josieHpersson

Dålig update

Kategori:

Vet att jag varit skitdålig på att uppdatera men det är för att jag inte mått helt prima om vi säger så. Har mått dåligt och varit mentalt trött typ, inte kunnat fokusera på något alls.

Har mått bättre idag om man jämför med igår men har fortfarande inte mått bra liksom. Ska ringa vårdcentralen här imorgon och höra om dom tycker att jag ska komma dit eller ej, för igår verkade det så himla akut att jag skulle till läkare att det kanske är lika bra.

Patriks mamma och hennes särbo var här mitt på dagen och fikade lite vilket var trevligt trots att jag inte mådde så bra. Sedan har jag typ bara legat i sängen och typ glott på serier.

Tog en promenad nu på kvällen och köpte garniers BB-cream. Jag tycker den är skitbra eftersom jag har så torr hud på vissa ställen, andra foundations ser ut som en kaka på mig typ. Köpte även ett blodrött nagellack som jag tänkte måla på nu. Det var skönt med en promenad för då tänker man liksom inte på hur man mår egentligen utan man bara går, sedan är det ju så skönt att det är svalt ute också!

Ja, jag ska som sagt måla naglarna och sedan ska jag väl duscha och sova typ? Har ju skola som börjar 08.20 imorgon så får väl försöka vara pigg och redo då!

Blährgh...

Kategori:

Känner mig inte så het just nu. Har mått dåligt hela dagen och haft en del oroande symptom... Har fått råd av olika personer att åka till sjukhuset men jag tycker faktiskt inte att det känns nödvändigt för det känns liksom inte akut. Om jag ska någonstans ska jag till vårdcentralen i Vimmerby och dom har jourtider imorgon mellan 10.00-13.00 tror jag. Så förblir hemma om jag inte blir skitdålig.

Men det hela resulterade ju i att jag inte tog mig ner på stan såklart! Så har typ pluggat hela dagen. Det är ju kanske positivt ioförsig men hur kul är det på en lördag?

Imorgon kanske Patriks mamma och hennes särbo kommer hit och fikar för Michael (Patriks mammas särbo) har fyllt år så vi ska fira honom var det tänkt!

Okej... Lördag...

Kategori:

Idag funderar jag faktiskt på att ta en sväng ner till stan. Vill så gärna köpa den där "footner" kuren så mina fötter blir fina! Sedan måste jag köpa ny ansiktskräm för min är slut, och min hy är i protest. Jag håller på att flagna bort!

Dock vet jag inte hur det blir för jag vet inte hur länge affärerna är öppna idag eftersom det är lördag... Men det löser sig nog...

Annars ska jag typ plugga idag. Tänkte samla alla centrals begrepp i psykiatrikursen och sedan göra hemuppgiften i etik så inget glöms bort! Patrik ska iväg till en kompis senare för att kolla på fotboll så jag kommer nog krypa ner i soffan framför en film eller något då. Så spännande blir min dag!

Kanske ska ta och söka jobb också?

Anyway, Natta mmsade den här bilden igår. Tror det är något hon har köpt (typ kylskåpsmagnet)... Ganska klockren tyckte jag, Natta tyckte den passade väldigt bra in på mig. Haha!

Nelly.com suger!

Kategori:

Jag är faktiskt irriterad nu. Inget kul sätt att börja dagen på! Hade beställt en tunika från Nelly som jag skickade tillbaka pga att den absolut inte var lika fin i verkligheten ( vilket tyvärr är ett ganska vanligt skäl till att man skickar tillbaka saker just dit...) men nu får jag veta att dom gjort om sitt retursystem och att jag gjort fel och antagligen inte kommer få mina pengar tillbaka?

För det första så var påsen jag fick produkterna i välanvänd.... Plastfickan på framsidan hade dom fäst med två tejpbitar istället för lim?

När jag skulle skicka tillbaka plagget så klistrade jag på returadressen och sedan så la jag i ett papper som jag trodde var den nya returnotan. Men så var inte fallet. Nelly vill nu för tiden att man ska skriva ut returnotan själv? Dom har alltså inte råd att skicka ut en Returnota med alla beställningar de skickar iväg men de antar att alla privatpersoner har möjlighet att skriva ut dokument?

Sedan är jag grinig över att jag inte fått någon information om detta! Är man en van kund någonstans så gör man väl som man alltid gjort, inte läser man köpvillkoren varje gång, eller? För jag lovar att det är det dom kommer säga, att jag får skylla mig själv för att jag inte läst köpvillkoren!

Aja, en sak är ju säker och det är att dem har förlorat en trogen kund!

Handlat...

Kategori:

Nu har vi vart och storhandlat! Jag struntade i att gå ner på stan innan för jag orkade helt enkelt inte. Sedan kändes det onödigt faktiskt. Vi åkte ner med Patriks mamma och hon skulle på öob först, där hittade jag 6 filmer som jag ville ha... Så jag köpte dem! Det var 2 för 99:- så det vart inte så dyrt tycker jag. Sedan är det ju ganska nice att vi har ett ps3 som vi kan spela upp blueray filmer på.

Sedan åkte vi till Ica där vi såklart handlade sådant där nödvändigt. Köpte mig också en ben & jerrys, strawberry cheesecake. Tänkte jag skulle mumsa på den mesans jag kollar på de nya avsnitten som kommit ut idag. Massa nya säsonger som börjar nu ju, och förra säsongerna slutade ju självklart så spännande att man knappt kan bärga sig!

It's friday!

Kategori:

Nu har jag inte skrivit här på ett tag. Typ två dagar. Har lyckats ordna julklapp till min ena lillasyster bland annat! Kul när man lyckas ordna det dem önskar sig.

Igår var jag nere på "stan" med Jessica. Vi gick runt och glodde i butiker för att konstatera att utbudet här suger. Vi tog en fika på café Royal och sedan åkte vi hem igen. När jag kom hem gick jag in på din sko's hemsida och hittade ett par snygga skor som jag klickade hem... Bild kanske ni får se sen!

Idag ska jag ner på stan igen för att köpa leggings typ. Sedan ska jag och Patrik dra och storhandla men vi får se när det blir av eftersom Patrik inte riktigt har vaknat ännu! Ikväll får vi se vad som händer, kan bli bio i Västervik eller något liknande om man har tur. Kan vara kul att hitta på något ibland liksom...

Bild på min nya jacka!

26/9

Kategori:

Äter frukost just nu och försöker vakna till sista skoldagen denna vecka... Har bara halvdag med Etik & Livsfrågor så jag tror jag ska överleva! Vaknade och kände mig förkyld så jag hoppas verkligen inte på det, för jag orkar verkligen inte bli sjuk alltså.

Annars är jag totalt mosig i huvudet och trött, vädret hjälper ju inte till att pigga upp en direkt...

2 år...

Kategori:

Tillsammans med den här underbara människan idag <3

Tillbaka till skolbänken

Kategori:

Nu börjar skolan "på riktigt", för nu har jag fem väldigt intensiva veckor framför mig som ska spenderas i skolbänken.
Har mina första lektioner i psykiatri idag och det ser jag verkligen fram emot, så intressant ämne! Vi har en ny lärare också som jobbar inom psykiatrin så hon är säkert jättebra och har förmodligen massa erfarenheter hon kan dela med sig av. Samtidigt är det lite nervöst med ny lärare eftersom man aldrig vet vad dom förväntar sig.

Var segt att stiga upp imorse fastän jag somnade relativt tidigt igår. Hade tur för Patrik låg och snarkade när mitt alarm ringde så därför kunde jag verkligen inte somna om. Annars hade jag kanske fortfarande legat i den varma sängen och myst?

Är ganska så kallt ute idag med, känns verkligen att det börjar bli höst. Tråkigt eftersom vi här i Vimmerby aldrig fick en riktig sommar... Men man får väl göra det bästa av situationen och försöka peppa sig själv genom de kalla och mörka månaderna, för sommaren kommer ju igen. Dock har jag inget emot vintern eftersom jag tycker om snön, men det är ju inte alltid vi får snö och när vi väl får det är det för en alldeles för kort period!

Men men... Ska typ fixa iordning det sista nu och sedan ska jag röra mig ned mot skolan. Är inte bara folk från min klass som man känner som ska läsa psykiatrikursen så man kommer träffa på massa nytt folk också, blir spännande. Förberedde mig igår genom att arbeta igenom de kapitel som läraren lagt ut, så får se om jag har gjort rätt kapitel...

Sista lediga dagen nu...

Kategori:

Har varit vaken ett tag men ligger fortfarande kvar i sängen. Idag är en sådan där halvjobbig dag då man ska göra sådant som är nödvändigt, men så tråkigt!

Imorgon har jag min första lektion i psykiatri, så jag loggade in på itslearning och kollade upplägget för terminen. Där stod det att hon vill att vi ska ha läst igenom kapitel 5 & 6 till första lektionen samt skriva ned alla "huvudord" med förklaring. Grejen är den att skolan tydligen bytt kurslitteratur! Jag fick köpa böckerna innan sommaren av skolan, eftersom jag tycker om att vara förberedd... Men på min demenslektion tidigare i veckan hade dom bytt bok? Min duger ju fortfarande men den är både dyrare och tjockare. Mitt problem är alltså att jag inte vet om kapitel 5 & 6 som min lärare vill att vi ska gå igenom är kapitel 5 & 6 i min bok. Och då känns det ju lagom motiverande att sitta och plugga järnet, eller hur? Men jag ska göra det så det blir klart tills imorgon, kan ju ha sådan tur att jag har skrivit ned helt rätt saker!

Sedan måste jag verkligen städa idag, för det ser verkligen inte bra ut här hemma. Hänger tvätt överallt och är sådär allmänt ostädat och äckligt! Så det får jag ta tag i idag när jag ändå är ledig för jag vet att jag typ inte kommer göra det efter skolan någon dag.

Sååå, det är därför jag känner att det är lite motigt att gå upp och starta dagen. Men jag ska göra det ändå! Dock kommer det ta mig hela dagen att fixa detta eftersom jag är så sjukt omotiverad!

Inte alls avundsjuk...

Kategori:

Mamma och pappa flög till Santorini i Grekland imorse. Mitt drömresemål som inte är allt för avlägset liksom. Fick ett mms imorse när dom satt på Arlanda och fick ännu ett för typ en halvtimma sedan, deras utsikt från deras terass! Inte alls avundsjuk... Trivs så bra i regniga & kyliga Sverige!

Tråkigt väder!

Kategori:

Har varit vaken ett tag nu men har inte gjort ett skit. Så fruktansvärt tråkigt väder, har ju regnar konstant sedan igår? Man kan väl få lite uppehåll eller?

Har surfat omkring på nätet och hittade en multifunktionsskrivare på Elgigantens hemsida. Dom har någon "superhelg" nu så den är väldigt nedsatt i pris och allt som jag vill ha i en skrivare... Nu kostar den bara 500 spänn vilket jag tycker är ett riktigt schysst pris! Men jag är i valet och kvalet faktiskt. Har inte fått min lönespec ännu och erbjudandet på skrivaren går ut imorgon! Kanske kan beställa den och om jag inser att jag inte har råd med den kanske jag kan skicka tillbaka den? Skrivaren kostar en bit över tusenlappen i vanliga fall liksom... Och det skulle underlätta på många sätt då jag kan skriva ut dokument själv typ till skolan eller CV. Och jag kan scanna in gamla bilder som är förstörda och restaurera dom och skriva ut dom på nytt... Och så kan jag skriva ut fotokopior på mina egna foton jag tagit så jag slipper skicka in dom för framkallning. Ett plus är också att man kan koppla den till sin iPhone via en app och på så sätt skriva ut direkt från telefonen... Som sagt, många fördelar!

Färdigpraktiserat!

Kategori:

Då har jag avslutat min sista dag på praktiken, känns både skönt och ledsamt. Skönt för att jag klarat det, för att det är ett moment i utbildningen som är avklarat och att jag är ett steg närmare. Ledsamt eftersom jag kommer sakna patienterna såklart! Och det härliga folket man arbetat med...

Nu ska jag ta det lugnt hela helgen, fast det kanske blir lite städning för att jag är tråkig? Ska försöka reloada hjärnan och förbereda mig för några intensiva veckor i skolbänken.

Idag när jag kom hem från praktiken hade Patrik gjort rabarberpaj med vaniljsås! Har jag det bra eller har jag det bra!?

Haha ;)

Kategori:

Jag vill soovaa!

Kategori:

Vaknade seriöst första gången vid halv sex och lyckades somna om... För att sedan vakna klockan sex igen, och inte kunna somna om! Jag låg i sängen i en timma och verkligen försökte somna om men det gick verkligen inte. Så när jag försökt i en timma och det inte gick så sket jag i det och gick upp. Tycker det är lite märkligt att jag är så pigg eftersom jag hade svårt att sova igår kväll.

Och igår när vi hade tvättstugan vart jag faktiskt riktigt irriterad! Vi har ju båda tvättstugorna när vi tvättar och vi kom ner 30min efter att vår tvättid börjat. Vi brukar skjuta lite på tiden för att folk brukar vara slarviga med att hämta sin tvätt i tid. Och så var det även denna gång, i båda tvättstugorna! Den ena maskinen var klar när vi kom dit men den andra hade någon precis satt igång. Senare under kvällen såg vi att det inte ens var en och samma person som snott båda maskinerna utan det var två olika personer som bestämt sig för att impulstvätta när tvättstugan var bokad. Suck! Men men, tvätten vart ju ren och så i tid så man ska väl inte gnälla för mycket bara för att man inte har något bättre för sig…

Idag blir det praktik mellan 12.00-21.00! Så får vi väl se hur jag ska fördriva tiden fram tills dess... Hade planerat att gå upp vid 09.00 men det sket sig ju!

Städ & tvättdag...

Kategori:

Idag har jag ju ännu en ledig dag, känns skumt att ha varit borta från praktiken i 3 dagar nu. Är ju van vid att jobba liksom. Men jag ska ju dit imorgon och sedan jobba hela helgen så det ordnar nog upp sig!

Igår kollade jag och Patrik på filmen "Dark Shadows", en Tim Burton film. Jag vart faktiskt ganska besviken för den var inte alls i samma klass som Tim Burtons andra filmer som man sett. Kändes inte ens som en ren "Tim Burton" om vi säger så. Men nu har jag i alla fall sett den och den var helt OK, men ingen film jag kan tänka mig att se om och om igen.

Idag är det en sådan där tråkig dag när man tar tag i sådant som måste göras. Har städat och bäddat rent och skrivit en inlämningsuppgift till demenskursen, tvätta ska vi också göra men det är inte förns klockan 18.00...

Hittade ett jobb i Bålsta idag som undersköterska på Pomona, en nattjänst på 87%. Vore inte helt fel att få den tjänsten om vi säger så! Dock var det tillträde "snarast möjligt" och jag kan ju inte börja jobba innan mitten av december pga min utbildning så...

Spencer är sådär översocial och mysig just nu så ska väl klia honom lite på magen så han blir nöjd och glad!

19/9

Kategori:

Hade fältstudier i måndags vilket var jättekul! Min handledare för mina timmar nere på samrehab var skitrolig att vara med och gänget som jobbar där nere verkar vara sådana där riktigt härliga människor allihopa. Fick vara med och köra handträning och fick bada händerna i paraffinbad, det var jätteskönt och händerna vart varma och mjuka.

Igår hade jag mina första lektioner i demens med en ny lärare. Vi gick igenom ganska mycket fakta och man kände verkligen i huvudet att man inte suttit i skolbänken på ett tag, var helt slutkörd! Men läraren verkar bra och kunnig, hon är eller har varit MAS här i Vimmerby och hon berättade att hon var väldigt intresserad själv av demenssjukdomar och det tror jag är viktigt att hon är när hon ska lära ut det till oss. Vi ska diskutera mycket och utbyta erfarenheter och det passar mig utmärkt för jag tror det blir roligare på det sättet, man orkar ju inte sitta och rabbla massa tung fakta hela dagarna!

Annars har inte så mycket hänt i lilla Vimmerby... Jag är ledig idag och imorgon och sedan har jag mina sista praktikdagar fredag-söndag. Ska gå dit och köra järnet! Och nästa vecka börjar allvaret med alla lektioner... Läser ju 2 inriktningar denna termin så det kan nog bli ganska tungt och intensivt, men det är då jag gör som bäst ifrån mig!

Igår sökte jag även sjuksköterskeutbildningar. Vill egentligen jobba ett tag innan jag påbörjar min vidareutbildning, men nu har jag åtminstone olika alternativ när vi flyttat vilket jag tror är ganska bra. Har hört att det är bäst att hoppa på vidareutbildning direkt eftersom man är inne i det rätta tänket. Sedan tror jag det är svårt att sätta sig i skolbänken igen om man jobbat ett tag...


Fältstudie idag!

Kategori:

Ska ju egentligen vara på min praktik Duvan idag mellan 12.00-20.45 men min handledare har hjälpt mig att få göra en fältstudie på vårdcentralens rehabiliteringsavdelning, så jag ska vara där idag mellan 12.00-16.00! Efter det så kommer jag gå upp till Duvan och fortsätta till klockan 20.45 så det blir en heldag ändå. Smidigt blir det också eftersom Duvan ligger en trappa upp från vårdcentralen, så jag kommer inte ha långt tillbaka till praktiken.

Ska gå om typ en timma, tror dagen skulle börja i bassängen på rehab. Jag ska nog inte vara i bassängen, och jag vet inte riktigt vad det är för grupp som ska vara i bassängen men jag ska ju mest iaktta min handledare för dagen och se vad hon gör i sitt arbete. Efter det hade vi lite tid att sitta och prata och sedan skulle vi avsluta dagen med handträning. Så det blir intressant att se vad man som undersköterska kan hålla på med inom rehabilitering.

Imorgon har jag min första skoldag i skolbänken, mina första 2 lektioner i demens! Ser faktiskt fram emot det riktigt mycket, har saknat att sitta och plugga och lära mig massa nytt... Nördvarning, eller hur? Haha!
Nä, men det är extra intressant just eftersom det är en av mina inriktningar i min undersköterskeutbildning och jag har ju valt de kurser jag tycker är extra roliga. Demens är jag ju superintresserad av och eftersom jag har arbetat med personer som har demenssjukdom så har jag lite att relatera till också.

Men nu ska jag nog försöka väcka Patrik så han kommer upp i vettig tid. Sedan drar jag ju som sagt iväg till praktiken.

Mätt & glad!

Kategori:

Har varit duktig och städat faktiskt, men har en jättehög med kläder på sängen som ska vikas och hängas i garderober... Får se när jag orkar ta tag i det!

Var svinhungrig innan och kunde knappt hålla mig tills vi skulle äta hos Patriks mamma, men om jag är glad över att jag gjorde det! Fysatan vad gott det var, kålpudding var det som serverades. Tror aldrig jag ätit det innan jag flyttade till Småland men det är så jäkla gott! Så nu är jag proppmätt och sådär lagom nöjd.

Vet inte vad som händer mer här idag. Ska väl ringa till mina föräldrar sen och kanske glo på Beckfilmen som går ikväll.

Bjuder på en bild på mig själv för jag är så jävla ego, haha!

<3

Kategori:



16/9

Kategori:

Var så jäkla uttråkad igår så jag somnade alltså. Var nog lika bra så rastlös som jag var! Var sådär dåligt rastlös, alltså att man har känslan av att vilja göra något men man orkar verkligen inte.

Så idag tänkte jag försöka vara mer aktiv. Känner mig mer viljestark och pysslig idag så det ska väl inte vara några problem. Har snart ätit färdigt min frukost och då ska jag sätta mig på balkongen med en kopp kaffe och läsa tidningen. Efter det ska jag sätta igång med min städning.

I eftermiddag ska vi förmodligen till Patriks mamma och äta lite, det blir trevligt för det var så himla längesedan jag var där!

Noll inspiration och ork

Kategori:

Vad seg jag varit hela dagen idag, har bara fått undan disken än så länge men vi har precis ätit så jag har ju mer disk att ta hand om nu! Känns inte ok... Det har varit mer fart i Patrik än mig idag när det gäller att plocka här hemma och det är faktiskt ovanligt. Tar ju inte alls lång tid för mig att städa det jag ska men jag har svårt att komma igång liksom? Skitsegt!

Är säkert för att jag sov så himla länge inatt som jag är så trög idag, tycker dock det är mer rättvist att vakna fullproppad av energi när man sovit länge men kroppen verkar tyvärr inte fungera så…

Ledig helg!

Kategori:

Har ju varit på praktiken och igår när jag kom hem på eftermiddagen var jag helt slut. Började 06.45 och jobbade till 16.00 men hade sovit så dåligt under natten, massa stressdrömmar eftersom jag drömde om jobbet och så vaknade jag en del... Och på morgonen igår så var det ju svinkallt! Man känner verkligen att det är påväg mot höst nu, hade jacka och en stickad halsduk på mig men det hjälpte inte särskilt mycket... Men när jag väl gick till praktiken så höll solen på att gå upp och himlen var så fin, och när jag kom fram till praktiken såg jag en regnbåge. Det är sådana där småsaker som gör en lite piggare och gladare! Tog ett kort på soluppgången men eftersom jag vara hade min iPhone med mig lyckades jag inte få något bra kort på regnbågen...

Idag så ska jag söka jobb och städa här hemma, det ser verkligen förtäskigt ut eftersom det hänger tvätt överallt och jag inte orkat plocka upp något alls när jag jobbat.

Typiskt mig ;)

Kategori:

12/9

Kategori:

Försökte skriva lite tidigare idag, men då var det nog lite krångel med mobilappen för jag kunde inte ens logga in. Och nu har jag egentligen noll vilja & inspiration att skriva något… men har varit på praktiken idag även fast det typ inte känts så, har varit så lugnt att man bara går runt och känner sig överflödig typ? Har till och med putsat dörrar idag i brist på annat att göra!?

Så är fortfarande totalt utvilad men mår nog bättre nu än vad jag hade gjort om jag legat på soffan hela dagen... Var lite illamående idag med men det gick över när jag satte igång och jobbade! Min moster nämnde igår att jag var en workaholic och mina symptom efter att ha varit ledig mer än en dag var klassiska för abstinens... Men det tror jag inte på, haha! Skönt att få röra på sig och göra nytta bara, istället för att ligga hemma och vara ett waste of life liksom!

Psykbryt på kroppen

Kategori:

Blir så trött, sist jag var ledig typ två dagar i sträck fick jag feber och matförgiftning. Nu har jag varit ledig två dagar och jag är sjukt illamående, fryser och har ont i örat igen. Straffad för att jag är ledig, eller? Jag kommer att gå till min praktik imorgon om inget drastiskt händer för jag vet att det bara är min kropp som jävlas med mig. Dessutom börjar jag ju 12.00 så det är ju lång tid kvar, kommer förmodligen vara helt frisk när jag väl ska börja "jobba"!

Nu ligger jag ihopkrupen i soffan i min rosa onepiece, ser ut som en jättebebis. Knarkar mineralvatten och glor på svenska hollywoodfruar....

:)

Kategori:

11/9

Kategori:

Idag kom jag upp i ganska bra tid ändå, tror det är bra eftersom jag ska upp till praktiken imorgon. Börjar dock inte förns 12.00 men ändå, skönt att inte vara helt däckad.

Är helt iordning och klar för dagen men har lagt mig i sängen och kollar på den senaste säsongen av "the big bang theory"... Ska till ungdomsmottagningen vid 14.00 för att förnya mitt recept på mina p-piller och sedan ska jag följa med Patrik till arbetsförmedlingen. Typ det som händer idag förutom min tv-kväll och att jag ska söka jobb. Ska även försöka hitta födelsedagspresent/julklapp till min far, lättare sagt än gjort kan jag säga!

Konsten att göra ingenting…

Kategori:

Idag har jag varit ledig, har varit skönt med tanke på att jag har haft en rätt intensiv arbetsvecka! Är ledig imorgon också som tur är, denna vecka blir ganska slapp för jag jobbar bara onsdag, torsdag & fredag.

Tog mig en rejäl sovmorgon och har varit superseg hela dagen, förmodligen för att jag sov alldeles för länge men det var skönt. Och jag tror jag behövde det! Har druckit alldeles för mycket kaffe och bara haft det lugnt och skönt, har dock varit och handlat mat på ICA men det var typ det mest produktiva jag gjort idag.

Nu sitter jag och kollar på TV, är ju top model och project runway accessory ikväll. Ska köra lite manikyr & peruker och bara ta hand om mig själv...

God natt!

Kategori:

Skönt att man får vara ifred när man ska sova, eller? ;)


Stolt (nästan färdig) USK:a

Kategori:

Zzz…

Kategori:

Åh vad segt det var att komma upp imorse, var tur att jag stäng på alarmet på Patriks väckarklocka för annars hade jag nog inte kommit upp för jag hade visst stängt av 2 av mina mobilalarm i sömnen...

Jag är nu färdig och sådär, det enda jag har kvar av min lilla morgonrutin är att dricka mitt kaffe och borsta tänderna! Sedan bär det av till praktiken, bara 10 arbetsdagar kvar nu där jag ska visa vad jag går för. Så ska försöka göra det till riktigt grymma dagar!

Back to work

Kategori:

Har varit ledig i en dag från praktiken men det känns som om att jag varit borta en vecka typ! Idag börjar jag klockan tolv vilket är väldigt skönt, då slipper jag gå upp så överjävligt tidigt som jag måste göra imorgon då jag börjar 06.45...

Jag är i princip klar att gå, men ska fixa håret och ta en kopp kaffe innan hade jag tänkt. Ska ner på bolaget och köpa lite vin eftersom jag förmodligen ska träffa Jessica imorgon kväll och ta ett glas eller två! Det måste liksom göras idag innan praktiken för jag jobbar sedan under tiden som bolaget har öppet idag och imorgon.

Men nu ska jag väl platta mitt hår och fortsätta göra mig iordning...

Nu då?

Kategori:

Nu har tjejen varit här och kollat på lägenheten, hon var jättetrevlig och verkade vilja ha lägenheten vilket passar oss ganska bra för då slipper vi visa massa folk lägenheten!

Jag panik-städade ju i vanlig ordning för att jag inte kan slappna av men det vart rent och fint i alla fall. Har även hunnit en sväng till tempo... Och nu vet jag inte alls vad jag ska göra resten av dagen! Kanske slösurfa inredning och kläder i vanlig ordning?

6/9

Kategori:

Idag är jag ledig, jag erbjöd mig att vara på praktiken idag för att ta igen åtminstone en av mina sjukdagar. Min handledare tyckte dock inte att det var nödvändigt, dels för att jag skulle fått jobba för många dagar i sträck och dels för att hon inte tycker man ska behöva jobba igen sjukdom.

Det är ganska skönt att jag kommit upp såpass tidigt som jag gjort idag, för det ska storstädas här! Det kommer en tjej och hennes dotter som ska kolla på lägenheten vid 14.30 ungefär. Dock blir inte vår lägenhet mer attraktiv för att man städar den eftersom varje rum förutom badrummet behöver renoveras... Men man kan ju alltid försöka göra sitt bästa och se till att hålla det fräscht, och eftersom detta är min enda lediga dag denna vecka blir det automatiskt vår städdag ändå.

Ska inte börja städa riktigt ännu, ska först slå mig ned och äta lite frukost och ta det lugnt, och vakna till ordentligt!

En bra dag!

Kategori:

Idag har varit en bra dag, min handledare på praktiken gick på arbetsplatsträff i typ 3 timmar så jag fick automatiskt ta mer ansvar eftersom vikarien som skulle ersätta min handledare inte kom. Eller inte blev inringd... Anyways, kände mig kompetent och säker när jag gick utan min handledare och bara arbetade sida vid sida tillsammans med den andra vikarien som också är dalkulla (såklart!). Nu känner jag mig inte lika tafatt och handfallen längre för nu vet jag själv att jag kan, det jäkliga är ju att jag måste bevisa det för min handledare. Men jag har ju ett par veckor på mig…

Fick sluta 20min tidigare eftersom mina "arbetskamrater" hörde halva konversationen jag hade med min far på lunchen idag, jag var nämligen tvungen att skriva på en fullmakt så att han får min tillåtelse att skriva under avtal i mitt namn, för vi skrev avtal på en bostadsrätt idag! Hur skönt som helst, och snygg är den också. Ligger på gräddhyllan i Bålsta så att säga. Och en parkeringsplats med sådan där elgrej som håller bilen varm på vintern... Vet inte vad det heter eller hur man använder den, men vi har en i alla fall! Så nu är det bäst för Patrik att skaffa körkort!

Efter jag ordnat allt med fullmakten på fastighetsbyrån var jag dum nog att gå förbi djuraffärn och köpa 10kg kattsand som jag då fick bära hem. Det var jobbigt dels för att jag redan var trött i kroppen efter för lite sömn och en kämpig arbetsdag och dels för att påsjäveln inte hade något handtag!
Så jag har inte varit så produktiv här hemma, har sökt lite jobb och har faktiskt mest suttit framför tvn och försökt samla mental kraft för att orka resa mig och gå och lägga mig i sängen, haha!

Bilder på lägenheten, måste bara säga att jag faktiskt inte förstår mig på människornas val av färger. Men den ser ändå fräsch ut tycker jag!

:)

Kategori:

Spännande!

Kategori:

Lyckades vara lite produktiv idag, trots att jag inte är så pigg gick jag ner till Apoteket och hämtade ut min medicin i alla fall. För den måste jag ju ha... Men det är skönt för nu har jag kommit upp i högkostnadsskyddet så nu blir det gratis! Ska till ungdomsmottagningen nästa vecka och få ett nytt recept på mina mini-piller, så då slipper jag betala för dom när jag hämtar ut dom, känns lite lyxigt.

Och har fått ett ganska intressant samtal idag. Så jag är spänd till tusen, kommer inte kunna sova inatt! Tyvärr vill jag inte säga mer just nu, eftersom inget är 100% ännu men har lite att ordna efter praktiken imorgon och efter det så... Då kan jag berätta!

Rastlös 2.0

Kategori:

Jag har kommit på en sak, jag skulle aldrig överleva om jag var arbetslös eller inte studerade! Jag tänker inte på själva situationen kring inkomsten utan mer på att jag skulle bli helt galen. Är så rastlös… antar att det är bättre att stanna hemma när man är sjuk så man blir riktigt frisk och inte smittar andra men... Gud så tråkigt det är! Vad gör sysslolöst folk hela dagarna egentligen?

Jag ska sätta mig ner och göra små minnesanteckningar om brukarna på duvan, så jag kan vara mer självgående imorgon när jag kommer dit. Ska köra järnet på praktiken nu! Förstör ju självklart anteckningarna efter att jag gjort dom enligt reglerna, men jag behöver nog skriva ned det jag vill komma ihåg för jag får lättare in informationen i huvudet då... Och jag får lättare att plocka fram särskild information ut huvudet när jag behöver den om jag skrivit ned det en gång, är det inte konstigt?

Well, ska ju som sagt till praktiken imorgon och ska höra med min handledare om hon vill att jag hoppar in på min lediga dag på torsdag för att kompensera för åtminstone en av två lediga dagar. Jag vill ju inte att mitt slutgiltiga praktikintyg ska bli påverkat pga att min kropp är dum. Men tror att jag behövde må riktigt dåligt för jag har gått runt och känt mig småhängig i flera veckor, så nu kanske det äntligen har brutit ut och nu kanske jag är av med skiten helt? Vore ju väldigt skönt…

Och nu typ skriver jag bara en massa skit i brist på annat att göra. Gah…

Så irriterande...

Kategori:

Jag är ju hemma och är sjuk idag med, men tror ni att man får tag på någon som svarar i telefon på Duvan eller? Nej! Så nu får jag väl säkert skit för det när jag kommer dit imorgon... För jag ska dit imorgon, känner mig på bättringsvägen än så länge. Försökte ringa dom typ sju gånger imorse utan något svar? Nattpersonalen lär väl också ha som arbete att svara i telefon, eller?

Aja, jag har inte ens kommit upp ur sängen ännu iaf, har legat här och glott mest. Men jag tror jag ska upp och tvinga i mig själv lite frukost och sedan duscha...

Så sant…

Kategori:

Foto till mitt CV

Kategori: Allmänt

Tog ju lite fotografier på mig själv här om dagen så att jag skulle ha något att ha i mitt CV, tänkte ladda upp resultaten här nu då. Har ju inget bättre för mig direkt, Patrik är iväg och målar hos hans mamma och jag ligger ju hemma och är sjuk/ynklig...
 
 
 
 
Bilden längst ner är den jag har valt att använda när jag söker jobb, för den ser liksom bäst ut... och så ser den minst ansträngd ut om ni fattar vad jag menar? Dom andra två ser så himla tillgjorda ut!

Sjuk & sömnlös

Kategori:

Lyckades väl kanske sova mellan 1-2 timmar inatt, och när jag vaknade imorse så hostade jag, hade ont i halsen och i öronen? Feber har jag också. Kan det vara en öroninflammation eller liknande? Hoppas verkligen inte det!
Jag var ju tvungen att ringa till min praktik och sjukanmäla mig, men det enda numret jag har går till deras kontor så jag försökte hitta ett nummer på internet. Efter att ha ringt 7 olika nummer så kom jag äntligen fram…

Efter det låg jag vaken i sängen i en timma och har lyckats sova i en timma, men nu är jag uppe och äter frukost. Kändes onödigt att ligga och försöka sova när det liksom inte går! Dock tror jag att jag skulle må bättre om jag fick sova lite, för jag tror att anledningen till att jag mår så dåligt är dels pga sömnbrist.

Men men, jag ska väl fortsätta att käka frukost och sedan tänkte jag sätta mig vid datorn för att söka jobb...

Svårt att sova...

Kategori:

Usch, har fortfarande inte somnat och ska upp om typ fem timmar... Kommer vara halvdöd hela dagen imorgon! Som tur är så praktiserar jag bara vilket känns ganska skönt i sådana här situationer eftersom man själv inte har särskilt stort ansvar. Men jag hade tänkt att försöka vara mer eller mindre självgående imorgon nu när jag är insatt i rutinerna och brukarna! Dock är de flesta arbetsuppgifter sådana att man måste vara två personer för att utföra dom, men jag får väl försöka ta lite mer initiativ eller något.

Har suttit på arbetsförmedlingens hemsida och kollat efter jobb, har säkert gått igenom 400 sidor eftersom jag kollar hela Stockholms och Uppsalas län samt Västerås stad... Men det har lönat sig för jag hittade massor av arbeten som både jag och Patrik kan söka!

Här kommer en bild på min nya kalender jag köpte här om dagen, svår att få en bra bild på men jag tyckte den var så fin att den förtjänar en plats här i bloggen!

Showdown

Kategori:

Idag är det visning på en av lägenheterna, men jag kan ju såklart inte gå utan pappa får gå. Den är vid kvart över två idag! Dock har det kommit ut en bostadsrätt med egen ingång son ligger typ 3min från centrum, pendeln etc... Bra med egen ingång för då kan katterna gå in och ut som dom vill, och så har lägenheten en klädkammare! Och gissa om jag ska göra om den till en walk in closet? Det behöver inte kosta mycket utan jag skulle mest behöva några hyllor, någon spegel och klädhängare. Vore ju inte helt fel att ha liksom!

Men lägenheten pappa ska och titta på idag är det inga som helst fel på, superfräsch 2:a, en trappa upp!

Trademax.se!

Kategori: Allmänt

Som jag tidigare skrev så skulle jag ju kolla på lite heminredning... Dock vart det mest att jag kollade på möbler. Är ju ute efter en ny soffa som jag skrivit tidigare, men jag har så svårt att bestämma mig för det finns så många snygga. Sedan har jag kollat på utemöbler i fake-rotting, eftersom vi kommer ha mycket mer plats på balkongen sedan när vi flyttat! Då kommer det se väldigt konstigt ut med de fjuttiga cafémöblerna vi har nu.
 
Tyvärr så är jag ju inte särskilt tät, för då hade jag köpt allt med detsamma! Men jag får helt enkelt spara undan pengar och bara hoppas på att möblerna finns kvar när jag väl ska köpa dom.
 
 
Ocean med PU, 8995:-
 
 
Tobago Loungegrupp, 3495:-

http://asos.com

Kategori: Allmänt

Sitter och trånar efter kläder jag skulle vilja beställa... Så laddar upp dom här sålänge!
 

ASOS CURVE tweed coat, 567:- &
ASOS EXCLUSIVE knitted dress with lace, 418:-

En perfekt vinterjacka, och en söt stickad klänning som också passar till vintern,
vill dock ha klänningen i vitt...
 

ASOS CURVE EXCLUSIVE blouse with lace, 418:- &
ASOS CURVE EXCLUSIVE dress with embellished cuff, 537:-

Gjort allt som finns att göra

Kategori:

Nu har jag gjort allt jag planerat att göra. Det enda jag inte ordnat är Patriks bild till CVt men det är mest för att han inte fixat ordning sin dator ännu. Han ska typ till Hultsfred nu tror jag så bilden få vi ta lite senare.

I brist på annat att göra ska jag ta mig ett glas vin och titta på heminredning. Lär ju komma upp lite här i bloggen, mest för att jag själv ska kunna gå tillbaka och se var jag hittat allt! Är så dålig på att organisera hemsidor och lägga till dom son favoriter etc...

1:a september

Kategori:

Herregud, kommer ihåg att jag skrev ett inlägg den första augusti och klagade på att tiden går så fort. Nu är det ju första september, första höstmånaden! I december ska vi flytta härifrån och det känns som om att man bara kommer blinka så är tiden inne. Så mycket att fixa med så lite tid? Hur gör man egentligen? Lite smått panik här...

Har börjat med städningen och har väl gjort typ halva lägenheten. Patriks kompis Robbin kom ju hit så vi har suttit på balkongen och druckit kaffe, en välbehövlig paus i allt städande! Just nu sitter jag här ute själv för grabbarna är inne och kikar på Patriks dator för dom ska fixa den idag, den håller på och krånglar så mycket att man knappt kan använda den till vardagliga saker vilket är ganska drygt för honom. Jag har ju min dator som fungerar felfritt så för mig är det ju inga problem!

Annars har jag väl inga större planer för dagen, jag ska skriva lite "praktik-dagbok" för den gångna veckan och sedan ska vi ta en ny bild som Patrik kan ha i sitt CV. Jag kanske också ska ta en ny bild för jag har typ inga bra som är "up to date"... Har börjat plugga lite också på demens- och psykiatrikursen för att vara lite förberedd inför dom första lektionerna.

Så tänkte jag ringa till min lilla mormor när jag städat klart och grabbarna har dragit, var ett tag sedan jag pratade med henne så känner att det verkligen är dags nu! Måste ju uppdatera henne om allt som händer och så vill jag ju höra hur det är med henne och vad hon gör.

Men nu ska jag köra en omgång sudoku och sedan ska jag fortsätta med min städning. Skönt att jag kom upp i tid idag, för då slipper man känna sig så stressad över att det blir för sent...

Kategori: