maten, och dom kunde verkligen inte blanda drinkar kan jag säga! Jag har aldrig varit med om att man fått hjälpa personal med deras jobb så mycket som vi fick... Men maten var god! Åtminstone min och pappas för mamma och Patrik beställde kött som dom ville ha rare men det vart verkligen välstekt. Efter brygghuset promenerade vi till stan och satte oss på torget på stadshotellets uteservering och drack lite. Där träffade man ju på lite folk man kände osv. Halva min arbetsplats var nog där tror jag, haha! Efter det så gick vi till Palma och köpte pizza och så gick vi hem. Bilderna nedan är på mamma och pappa på brygghuset och på pappa framför ett hus i Vimmerby. Tycker det är lite kul att det faktiskt är en bostad med en sådan liten dörr!

Aaaw!

Kategori:

Ledig måndag

Kategori:

Idag vaknade jag ganska skapligt, runt niotiden imorse. Var orolig över att jag skulle sova bort halva dagen som jag gjorde igår för jag hade skitsvårt att somna igår kväll också... Men som sagt kom jag upp ganska skapligt! Jag var dock lite trög i starten, käkade frukost och satt ute på balkongen ett tag och sedan lade jag mig i soffan och spelade sudoku. Men sedan fick jag saker gjorda, drog ner på stan till jysk och köpte 2 nya lampor till köksfönstren (eftersom dom vi har är trasiga...) tråkigt nog fanns dom bara i svart och lila, så jag tog två svarta och dom passar faktiskt helt OK i köket. Men det hade blivit bättre med vita tror jag. När jag kom hem från stan så käkade vi lite middag och nu håller jag på att städa lite. Idag plockar jag iordning saker och ting, slänger skräp och hänger upp kläder för imorgon efter jobbet ska jag damma överallt och efter det så har vi tvätt-tid tills jag ska lägga mig för att orka med nästa arbetsdag. Och vi måste typ städa just imorgon för på onsdag kommer mina föräldrar hit och hälsar på, dom stannar tills på fredag så det ska bli mysigt! Men anyways, jag ska typ städa nu och sedan ska jag bädda rent i sängen, duscha och sova!

22/7

Kategori:

Gah, väldigt seg dag idag. Gick och lade mig skapligt tidigt igår ändå och sov fram till klockan 12.00! Så länge har jag inte fått sova på flera veckor tror jag. Kanske därför jag är så seg? Jag har inte gjort något speciellt alls idag, har pratat i telefon med Natta, ätit frukost och knallat ner till jobbet för att hämta mina matlådor jag glömde där igår efter jobbet. Jag hade tänkt mig att jag skulle ställa mig i duschen och ta tag i disken... Kanske att jag går till tempo och handlar lite… vi får se! Grabbarna är ju ute på sjön idag med så jag är ensam hemma med katterna. Och katterna fyller ett år idag, mina små bebisar! Har försökt förklara för dom att dom fyller år men tror inte att dom riktigt förstår.

Gay marriage

Kategori:

Nu: ledighet!

Kategori:

Gud så skönt! Nu är jag ledig! Min arbetskamrat på jobbet ringde och kände sig bättre idag så jag behöver inte ta några fler av hennes pass. Nu är jag ledig tills på tisdag då jag jobbar igen, två hela dagar. Känns underbart! Kom hem för ett tag sedan, men lägenheten är ju tom. Var och hämtade ett paket på Coop innan jag kom hem med, min grå stickade tröja från Gina tricot var det som hade kommit. Skitsnygg är den! Lite stor dock men den ska ju vara oversize så det gör nog inget… Patrik och Mattias är ju och fiskar så jag och katterna är ensamma hemma just nu, jag ska diska nu snart och sedan ska jag skala potatis för vi ska äta nyfångad gädda i ugn med gräddsås till middag ikväll. Så jag antar att det gått bra för pojkarna med fisket idag! Dom ska ju ge sig ut en sväng imorgon med så då kanske vi får ännu mer fisk. Min lilla ledighet började jag i alla fall med ett glas rosé ute på balkongen i solen, helt underbart!

Då var min lediga helg över…

Kategori:

Eller den är inte över, för den har inte ens hunnit börja! En på jobbet mådde inte bra igår kväll när vi jobbade så jag erbjöd mig att ta hennes pass så hon slipper känna sig stressad över att ringa resursen. Om hon hade ringt resursen hade dom ändå ringt mig, och väckt mig… så det var lika bra att jag var beredd på det sedan igår kväll. Så får vi se om jag ska jobba imorgon också eller om hon har kryat på sig! Igår så jobbade jag ju kväll som sagt, och när jag kom hem invigde vi grillen som Patrik fick av sin syster med familj i födelsedagspresent. Vi grillade ute på balkongen och det gick jättebra! Dock vart det lite sen middag för det kom en regnskur där på kvällen så grabbarna var lite tveksamma om det skulle gå att grilla då, men det gick över sen så då satte dom igång. Testade även att ta ett glas rosé igår fastän jag inte ska tillsammans med medicinen. Men min medicin går ju ut kroppen efter ett visst antal timmar så den borde gått ut igår när jag tog mitt glas, och det gick ju bra för jag lever ju än! Nu ska jag alldeles snart gå till jobbet, jag börjar kvart i sju och är då den som ska ta rapporten från nattpersonalen. Just för tillfället sitter jag ute på balkongen med en kopp kaffe och försöker bli sådär jättepigg, tror det funkar skapligt i alla fall!

True that

Kategori:

God morgon!

Kategori:

Eller ah, jag tror jag varit vaken i över en timma nu. Har ätit frukost och suttit framför datorn där jag kollat på nytt headset till min telefon. Eller jag kollar på ett par schyssta hörlurar som har en mikrofon så man kan använda dom som ett headset! Har hittat ett par från skullcandy jag gärna vill ha, ett par lowriders i en mörklila färg. Dom är snygga, och jag vet att det är ganska schysst ljud i dom eftersom jag ägt ett par skullcandy headcrushers... Ljudet skulle kanske inte få betyget "schysst" av en DJ eller en ljudnörd men det är schysst nog för mig i alla fall! Nu tänkte jag sätta mig i lugn och ro ute på balkongen med en kopp kaffe. Jag jobbar 16-21 idag och innan dess ska jag bland annat städa lite här hemma eftersom Patriks kompis kommer ikväll. Så jag ska ladda upp med en varm kopp ute på balkongen. Sedan är jag lite peppad idag eftersom det är min sista arbetsdag innan jag får vara ledig hela tre dagar i rad! Lyxigt!

19/7

Kategori:

Idag så jobbade jag ju ett dagspass och det var bara jag och ordinarie personal. Jag hann med allt jag skulle göra innan veckans slut så nu slipper jag tänka på det. Efter jobbet gick jag ner på stan för att hämta ut paket från posten med lite kläder och köpa gardiner på rean på hemtex. Det är gardinerna som syns ovan. Vart en väldig skillnad på ljuset i vardagsrummet nu, skitbra! Jag handlade också lite romsås som vi ska ha till laxen någon dag… Sedan jag kom hem har vi typ ätit middag och bytt gardiner, matta och duk i vardagsrummet. Har även bläddrat igenom H&M's nya höstkatalog och hittat en massa fina grejer! Sedan lade jag mig i sängen och kollade på någon dokumentär om någon snubbe som vägde typ över 300kg och käkade vattenmelon. Nu ska jag snart städa för Patriks kompis Mattias kommer och är hos oss hela helgen för dom ska iväg och fiska. Då kan det ju inte se ut som "hej kom och hjälp mig" här hemma!

Nya gardiner i vardagsrummet!

Kategori:

<3

Kategori:

Skönt!

Kategori:

Nu har jag fått allt avklarat! Vi har städat och bäddat rent och handlat hur mycket som helst. Nu har vi nog handlat så vi inte behöver handla alls på ett långt tag, vi handlade även massa nödvändiga grejer som diskmedel, disktrasor etc och det vart inte ens särskilt dyrt. Så skönt att inte behöva tänka på det och behöva begränsa sig för att vi inte har saker hemma. Nu har vi även ca 25 kilo kattsand här hemma, så förhoppningsvis räcker det ett tag!

Patriks mamma var snäll och hämtade upp oss utanför kvantum och så åkte vi hem till oss där vi bjöd på kaffe och hon bjöd på kaffebröd. Vi satt ute på balkongen och njöt nu när solen tittar fram lite, var trevligt! Har fått inviga mina nya mörkröda jeans idag med, dom är så jävla snygga, synd bara att dem drar åt sig damm som jag vet inte vad... Får gå runt med en roller i väskan eller något när jag ska använda dom. Nu antar jag att vi ska äta snart och så ska jag kolla på senaste avsnittet av "pretty little liars" och efter det händer nog inte så mycket mer. Jag ska ju jobba imorgon så det blir nog läggdags ganska tidigt idag.

 

 

Schenker är segt...

Kategori:

Idag tror jag att jag får hem min grå tröja som jag beställt från Gina tricot! Hoppas verkligen den hinner till Vimmerby innan dom kör ut posten, för idag är en sådan där perfekt dag att använda den på eftersom det är så mulet. Jag väntar även på en leverans från lager 157 med lite basplagg, men det paketet skickad med Schenker och dom är ju så fruktansvärt sega! Leveransen har varit bokad i flera dagar men de har inte åkt och hämtat paketet utan har bara en bokad leverans liksom. Så var det sist jag beställde en väska och den skulle fraktas med dem… supersegt! Jag föredrar nog att paket skickas med den vanliga posten om jag beställer något, som den tex gör när man beställer från nelly, Gina tricot och h&m för då går det fort. Idag är jag ju ledig som sagt. Har varit vaken i ca en timma och har ätit frukost och spelat sudoku. Nu ska jag noppa ögonbrynen och göra mina fötter fina, de behöver skämmas bort lite nu när jag jobbar så mycket för man springer ju runt ganska mycket i mitt arbete. Sedan tycker jag att man ska ha välvårdade fötter, för det är lätt att fötter ser så jäkla äckliga ut om man inte tar hand om dom plus att man kan få problem med fötterna senare i livet. Idag ska jag och Patrik städa lägenheten och sedan var väl tanken att vi ska iväg och storhandla på ICA kvantum här i byn. Vi ska försöka få Patriks mamma att plocka upp oss efter att vi handlat så vi slipper gå hem med allt, så tänkte vi bjuda henne och hennes särbo på lite fika som tack för hjälpen! Sedan har jag inte mer planer för idag, blir väl bara att ta det allmänt lugnt tillsammans med Patrik ikväll och ladda upp batterierna för morgondagens dagspass!

Lite ledighet!

Kategori:

Idag har jag ju jobbat dagspass, och det var lugnt och skönt på jobbet. Vi hade trevligt med lite sångstund och jag hann med att städa min kontaktpersons rum också samt renbädda vilket känns ganska skönt att ha avklarat så tidigt i veckan. Vi hade även sångstund och jag gick med en av de boende till affären, sådant som man uppskattar med mitt jobb, att göra andra människor glada! Nu efter jobbet har jag inte gjort så mycket utan har väl ätit middag med Patrik och tagit det lugnt. Dock var det lite kaos ett tag eftersom mitt hotmailkonto blivit hackat och någon idiot har skickat iväg mail till alla mina sparade e-mail adresser (t.e.x. Min chef, mina lärare, rektorn på skolan, mina vänner, mina släktingar etc...) med en länk i som förmodligen sprider virus. Så jag har skickat ut ett varningsmail till alla som fått det första mailet och även smsat dem som jag har numret till så de inte får för sig att öppna länken! Nu sitter jag i soffan och ska måla naglarna och kolla på top model 18 och project runway. Jag är ju ledig imorgon så jag tänkte bara ta det lugnt idag och ta hand om mig själv och njuta ikväll. För imorgon ska jag städa!

16/7

Kategori:

Igår fick jag ju verkligen sova ut om vi säger så, vilket gjorde att jag var pigg och glad på jobbet idag. Har också märkt att om jag känner mig utvilad så blir jag inte stressad lika lätt som jag blir om jag är trött. Dock kan stressen komma ifrån att jag får sämre tålamod när jag är trött, och tålamod behövs verkligen inom demensomsorgen vilket jag tror gör att jag blir stressad på grund av att jag får dåligt samvete eller något. Som tur är så är jag duktig på att dölja både stress och irritation samt trötthet, så ingen märker något. Trots att jag varit så utvilad idag så somnade jag och sov i typ en timma och nu har jag varit vaken och ätit. Tror jag ska diska och så och sedan ska jag kanske duscha. Så blir det nog sängen sen! Börjar ju 07.00 imorgon igen!

Trötter

Kategori:

Jobbade ju mitt dagspass idag, och jag både började tio minuter för tidigt och slutade tio minuter för sent... Men då har jag ju kompenserat för i fredags då jag försov mig? Har varit så otroligt trött idag, förstår inte varför då jag inte sovit sämre än vanligt eller något sådant. Har bara varit en sådan dag helt enkelt, men så har jag inte mått 110% fysiskt bra idag heller så det kan vara därför jag känt mig lite slö i kroppen. När jag kom hem från jobbet så dröjde det inte länge förns jag låg och snarkade i sängen! Nu har jag varit vaken i någon timma och tänkte jag skulle hoppa in i duschen, och efter det blir det nog faktiskt som så att jag går och lägger mig igen. Sedan får jag vakna när jag vaknar imorgon, gör inte så mycket om det blir supertidigt eftersom jag ändå börjar klockan 07.00 imorgon och det är måndag vilket betyder fullt upp på Smultronstigen!

15/7

Kategori:

Igår jobbade jag ju ett kvällspass tillsammans med Hanna och jag tyckte det fick väldigt bra. Alla de boende var ganska trötta, tror det var pga vädret så vi vart klara ganska tidigt vilket gjorde att man hade tid över för våra små nattugglor på jobbet! Det kan tyvärr bli så inom omsorgsarbeten att dem som klarar sig själva mest ibland kan få mindre uppmärksamhet än vad dem förtjänar om det är körigt en kväll då vi bara jobbar två. Så det kändes bra att man kunde sätta sig ned och ta det lugnt och spendera tid tillsammans med dem. Igår när jag kom hem skulle vi egentligen kollat på "the avengers" men det vart inte av. Vi hade tvätt-tid igår så Patrik hade tagit hand om det mesans jag var på jobbet, men en stund efter att jag kommit hem så gick vi gemensamt ner till tvättstugan och hämtade all tvätt. Dock var det inte så mycket som var torrt så nu har vi hela lägenheten full i tvätt som hänger på tork. Det mesta har inte ens hunnit torka tills idag, bland annat flera av mina arbetskläder så det var lite synd. Idag så börjar jag jobba 06.45 och slutar 16.00 och efter jobbet ska vi hem till Patriks mamma och grilla tillsammans med henne och hennes särbo! Dom har semester nu, tycker jag att dom förtjänar. Men dom är ju så produktiva på sin semester också! Håller på i trädgården och grejer, skulle jag aldrig orka om jag var ledig… annars tror jag inte att det händer så jättemycket mer idag, för jag jobbar ju dagspasset imorgon med så jag ska försöka lägga mig ganska tidigt.

Work!

Kategori:

Saturday morning

Kategori:

Vaknade för ca en timma sedan, sa ju igår att jag skulle gå upp onödigt tidigt när jag har chansen att sova ut! Nu har jag suttit ute på balkongen i det vackra vädret (jag är ironisk... Det ösregnar ute...) och druckit lite proviva. Ska sätta mig vid datorn och utföra några ärenden och sen så ska jag väl hoppa in i duschen och börja göra mig iordning!

:)

Kategori:

Ja, här tänkte jag ta en superbra bild på både toppen och de vinröda byxorna, men det gick inte så bra… toppen får man väl en ungefärlig bild av men byxorna ser ju helt svarta ut…

Fredagen den trettonde…

Kategori:

Idag lyckades jag försova mig till jobbet, måste ju vara den värsta känslan i världen! Har aldrig hänt mig förr, men jag kommer inte ihåg att mitt alarm ringde imorse? Tror jag var så trött att jag lyckades stänga av alarmet i sömnen, det har ju faktiskt hänt mig förr. Får börja ställa fler klockor på olika ställen i sovrummet igen, har klarat mig utan det ett tag men tror att jag blir extra seg just nu pga vädret. Jobbet ringde mig iaf klockan sju och undrade vart jag var eftersom jag skulle börjat kvart i sju... Så jag kastade mig upp i ren panik och bad om ursäkt säkert femtioelva gånger i telefonen samtidigt. Men jag lyckades slänga på lite smink, fixa håret och klämma i mig frukost och var nere på jobbet ganska exakt 24 minuter efter att de ringt och väckt mig. Ganska imponerande om jag får säga det själv?

Annars har det varit en vanlig dag på jobbet, förutom att de ordinarie som inte fått semester ännu nu går på semester... Kommer sakna dem lite faktiskt, men det ska ju bli kul att få umgås lite med de andra ordinarie nu när dom kommer tillbaka!

Det enda som varit ovanligt idag (förutom att jag försov mig...) var väl vädret... Ena sekunden var det strålande sol och vi gick ut på balkongen med de boende för att sitta där i någon minut tills det började ösregna. Och så har det mer eller mindre hållit på hela dagen. Vädergudarna gillar inte Vimmerby med omnejd alltså!

Efter jobbet var jag tvungen att gå upp på stan för jag skulle till Apoteket och hämta ut ny medicin, min förra ranson tar nämligen slut på söndag. Köpte mig en ny dosett också, en barnsäker så om katterna får tag på den behöver man inte få panik eftersom dem inte kan få upp den och få i sig några piller.
Jag skulle sedan gå till Lindex och kolla på ett par nya byxor som jag behöver, hittade ett par sjukt snygga vinröda jeans som jag är helt förälskad i! 249:- fick jag betala för dom, ganska billigt? Kanske skulle passat på och köpa två när jag ändå var där... Och när jag väl börjat handla fanns det såklart inget stopp, haha! Nej då, men jag har varit ute efter en ny BH ett tag eftersom dom jag har mer eller mindre fallit isär, så jag köpte en vanlig vit med lite fina detaljer och ett par matchande trosor. Och så hittade jag en beige typ stickad tröja med trekvartsärm och en ficka på bröstet på rean, så den fick följa med mig hem. Ett snyggt basplagg som jag tror kommer passa sjukt bra till mina nya jeans.
Sedan hittade jag även en söt tunika/blus som också fick följa med mig hem! Tyckte den var så söt eftersom den är lite bohem/avslappnad fast ändå fin på något sätt... Så den kan man nog använda till vardags och till lite mer festliga tillställningar! Bild kommer nedan!

På vägen hem svängde jag förbi tempo och köpte mat och sedan gick jag hem till Patrik som väntade. Vi lyxade till det med lite tacos såhär på fredagskvällen! Fredagsmys fastän jag jobbar hela helgen. Jag jobbar kväll imorgon vilket känns ganska skönt. Då slipper jag tänka på att ställa en massa alarm och vakna i min egen takt. Men om jag känner mig själv rätt så kommer jag väl vakna klockan fem imorgon bitti bara för det, haha!

 

;)

Kategori:

Svensk sommar

Kategori:

Amelie knitted sweater

Kategori: Allmänt

Denna mysiga tröja ska jag klicka hem någon gång inatt eller imorgon, den grå ska jag definitivt ha men funderar även på att beställa den i vinrött... Schysst och mysigt basplagg att ha i garderoben och som man kan matcha med ett par svarta jeans, skinnjacka och boots för en sådär avslappnad look!
 
 
149:- (http://www.ginatricot.se/)

IKEA

Kategori: Allmänt

Surfade runt lite på IKEA's hemsida idag då jag var ute efter ett nytt soffbord. Men i vanlig ordning så hittade man ju en massa annat som man vill ha!
 
 
 
Bordslampa "Klabb" 299:- vill jag ha 2 stycken för att ha i vardera köksfönster.
 
 
Taklampa "Kroby" 299:- vill jag ha en ovanför köksbordet. Mina föräldrar har haft exakt en sådan här och det är skitsnyggt till ett mörkt köksbord.
 
 
Soffbord "Tofteryd" 1995:- till vårt vardagsrum. Vi har svarta möbler där inne annars vilket gör att ett vitt bord skulle bryta av fint.
 
 
Matta "Flokati" 599:- att ha under soffbordet. Snyggt att den inte är kritvit plus att den förmodligen är väldigt skön att mysa ner fötterna i på kvällarna.
 
 
Och tillsist påslakansetet "Lyckodax" för 199:- som jag vill ha 2 stycken set utav. Jag tycker inte att bilden gör det rättvisa då det är mycket finare i verkligheten och skulle nog passa bra i vårt sovrum.

!!!

Kategori:

Snart bär det av till jobbet för ett pass på 9,5h! Är lite trött och sliten men annars känns allt bra, så jag ska nog klara av denna arbetsdag med... Är ju ledig imorgon så då orkar man att ge 120%!

:)

Kategori:

Nu har jag kommit hem från jobbet och ska äta lite middag och kolla på project runway allstars! Var en väldigt lugn dag på jobbet nu på kvällen och det var väldigt skönt för då känner man sig desto lugnare när man kommit hem sen. Imorgon blir det att gå upp tidigt för då börjar jag 06.45!

True that!

Kategori:

10/7

Kategori:

Vart inte av att jag träffade Jessica idag, hon hade andra planer och ville ses lite tidigare än vad jag tänkt och jag skulle inte hunnit göra mig iordning tills dess... Så vi sköt upp det till imorgon efter att vi båda slutat jobbet! Jag har ju varit vaken nu ett tag, och gjort mig iordning osv. Jag och Patrik ska gå till banken om typ en timma och sedan ska vi handla lite, efter det är det ganska lagom för mig att dra mig mot arbetet för ett till kvällspass tillsammans med Hanna. Blir lite drygt sen ikväll med sömnen tror jag, eftersom jag sov till 10 idag så kommer jag ha svårt att somna ikväll och jag börjar 06.45 imorgon. Men vi får väl se, kanske blir trött efter jobbet eller något!

9/7

Kategori:

Är nu hemkommen från arbetet och har ätit och legat i soffan ett tag. Är ganska trött så det blir nog att lägga sig snart, men vi får se! Börjar ju inte förns klockan fyra imorgon eftermiddag så.. Men ska träffa Jessica innan och gå till banken eftersom vi aldrig gjorde det idag. Så jag kanske måste upp ganska tidigt ändå.

:D

Kategori:

Jobbdag idag

Kategori:

Idag är det dags för mig att jobba lite, kör ett pass mellan 12 och 21 idag så det blir ju några timmar. Har varit vaken sedan klockan åtta och har duschat och gjort mig fin. Jag och Patrik ska försöka hinna ner till banken plus till min skola så att jag kan skriva ut valideringspapper som dom på Smultronstigen ska få fylla i, så jag inte behöver göra min demenspraktik. Hade gärna gjort den eftersom jag tycker det är roligt men jag har/ska läsa 3 inriktningar så jag behöver en praktik på psyk och en praktik på rehab, och vi har bara 2 praktiktillfällen nästa termin… ska också höra lite med Åke angående praktiken när jag ändå är nere på skolan, vill veta om han gjort några framsteg och om jag fått mina praktikplatser jag valt som förstahandsval. Just nu sitter jag ute på balkongen och dricker kaffe, vi har jättefint väder med strålande sol och 20+ grader! Dock har SMHI utfärdat klass 3 varning fast en extrem sådan, en som dom inte utfärdat på 50år pga regnet som var igår och tydligen ska komma både idag och imorgon... Så vi får väl se när det ovädret kommer! Eller så kanske Vimmerby skonas, man vet ju aldrig. Hoppas på fint väder nu under dagen iaf eftersom de boende nere på mitt jobb ska på utflykt och det vore skönt för dem att slippa oväder.

Seg dag

Kategori:

Idag har jag ju inte gjort något alls i princip... Har fönat mina sminkborstar och suktat efter kläder online, har hittat åtminstone ett plagg jag ska skicka efter på fredag… Annars har jag gjort det jag gör just nu, slappat och kollat på sista säsongen av "without a trace"!

B1 & B2 <3

Kategori:

Sunday

Kategori:

Idag fick jag lite sovmorgon, vaknade väl mellan 09.00-09.30 någon gång. Gick upp och läste Aftonbladet där det stod att det är översvämning i mariannelund, dom hade fått tömma en del hus på vatten osv så som jag förstod det. Vi får hoppas på att det slutar regna snart så det inte förvärras och vi får väl också hoppas på att Vimmerby inte drabbas… Idag tror jag inte att jag ska göra något särskilt, det är ju min sista lediga dag för denna helg så jag tror jag bara ska ta det lugnt och ladda mina batterier. Jag jobbar 12-21 imorgon och vi är ensamma vikarier på kvällen, men det ska nog gå bra. Det är jag och Hanna som jobbar på kvällen, och hon är jätteduktig så det borde inte vara några problem!

Mysigt uppvaknande <3

Kategori:

Lite blomster

Kategori:

Här är en bild på en av krukorna som står ute på vår balkong just nu! Den fick vi av Patriks mamma och hennes särbo när dom kom hit och firade Patrik i mitten av Juni. Jag gillar de rosa blommorna med vita sträck på, tycker de påminner om polkagrisar!

Städning - check!

Kategori:

Fan så skönt, nu är städningen helt klar! Förutom en massa kläder som ligger slängda ovanpå sängen… men jag tror att jag bara mosar in det i garderoben för jag orkar inte bry mig just nu, haha! Patrik står och lagar mat just nu, vi ska äta lite kött och pommes med god sås till. Han ska ha tzatziki och jag kör på min favorit: mango-raja. Och en stor sallad till såklart. Patriks mor och hennes särbo kom förbi med lite post och en änglatrumpet åt oss, så nu börjar vår balkong likna en djungel... Men det har jag inget emot, blommorna vi har där ute är jättefina och det ser mer hemtrevligt ut då liksom. Hoppas bara att änglatrumpeten blommar nu i sommar för den blomman är verkligen fin! By the way ska jag nu bjuda på en bild på kaffefilter-hållar-grejsimojsen jag köpte för ett tag sedan och som jag velat ha hur länge som helst. Nu har jag den och den passar perfekt i vårt kök med färgerna.

This is what's wrong with society…

Kategori:

Dö av värmeslag? Svar ja!

Kategori:

Det är så fruktansvärt varmt i Vimmerby idag. Jag var tvungen att ta en paus efter att jag diskat eftersom jag vart så varm! Tur att vi köpte en pelarfläkt till sovrummet här om dagen, annars hade jag aldrig överlevt… Det som också är negativt med värmen är att man blir så trött! Vi ska ju städa lägenheten idag eftersom vi inte gjorde det i torsdags för jag jobbade… och jag har som sagt bara hunnit med disken än så länge!

Spencer på morgonen

Kategori:

Vi måste ha världens mysigaste katter, Spencer som ligger och sover på våra huvudkuddar precis bredvid oss och Ramses som kelar med en tills man vaknar när han tycker att vi sovit alldeles för länge... Mys-gubbar!

Äntligen!

Kategori:

Nu fungerar det att logga in på blogg.se's mobilapp för iPhone igen! Idag är jag ledig, för jag har en ledig helg! Jag jobbade dag igår och sedan så åkte jag och Patrik tillsammans med Robbin och Linda ner till affären och handlade mat. Sedan drog vi till djuraffärn och köpte kattsand, där släppte dom även av mig för jag ville gå runt på stan ett litet tag. Var längesedan man bara knallade runt helt planlöst och kikade i affärer, för man orkar nästan aldrig efter jobbet! Kom hem med två nya handdukar till badrummet, lite nytt smink och mitt kokos bodybutter. Jag köpte hårfärg också, min vanliga "black tulip" så nu är mitt hår som det ska igen. Vi åt tacos igår och myste framför TV:n men jag somnade ganska tidigt tråkigt nog… Idag ska vi storstäda lägenheten, för det behövs verkligen!

Hemma och ska sova

Kategori: Allmänt

Phiew, nu har jag tagit mig hem efter ett kvällspass på jobbet och ätit middag. Ligger just nu i soffan och har någon form av matkoma!

Det gick bra på jobbet idag trots att jag var lite nervös innan, vi har ju fått in nya korttider som jag bara träffat hastigt innan. Men det gick jättebra! Alla de boende var lika söta och rara som de alltid är så det gick som det skulle. Vi var klara med allt till klockan åtta, en timma tidigare än vi slutar, men då kunde man spendera lite tid med de som är lite kvällspigga istället.

Nu ska jag typ ta och hoppa in i duschen och sedan ska jag ta och sova. Ska upp klockan 05.00 imorgon för att jobba ett dagspass.

Bredbandsbolaget = sämst

Kategori: Allmänt

Nu har vi inte haft något internet, någon TV eller hemtelefoni i 24 timmar. Det kom just igång igen. Anledningen? Jo, vi har ju bredbandsbolaget! Det är inte första gången det krånglar på det här viset heller... någon eller några gånger i veckan så är vi helt utan den tjänst som vi betalar för och som dom ska leverera utan någon klar orsak. Om det är oväder eller så kan man ju förstå att det blir störningar men inte dagar då det är fint och klart överallt. Men man får väl skylla sig själv, man är ju dum som inte lyssnar på alla klagomål om just bredbandsbolaget... Tråkigt bara att dem inte kan leverera en tjänst som de erbjuder och som man betalar fullt pris för trots att det aldrig fungerar klockrent en hel månad. Tråkigt är väl också att man har bundit upp sig på skiten...

Men nu är det som sagt igång igen, fast det är väl bara en tidsfråga innan det försvinner återigen.

Idag vaknade jag klockan 08.00 på morgonen och bestämde mig för att gå upp då. Har vaknat några gånger tidigare på morgonen och fått kämpa för att somna om igen. Var ledig igår men gjorde inget särskilt... Vi hade tvätt-tid så det var väl vad som hände egentligen.

Idag jobbar jag kväll mellan 16-21 och det är väl vad som händer idag. Annars har vi suttit ute på balkongen och druckit kaffe i det fina vädret och jag tog mig en vända till Tempo för att köpa mjölk och hårspray.

Veckans sista dag

Kategori: Allmänt

Det gick bra för mig att somna ensam igår, som sagt så var jag ju ganska slut efter att ha gått upp så tidigt till jobbet och jobbat hela dagen så jag lade mig bara i sängen runt 20.00-21.00 för att kolla på "without a trace" och så somnade jag. Tänkte inte ens på det faktum att jag var alldeles ensam. Vaknade upp av att jag låg rakt över hela sängen, alltså på "kortsidan" eller vad man nu ska säga, jag har en omedveten förkärlek till att ligga så när jag får ha sängen för mig själv för Patrik har hittat mig så i sängen några gånger när jag gått och lagt mig innan honom... Och jag somnar ju inte så utan jag somnar på min sida av sängen, men jag förflyttar mig så att jag ligger så i sömnen.
 
Patrik verkar ha haft roligt på bröllopet iaf, hade fått några SMS inatt när jag låg och sov. Det sista SMS:et fick jag när klockan började närma sig 04.00 och då sa han att dom precis hade kommit hem efter att ha varit på donken och köpt mat, så jag tror att hela dagen varit riktigt lyckad! Så synd att jag inte kunde följa med, tycker det är så mysigt att gå på bröllop, och Anders och Nina som gifte sig igår är så trevliga, söta och rara att det hade varit roligt att närvara vid deras typ viktigaste dag i deras liv!
 
Jag lyckades sova ut idag också, jag gick upp vid typ 09.00 tiden tror jag och det är ganska bra med tanke på hur tidigt jag somnade igår. Jag har vaknat väldigt tidigt några gånger och känt mig pigg samt redo att gå upp men då har jag tvingat mig själv att somna om, haha! Skulle kännas lite jobbigt att gå upp vid 04.00-05.00 tiden på morgonen och inte sluta jobba förns 21.00 ikväll... jag skulle nog vara alldeles för seg på jobbet den sista timmen då.
Ska jobba med Maggan ikväll vilket känns väldigt skönt, jobbade kväll med henne i fredags och då gick det så väldigt bra. Hon är ju den "nyaste" av de ordinarie anställda och hon har väl varit där i typ 8 år eller något, men hon kommer fortfarande ihåg så väl hur det var när man var helt ny så hon är så förstående när man kommer med en massa frågor. Sedan så är hon så lugn och trygg i sig själv att det liksom smittar av sig. Sist vi jobbade gick det jättebra som sagt, allt liksom bara flöt på som det skulle så vi får hoppas på att denna kväll blir lika lugn och skön! Men mycket beror också på hur de boende mår och är på för humör, men de som bor där jag jobbar är så snälla och rara så det ska nog inte vara några som helst problem.
 
Tänkte jag skulle dela med mig av en bild som jag hittade på 9gag för ett tag sedan, vet att jag laddat upp den på facebook men är inte säker på om jag delat med mig av den här någon gång. Jag tycker den är klockren och trots att jag har sett den typ 50 gånger kan jag inte låta bli att småfnittra lite varje gång jag läser den...