josieHpersson

Parmiddag

Kategori: Allmänt

Nu ska vi över till Jessica och Johan för lite mat och god dryck!

Tar saken i egna tassar...

Kategori: Allmänt

När katterna tycker att kattlådan är för ofräsch så gör dom tydligen såhär! De släpar ut kattpelletspåsen till duschen, tömmer den så gott det går på pellets (så att det är lagom mängd kvar i påsen medans resten av pelletsen ligger i hela badrummet) och sedan så sätter dom sig och skiter i påsen. Härligt!

<3

Kategori: Allmänt

Flytt

Kategori: Allmänt

Har varit hos Alice och Johannes och hjälpt dom att flytta lite, det var skönt att få göra någonting men det var lite jobbigt att springa upp och ned för trapporna... Men då fick man ju lite gratis motion!

Nu sitter jag och Patrik i vår soffa, har ätit ett varsitt ägg och sitter nu och kollar på "du blir var du äter". Ganska kul program alltså!

Kategori: Allmänt

Lördagen fortsatte att vara skittråkig i princip. Vi kollade på "puss in boots" som jag inte tyckte var så bra eftersom jag älskar shrekfilmerna och hade ganska höga förväntningar... Sedan kollade jag själv på "american pie: the reunion" som var bättre då det var en film i äkta american pie- anda med alla originalskådisar!

Idag är det söndag och den här långledigheten håller på att ta livet av mig. Är så sjukt rastlös men det finns absolut inget att göra och då blir allt genast lite deprimerande. Och jag som inte har skola och får känna mig produktiv förns på onsdag... Hur ska jag klara detta? Imorgon är det iofs Valborg och då ska vi gå över till min klasskamrat och numera granne Jessica och hennes sambo Johan och mysa lite med mat, god dricka och sällskapsspel! Så det blir ett trevligt avbrott i all tristess!

Ganska tråkig lördag

Kategori: Allmänt

Känner mig så fruktansvärt rastlös så jag liksom blir totalt passiv. Känner för att göra allt men ändå inget... En väldigt seg dag idag. Pappa har skickat några mms och dom har glidit runt i stan idag och shoppat och pausat då och då för en öl och nu sitter dom och äter middag på någon restaurang. Mitt största nöje idag har väl varit lite fotvård på mig själv och chicken nuggets med sweet chilisås? Låter givande eller hur? Just idag är en sådan där jobbig dag, jag känner mig så låst. Känner inte att jag kommer framåt och känner inte att livet vart som det skulle riktigt!

Sova kanske?

Kategori: Allmänt

Nu har jag skrivit klart alla centrala begrepp och hunnit prata med mina kära föräldrar en snabbis också, dom hade besök av min gudmor och hennes sambo och satt och planerade en resa till santorini! Lite av mitt drömresemål just nu, så känns lite orättvist... Men dom är ju vuxna människor som tjänar ihop sina egna pengar så dom får väl göra vad dom vill med de pengarna! Är väl bara lite svartis för att jag inte har möjlighet att göra samma sak…
Har ätit lite räkor och myst med Patrik lite också, och det gillade inte min mage... Räkorna alltså. Men det är ju så gott!

Nu ligger jag i sängen och funderar på om man ska sova, ska nog kolla på nyaste avsnittet av law and ledde svu först bara.

Början av långhelgen

Kategori: Allmänt

Har typ pluggat hela dagen, är klar med de centrala begreppen för demensen och nästan klar med alla centrala begrepp för hela kursen i människan socialt och kulturellt. Skönt att få det avklarat liksom.

Annars har vi varit och storhandlat tillsammans med Patriks mamma och så har Alice varit här och druckit lite kaffe. Just nu ligger jag i soffan och har matkoma och är illamående pga min jävla skitmedicin.

Hittade en söt och nyvaken Spencer under mitt täcke i sängen också <3

:)

Kategori: Allmänt

Jag satte mig och pluggade lite igår i alla fall, vart lite centrala begrepp om tema demens som börjar nästa vecka. Kan vara skönt att ha dom färdiga för det är dom man ska plugga på till provet sen.

Annars så vaknade jag precis och jag ska väl upp och äta lite frukost och kolla på law and order: svu var det tänkt. Sedan får vi se vad resten av dagen bjuder på!

Här är en bild på hur jag vaknade imorse. Ganska otydlig men den föreställer Spencer som sover på min rygg, min lilla blodigel <3

Seg kväll ikväll

Kategori: Allmänt

Lyckades somna när jag lade mig i sängen och läste Veckorevyn efter att jag hade städat. Var faktiskt skönt och jag tror det behövdes... Sov bara i en timma, för sedan kom Patrik och väckte mig för att vi skulle äta middag. Enchilados vart det idag... Igen! Så jäkla gott är det! Tråkigt bara att man inte mår så bra när man äter nu för tiden för man kan liksom inte uppskatta maten riktigt på samma sätt längre.

Nu ligger jag i soffan framför TV:n mens nymålade naglar och är såååå rastlös! Känns som om att denna kväll kommer bli väldigt seg och att man bara kommer ligga och vänta på att man ska bli såpass trött att man somnar. Känns inte så givande… tänkte om jag skulle plugga lite om temat vi ska påbörja nästa vecka i skolan men jag känner faktiskt inte riktigt att jag orkar. Är för rastlös och får liksom ingen ro direkt...

Städning på schemat

Kategori: Allmänt

Är stolt över mig själv för att jag lyckades komma upp imorse för jag var i princip halvdöd alltså. Men lektionen vi har på torsdagar som heter människan socialt och kulturellt är en såpass intressant kurs att man ändå inte vill missa den liksom, och vi har ju långhelg nu vilket betyder att vi inte har lektioner igen förns på onsdag och då vill man ju inte gärna missa fler lektioner plus att man gärna vill träffa folket i klassen innan ledigheten!

Har hunnit diska det berg av disk som blivit stående nu ett tag, känns skönt att ha det ur vägen åtminstone. Loggade också in på itslearning för att se om någon bedömning kommit upp på mitt arbete i geriatriken och det hade det, och jag fick ett MVG! Så himla skönt att få 2st MVG på raken, självförtroendet är på topp!

Dom har även ringt från Resursenheten på jobbet och frågat om jag kunde tänka mig att jobba på enstigen den första maj, ett kvällspass då. Dock har jag inte så stor erfarenhet av den avdelningen och det är en demensavdelning vilket innebär att man borde vara ganska trygg i sin roll vilket jag inte är på den avdelningen... Så jag fick tacka nej då eftersom vi bara är 2st som jobbar på kvällarna och jag känner liksom att jag skulle bli en börda mer än en hjälpande hand för den personen då.

Idag är det ju vår städ-dag, och jag ska försöka hinna damma klart innan Patrik kommer hem så att det är ordnat så att han sedan kan påbörja sin del av städningen när han känner för det.

Sista skoldagen i veckan

Kategori: Allmänt

Måste... Stå... Ut...

Är... Så... Trött...

Dagen i Västervik

Kategori: Allmänt

Åkte ju som sagt till Västervik med Alice idag! Vi gick på nyöppnade Dollar Store som faktiskt hade en hel del fina grejer, jag har ju vart på Dollar Store innan då det finns i Ludvika men denna affär var större så det var kul. Alice shoppade en hel del, och jag gjorde väl själv av med en hundralapp eller två. Efter det drog vi till Lager 157 där jag köpte en snygg tisha, jag som typ inte äger någon samt en vanlig, svart, snygg tröja i längre modell med pingvinärm och en snodd-halsduk i grå nyans och i lite svalare material. Vi drog även en vända på stan och kollade på Lindex där jag hittade ett par snygga beige byxor som blir perfekt när det blir lite bättre väder!
När vi ändå var på stan svänge vi förbi "hemmakväll" där Lillen jobbar och kollade på henne i typ fem minuter medan hon omorganiserade DVD-filmer, snacka om att vi inte har något liv. Vi svängde även förbi Donken och köpte ett gäng cheeseburgare som vi tog hem till våra stackars sambos. Vi åt där i Västervik på en thairestaurang och även fast jag inte är så förtjust i asiatisk mat (förutom sushi...) så var det faktiskt riktigt gott!
Vi hann även in en snabbis på Djurmagasinet där jag köpte lite kattströ och en förvaringslåda till kattmaten, så man slipper ha en fet 10kg säck stående i köket. Dock var den inte så snygg själva lådan, och den var med hundar på... Men bättre med en låda än en påse kände jag.

Nya bordstabletter och ny vas, vasen var jag jättenöjd med men dock vart växten som är i lite av ett impulsköp jag inte riktigt tänkte igenom då den var billig... så det ser lite mobbat ut, men det kan jag nog lära mig att leva med!


En bättre bild på själva vasen och på den fula växten!

 

En bättre bild där man ser det fina mönstret på bordstabletterna, dock ser färgen lite gulaktig ut på denna bild vilket den inte är utan den är mer pärlemofärgad. Jättefina!

 


En bild på hur själva köket ser ut just nu, dock har jag inte riktigt bestämt mig för vad jag ska ha i fönstrena nu när jag har så mycket plats som inte är täckt av gardiner så just där ser det lite konstigt ut i dagsläget men ska fixa det. Men gardinerna är nya, jättefina! Precis sådana jag letade efter och sjukt billiga var dom.

 

Bättre bild på själva gardinerna.

 

Lådan som vi numera har kattmaten i, vi vände sidan med mopsvalpen utåt för både jag och Patrik är ju tokig i mopsar! Och så är ju lilla Ramses med på ett hörn <3

 

Lite tråkigt att se kanske, men detta var lite av dom grejerna jag också köpte. En klyftig äggskivare, en behållare till t. ex. juice, ett svart nagellack, ny hårspray, en liten dosett till mina mediciner och den gråa snodd-halsduken som jag köpte på Lager 157. De andra kläderna jag köpte kanske ni får se en annan gång!

Idag bär det av till Västervik

Kategori: Allmänt

Är ju ledig idag, eller har "egen studietid"... Dock är jag ju klar med alla studier eftersom jag tog tag i det igår! Så idag åker jag och Alice in till Västervik, ska bli skönt att lämna Vimmerby bara för några timmar. Inget större fel på Vimmerby eller så, men skönt med lite miljöombyte bara!

Katterna ute på balkongen

Kategori: Allmänt

Är tjatig och lägger upp en jävla massa bilder på mina katter, jag vet. Men det är mina små barn, så ni får stå ut!

Spencer



Spencer


Spencer


Spencer


Bröderna tillsammans, vart inte ens en bra bild men det är så ovanligt att fånga dom båda på en bild som inte blir suddig, eftersom dom mest busar ihop. Så den fick sparas ändå!


Lilla Ramses är också ganska svår att fånga på bild, men här har Patrik faktiskt lyckats! Ramses tycker att det mestadels är läskigt att vara ute på balkongen, så han brukar sitta och trycka i dörröppningen istället och titta på oss andra som sitter ute.



Ramses i Patriks knä, spejande ut över "innergården"

Tuesday

Kategori: Allmänt

Idag har jag faktiskt inte gjort något särskilt, mer än att typ skriva klart min inlämningsuppgift i geriatriken. Väntar bara på svar från min morfars syster på facebook eftersom en del av uppgiften är en intervju, men känner mig inte stressad eftersom det inte ska vara klart och inlämnat förns på fredag.

Annars har jag och Patrik mest suttit ute på vår balkong med katterna och njutit av det fina vädret vi haft i Vimmerby idag, vid några tillfällen var det såpass varmt att jackan kändes överflödig. Så man kunde sitta där ute i bara t-shirt, mer sådant väder tycker jag!

Alice kom förbi på en snabbvisit och då vart det mer kaffedrickande på balkongen och lite planering inför imorgon då hon och jag (och kanske Johannes) ska åka till Västervik och kolla runt lite. Skönt att man är klar med uppgiften vi skulle jobbat med imorgon, för då känner man sig inte stressad över det utan kan bara slappna av och njuta av dagen!

Lite långledigt helt plötsligt

Kategori: Allmänt

Hej folket, jag är fortfarande vaken mirakulöst nog. Men det är väl som det ska vara, så det är en bra grej alltså.

I skolan började vi idag med geriatriken som jag tror kommer bli en ganska intressant kurs, och man får ju bättre betyg ju roligare man tycker att det är... Så vi får hoppas på det bästa!
Fick även bedömning på mitt arbete och jag fick MVG, dock kan jag ärligt säga att jag hade blivit besviken om jag fick lägre betyg än det då jag jobbade så hårt med arbetet. Men alltid lite läskigt att skicka in till urkund! Man vet ju inte om det finns text där ute i världen som är likadan som ens egen...

Annars har jag bara varit hemma och varit sjukt rastlös idag.

Zzz...

Kategori: Allmänt

Så... Jäkla... Trött...

Måste bara stå ut idag till runt klockan två, för imorgon är man ju ledig igen. Tack och lov att vi hunnit avsluta några kurser så att jag får sova ut!

Måndag igen

Kategori: Allmänt

Kom upp idag i alla fall, fick väl mellan 3-4H sömn men det känns ändå ganska OK. Sitter nu och äter frukost och eftersom jag inte ska ta min tablett förns klockan åtta så har jag matlust! Kan avnjuta min frukost som jag brukar göra!

John blund?

Kategori: Allmänt

Har försökt sova nu ett tag, men det går inte så bra... Har legat och vridit och vänt på mig i typ en och en halv timma nu utan resultat. Antar att medicinerna inte förbättrar min sömnsituation utan istället förvärrar den som läkaren sa att medicinen kunde göra. För innan jag tog medicinen så var min kropp och mina ögon trötta men jag kunde inte sova pga inre stress, nu är jag helt klarvaken istället! Inte det minsta tecken på sömnighet märks på min kropp. Och jag ska gå upp om fem och en halv timma, inte så jäkla roligt faktiskt. Och jag vill verkligen inte missa skolan imorgon eftersom vi börjar med en ny kurs då…

Har lyckats skriva klart mitt arbete, vet inte om jag skrev det förut? Men 13st A4 sidor vart det i alla fall. Kände egentligen att jag kunde ha utvecklat svaren mer på de sista punkterna men jag prioriterade att komma i säng, dessutom tror jag att min lärare tröttnat på mig om jag skrivit ännu mer, haha!

Söndag kväll

Kategori: Allmänt

Har varit jätteduktig och skrivit på mitt arbete hela dagen, har suttit och skrivit nästan konstant sedan jag vaknade och hade ätit min frukost. Har nu haft två avbrott för först så kom Patriks pappa och Patriks lillebror hit och fikade, dom skulle nämligen ut till kisa för att hämta deras leonberger Sessan som varit där på något slags psyktest som hon måste klara av om dom ska kunna ta några fina valpar på henne, och Sessan hade klarat det bäst av alla hundar där vilket jag tycker är jättekul!

Efter det satte jag mig och pluggade igen tills Patriks snälla mamma kom hit med pizza åt oss! Har som sagt ingen direkt matlust men jag äter ju ändå, dock mår jag inte så jättebra just nu… är lite illamående men det går nog över om ett tag.

Ska nu snart sätta mig och börja skriva igen, väntar bara på ett samtal från min mamma som ska hjälpa mig med lite information från hennes böcker hon har haft och pluggat på innan, eftersom jag tycker att vissa grejer är svåra att hitta i mina egna kursböcker eller på internet. Men har nu kommit upp i 10st A4 och har som sagt lite kvar så det blir ett riktigt stort arbete. Hoppas bara att det går igenom urkund som skolan använder sig av, för jag tycker det är jättesvårt att skriva om ren fakta till mina egna ord...

Har också målat mina naglar i isadoras färg "712 ocean drive" som jag tycker är lite vårig! Hoppas bara att vädret ska börja samarbeta med mig så vi får lite solsken och många plusgrader.

Vaken igen!

Kategori: Allmänt

Nu har jag vaknat för sista gången idag, och bestämt mig för att verkligen gå upp! Ska äta frukost fast jag absolut inte har någon matlust pga medicinerna, men jag ska försöka hålla mina traditioner typ, för det var tydligen viktigt oavsett hur dåligt man mår.

Det första jag ser på morgonen när jag vaknar...

Klockan 08.00 imorse

Kategori: Allmänt

När jag gick upp för att ta min medicin så vaknade jag av världens mest kelsjuka Spencer som låg och myste bredvid mitt ansikte! Gospojken <3

Kategori: Allmänt

Så dags att man kommit igång nu, med den där examinationsuppgiften i näringslära som ska vara inne på måndag (!)... Vad jag hört från andra i klassen är dom typ färdiga, duktiga jävlar! Jag har precis börjat som sagt, och jag började inte ens om från början utan jag hoppade över det tråkiga och började med det lite mer intressanta. Får se hur det här går för mig, just nu flyter det på ganska bra men ah... Nu sitter jag ju med mobilen istället.

Gick ju upp imorse och åt frukost och duschade, sen skulle jag ju bara kolla på ett avsnitt av without a trace och sedan börja med uppgiften men jag lyckades somna! Vart väckt klockan 19.00 av Patrik som berättade att det var middag. Duktigt gjort liksom.
Nu känner jag också att min medicin börjar gå ur systemet, för jag har känt mig väldigt typ… låg? Hela dagen och nu börjar jag hypra igen, men då kanske man får något gjort? Haha!

Fredagskväll och lördagsmorgon

Kategori: Allmänt

Igår kom Alice hem till mig för att dricka lite vin och snacka lite skit. Hon vart såklart skittaggad på att dra ut på krogen men det vart inte så, som tur var. Krogen här i Vimmerby är inte så jäkla kul faktiskt. Men hon ville väl hitta på något speciellt för igår var sista dagen jag kanske kunde dricka alkohol tillsammans med henne, jag får nämligen inte göra det med medicinen jag går på. Den började jag ta idag, och det funkar för vissa att dricka alkohol men för vissa så kan det sluta ganska katastrofalt. Så därför tänker jag att det känns onödigt att utmana ödet... Men ett glas vin till maten borde jag nog kunna klara av!
Alice gick hem ganska tidigt igår eftersom hon och Johannes håller på och packar inför sin flytt, och jag tyckte det var ganska skönt faktiskt för jag var riktigt trött!

Idag har jag och Patrik legat i sängen och degat halva dagen. Men tillslut lyckades vi ta oss upp och äta frukost samt duscha! Nu tänkte jag kolla på ett avsnitt av "without a trace" och sedan blir det att skriva på examinationsarbetet i näringslära hela helgen. Sjukt tråkigt!

20/4

Kategori: Allmänt

Gick upp tidigt idag på min lediga dag, för jag hade ett inbokat möte med överläkaren på öppenpsykiatriska mottagningen här i Vimmerby vid klockan nio. Mötet var över snabbt eftersom han skulle skriva ut recept på medicin åt mig bara, så kändes lite onödigt. Dessutom snöar/regnar det som bara den utomhus så det var inget trevligt väder för mig utan körkort och bil! Det fick bli cykeln, och det är väl ett under att jag kom fram levande eftersom jag knappt kunde hålla ögonen öppna pga all snö och allt regn som prompt skulle in i mina ögon.

Efter mötet så gick jag och handlade lite smått och gott på coop, Patrik ska laga gädda i ugn i gräddsås ikväll och vi behövde lite grejer till det.

Nu har jag ju varit hemma i X antal timmar och inte gjort något särskilt, har pratat i telefon och kollat på mina serier typ. Nu tänkte jag inte heller göra något vettigt, jag tänkte koka nudlar och sätta mig vid datorn och spela lite Sims 3 faktiskt.

Spencer

Kategori: Allmänt







Typiskt svenskt?

Kategori: Allmänt

You know you’ve been in Sweden too long, when...

It's acceptable to eat lunch at 11.00.
You think Leif 'Loket' Olsson is entertaining.
You rummage through your plastic bag collection to see which ones you should keep to take to the store and which can be sacrificed to garbage.
You associate pea soup with Thursday.
The first thing you do on entering a bank/post office/pharmacy etc. is look for the queue number machine.
You accept that you will have to queue to take a queue number.
A sharp intake of breath has become part of your vocabulary, as has the sound 'ahh'.
You associate Friday afternoon with a trip to system bolaget.
You think nothing of paying $50 for a bottle of 'cheap' spirits at system bolaget.
Silence is fun.
Your native language has seriously deteriorated; you begin to "eat medicine" and "hire videos".
Your front door step is beginning to resemble a shoe shop.
When a stranger on the street smiles at you, you assume that:
a. he is drunk;
b. he is insane;
c. he is American;
d. he is all of the above.
You stay home on Saturday night to watch Bingolotto.
It seems sensible that the age limit at Stockholm night clubs is 23 or 25.
The reason you take the ferry to Finland is:
a. duty free vodka
b. duty free beer
c. to party
The only reason for getting of the boat in Helsinki is to eat pizza.
It no longer seems excessive to spend $200 on alcohol in a single night.
The fact that all of the "v's" and the "w's" are together in the phone directory seems right.
You care who wins 'Expedition: Robinson'.
Your old habit of being "fashionably late" is no longer acceptable. You are always on time.
You no longer see any problem wearing white socks with loafers.
You know that "religious holiday" means "let's get pissed."
You are no longer scared of volvos and volvo drivers.
You have your own innebandy club.
You enjoy the taste of surströmming.
You find yourself debating the politics of Carl Bildt.
You use mmmm as a conversation filler.
An outside temperature of 9 degrees Celsius is mild.
When someone asks for "three cheers", you say "hoorah, hoorah, hoorah, hoorah".
You wear sandals with socks.
You eat jam with savoury dishes.
You have only two facial expressions, smiling or blank.
You think riding a racing bike in the snow is a perfectly sensible thing to do.
You think it's more fun to stay at home and drink then go out.
You wear warm clothing when it's 25 degrees plus in April - because it's April.
You wear shorts and t-shirt when it's barely 10 degrees in July - because it's July.
You get extremely annoyed when the bus is two minutes late.
You think women are more than equal than men and deserve to have better positions in the work place.
Your wife watches TV while you look after the kids.
You become a punctuality freak and dump your friends for being late more than once.
You spend the week's entertainment budget on a pack of cigarettes and a drink in Gamla Stan.
When a stranger asks you a question in the streets, you think it's normal to just keep walking, saying nothing.
You've been engaged for four years and don't have any plans to get married.
Americans start to look entertaining, witty and fun, and you just want to go to the U.S.A., travelling across country on a greyhound, because it's "romantic."
You and your friends know exactly the same information, and have the same attitudes and beliefs in the value of Social Democracy.
You lose any artistic talent whatsoever.
You think that if you smoke a joint you will wind up in an insane asylum. [or become a habitual criminal]
You seriously contemplate getting into S & M.
You wear a dress or skirt over your trousers and combine them with training shoes. [this is especially problematic if you're male]
You jot down 'fisk fingrar' on your shopping list.
You no longer look for Vegemite on supermarket shelves, even if it's your first time in that particular store.
You think black rimmed glasses are cool.
Your wardrobe now consists of 20 different shades of black and grey.
You get excited watching a bunch of lame 'celebrities' on a fortress island playing games that are about as intelligent as mud-wrestling.
You look forward to the next program about practical jokes done on lame celebrities/has-beens by other lame celebrities who don't really deserve air time.
It doesn't feel like lunch unless it's a hot, full course meal drenched in gravy.
You eat unlimited amounts of sausage products without worrying about your nitrate intake.
You think that an unripe wedge of tomato on a limp leaf of iceberg lettuce can be called a salad.
You don't question the concept of 'telephone time'.
It seems reasonable that no business can be conducted on Friday afternoons. [or the entire month of July]
You assume that anyone who apologises after bumping into you is a tourist.
You think it is normal that a huge restaurant has a smoking section which consists of three tables near the door.
You reach for your pocket 20 times a day as mobile phones ring all around you.
You actually care if your mobile phone meets the fashion standard - and so do your new Swedish friends!
It seems reasonable that even those asking you for money at T-centralen reach for their pocket as the melodic music of the Swedish mobile phone resounds.
You get into a Mercedes taxi cab and think nothing of it.
Paying $5 for a cup of coffee seems reasonable.
You understand that when a colleague asks you out for "a drink," it will probably be a long night with a severe hangover the next day.
You start to think that having a sauna in the nude with a bunch of strangers is a necessary part of daily life ... and a necessary part of business.
You believe that when you finally win your Nobel Prize, it is best to be modest and say "Oh really, it was nothing!"
You get offended if, at a dinner party, someone fails to look you in the eyes after raising their glass for a toast.
Seeing a young woman with lit candles stuck to her head no longer disturbs you.
You become extremely skilled at assembling pre-packaged furniture kits.
"Candles" are a permanent fixture on your weekly shopping list.
You get to the movies early so that you can watch the commercials.

Kul dag?

Kategori: Allmänt

Idag gick jag ju till skolan för första gången sedan ledigheten, vi hade en genomgång på ca 1h och sedan fick vi gå hem och skriva på vårt examenarbete i näringslära. Kändes lite ovärt att gå dit faktiskt… och imorgon har jag bara 1 lektion på förmiddagen sedan tar jag helg! Slappaste veckan någonsin.

Efter skolan åkte jag och Alice till affären där jag handlade och Alice hämtade bananlådor. Sedan tog vi en kaffe hos mig innan hon åkte ut till frödinge.

Slösurfade och kollade på lägenheter idag, för skojs skull liksom. Men hittade en så sjukt nice lägenhet här i Vimmerby som kostar tusen kronor mindre i månaden i hyra än den vi har nu, så jag hörde av mig till min hyresvärd och frågade om vi kunde ta den istället för den vi bor i just nu. Fick ett väldigt diffust svar och då frågade jag om vi fick komma och titta på lägenheten... Men har inte fått något svar på det. Känns ganska dåligt, för det känns som om att hon bara inte vill hyra ut den till oss eftersom vi redan betalar tusen kronor mer i månaden och vår lägenhet är mindre attraktiv än den jag hittade... Men vi får väl se.

Onsdag

Kategori: Allmänt

Har sovit sådär dåligt inatt men tog mig upp ändå. Kan bero på att jag sov så mycket när jag var ledig, så jag är nog utvilad ändå liksom. Idag ska jag till skolan och ha min sista lektion i omvårdnad, och efter lunch ska jag ha social omsorg. När skolan är slut ska jag hänga med Alice till Ica och hämta bananlådor inför deras flytt. Bjuder på en bild av mig själv, ser väl sådär lagom vaken och pigg ut!

Dalahäst

Kategori: Allmänt

Fick ett litet hänge i form av en dalahäst av min morbror och hans familj. Har även tidigare fått en skål formad som en dalahäst av dem, så undra om dem är rädda för att jag ska glömma vart jag kommer ifrån?

Har inte använt det innan eftersom jag inte haft en passande kedja, men hittade en som var perfekt när jag började packa upp gamla smycken ur en flyttkartong. Så nu kan alla se att jag är en dalkulla här i Småland!

omnomnom…

Kategori: Allmänt

Samyang Ramen noodles med champinjonsmak!

Ledig tisdag

Kategori: Allmänt

På tisdagar är jag ju ledig ifrån skolan, så kan inte påstå att jag gjort något vettigt idag heller. Har typ spelat sims 3, och nu ska jag kolla på top model 17, lyckan i LA & wermland forever. Och så har vi ju tvätt-tid också, lagom kul. Men skönt att kläderna blir rena iaf!

Bjuder på en bild på Spencer när han ligger och sover framför min datorskärm! Sötnosen som ska vara med överallt!

Bilder från mina 8 dagar i Bålsta/Smedjebacken/Ludvika/Stockholm.

Kategori: Allmänt


Pappa & Chanel hemma i Bålsta.


Jag & Jessica hade gjort Sebban jättefin i håret (vi har lockat håret på honom och haft i en massa wax) på mammas salong i Smedjebacken. Här sitter han hemma hos mormor och äter lunch på Påskafton.


Jessica visar stolt upp sin nagel som hon målat på något konstigt sätt. Här är vi hemma hos Rauno & Inger på påskmiddag.


På påskmiddag hos Rauno & Inger. Från vänster: Min morbror Rauno, min kusin Sebastian och min lilla mormor!


Påskmiddag hos Rauno & Inger.


Det var lite trångt i bilen eftersom det fanns vissa vuxna med körkort som ville ta några glas vin... så Sebban fick åka i bagagen!


Väl tillbaka i Bålsta så tog jag mig en tripp in till Kista galleria med mamma och Izabelle, efter det träffade jag kära Ronny på fridhemsplan och vi sippade vin på en sportbar som heter Polhem. Väldigt mysigt ställe faktiskt!


Lilla Chanel hemma i Bålsta.


Chanel <3

<3

Kategori: Allmänt

Värdelöst

Kategori: Allmänt

Har haft en sådan där sjukt dålig dag idag, har inte gjort något vettigt för jag har inte orkat. Har inte ens orkat klä på mig. Gick upp ur sängen vid typ 18-19 tiden... Usch, ibland känner man sig så värdelös! Man tycker att jag borde vara van vid mina orkeslösa dagar, men jag har nog aldrig vant mig.
Har i alla fall bara legat hemma och haft "without a trace" maraton, sjukt bra serie som jag typ återupptäckte när jag var i Bålsta.

Monday

Kategori: Allmänt

Idag skulle ju vara första dagen tillbaka till skolan efter vårt lov, jag somnade väl runt 00.00-00.30 och sedan vaknade jag irriterande nog runt 02.00-02.30 och låg vaken ett par timmar. Somnade igen ca 20-30min innan min klocka ringde, och då kände jag mig inte särskilt pigg. Mailade skolan och berättade varför jag inte skulle komma idag och somnade om. När jag vaknade såg jag att jag bara skrivit halva mailet till skolan, skrev färdigt det och skickade iväg det. Måste ha somnat mitt i mailet...

Igår

Kategori: Allmänt

Gårdagen spenderades mer eller mindre hos Patriks mormor och morfar. Patriks mormor fyller 75år nu på tisdag så vi åkte dit för att fira henne lite. Hon bjöd på smörgåstårta och fika, och det var riktigt trevligt.

Är så jäkla trött!

Kategori: Allmänt

Gårdagen gick åt till att packa upp mina flyttlådor, flytta datorn in till datorrummet och försöka placera alla mina grejer någonstans! Lättare sagt än gjort om vi säger så!
På kvällen åt jag och Patrik enchilados och hade en myskväll framför soffan där vi kollade på alla mina avsnitt från mina serier som jag missat nu när jag varit i Bålsta. Patrik sprang bort till tempo en snabbis också och handlade, så han kom hem med en ben & jerrys och en pepsi Max åt mig. Dock var jag så mätt från maten så jag fick knappt i mig något av det.

Idag fick vi sätta klockan på ringning, för vi ska iväg och fira Patriks mormor som fyller år på tisdag. Var riktigt kämpigt att komma upp, men det gick tillslut!

Enchilados med älsklingen!

Kategori: Allmänt

Coolingbilen! Not…

Kategori: Allmänt

Det är i Bålsta det händer!

Mina nya örhängen

Kategori: Allmänt

Torsdagen

Kategori: Allmänt

Har bara slappat hemma idag, inte gjort något särskilt i vanlig ordning. Träffade Jojo i typ... 20min för en stund sen. Hon var dock tvungen att åka tillbaka till sitt jobb då hon hade någon larmnyckel på sig. Nu sitter jag och väntar på att få träffa Fidelie!

Träffade Ronny igår också

Kategori: Allmänt

Efter jag varit i kista tog jag tunnelbanan in till fridhemsplan och träffade Ronny. Vi gick till en mysig liten sportbar som heter Polhem där vi satt och åt, drack vin och snackade skit. Så fixade Ronny en dejt, som jag skulle med på men först skulle vi försöka hitta Ludde på dovas. Bara för att säga hej liksom, men jag hade missuppfattat honom totalt så jag gick till fel dovas och stod där som ett jäkla fån. Efter det drog vi som sagt till Ronnys dejt på Olearys i liljeholmen.

Dejten var väl inte sådär supertrevlig eftersom snubben var en jäkla besserwisser... Men man får väl göra det bästa av situationen, och dessutom är det ju inte jag som ska känna att jag gillar honom, hehe.

I kista galleria med mamma och Izabelle

Kategori: Allmänt

Var som sagt i kista galleria igår med mamma och Izabelle. Lagom roligt att se Izabelle spendera alla sina pengar medans man själv, fattig som man är får stå bredvid och agera smakråd. Men jag tyckte att hon köpte lite gulliga grejer, så det var kul ändå.
Och jag gick ju inte ifrån gallerian utan något, såklart. Jag fick ett par örhängen som jag kollat länge på, två par ballerinaskor och en jättefin blå klänning som jag ska ha på mig på Patriks systers bröllop. Här kommer en bild på skorna iaf, resten kanske ni får se en annan gång…

Kista galleria

Kategori: Allmänt

Om en sisådär 40min bär det av mot kista galleria med mamma & Izabelle. Ska bli lite shoppande! Dock tror jag att jag mest kommer följa med som smakråd, men det blir nog ändå kul. Roligt att göra något liksom, eftersom jag inte gjort något på hela tiden jag varit här i Bålsta...

Efter kista ska jag åka in mot stan och träffa Ronny när han slutat på sitt jobb. Vi tar väl en fika på stan och snackar skit, eller något!

Top model sverige

Kategori: Allmänt

Tisdagar är ju bästa tv-kvällen, nu blir det finalen i top model Sverige och sedan lyckan i LA och efter det premiär för wermland forever. Riktig tjejkväll i tv-rutan! Och Klara lär ju vinna ikväll, om ni frågar mig...

Tisdag

Kategori: Allmänt

Idag har jag inte gjort något alls. Var ute med hunden i blåsten och regnet... Sedan skulle jag egentligen åkt in till stan men det vart liksom inte av. Så har typ segat framför tvn hela dagen.

Så... Jävla... Störande...

Kategori: Allmänt

Somnade ju där runt 19.00 och sov väl i 20-30min, är så less på att min kropp laddas upp igen på så lite sömn... För min hjärna behöver det verkligen, sömn alltså. Ligger här och är sådär irriterande småirriterad på allt. Saknar Patrik och mina "barn". Längtar faktiskt till Vimmerby. Längtar till den 20:e då jag ska få piller och bli en normal människa. Är så fruktansvärt trött på nästan allt.

Nya, gamla rummet

Kategori: Allmänt

Då har jag promenerat till centrum i ösregnet och blåsten. Inte så trevligt! Men ska jag tjocka i mig en massa skit så kan ju den där lilla biten motion vara nödvändig.

Tänkte också lägga upp en bild på tapeten och lite av golvet i mitt gamla flickrum. Pappa håller ju på att renovera det till ett ganska fint gästrum! Jag gillar verkligen färgerna.

9/4

Kategori: Allmänt

Alltså jag är så jäkla trött, vet inte vad det är för fel på mig. Vill mest bara sova hela tiden ju...

Har varit med pappa till Kungsängen och hjälpt till att inhandla lite mat och lister till mitt gamla rum. Sedan har jag och Izabelle varit ute en sväng i det kalla vädret med Chanel. Nu ligger jag i sängen och vill mest sova... Men jag ska faktiskt försöka hålla mig vaken, ska till centrum och handla snask med mamma om ett tag ju!

Trött tjej

Kategori: Allmänt

Lyckades somna till criminal minds igår, var ett avsnitt jag redan sätt och jag har dessutom sett det ganska nyligen så det var inte så spännande liksom.

Vaknade en gång vid typ sex imorse, kollade på klockan och typ tvingade mig själv att somna om igen. Nu har jag vaknat för kanske 30min sedan men känner mig skittrött, inte så kul. Chanel ligger här bredvid mig och börjar också vakna till lite smått, morgontrötta hund!

Idag har jag ingen aning om vad jag ska göra faktiskt. Är ju fast i Bålsta för dagen så jag antar att det inte händer så mycket liksom...

Hamsters

Kategori: Allmänt

Måste bara lägga upp ett kort på min lillasyster Izabelles hamstrar, Märta-Stina (den ljusa) och Bengt-Björn (den mörka). Söta va? :)

Natti natti?

Kategori: Allmänt

Nä, inte riktigt ännu faktiskt. Har lagt mig i sängen och har lilla Chanel precis bredvid mig, min lilla snutta!
Ska ligga och kolla på fråga Olle dokumentären som börjar nu vid elva och förhoppningsvis håller jag mig vaken till criminal minds börjar vid tolv.

Annars kommer jag nog mest spela "draw something" med Patrik, hehe... Lite smått beroendeframkallande det där spelet.

Bjuder på en tjockisbild av syrran min!

I Bålsta... Igen...

Kategori: Allmänt

Nu har vi vart i Bålsta ett bra tag, och jag är så sjukt jävla uttråkad så det finns typ inte. Och klockan är nio och jag är trött? Måste vara pga att jag är såpass uttråkad. Ronny försökte få med mig ut på Patricia ikväll men alltså... 160:- i inträde på ett ställe som jag inte ens gillar? Har bara varit där en gång, men fick inte så jättebra intryck av det då om vi säger så... Dessutom var det med lite kort varsel och jag ska ju helst inte stressa i onödan så kände det att jag hoppar det ikväll.

Sitter och målar naglarna istället...

Biltema

Kategori: Allmänt

Var inne på biltema en snabbis och vart att inhandla detta till badrummet. Från vänster: tvålkopp till hård tvål, tvålpump till flytande tvål och tandborstmugg. Allt i rostfritt stål och svart, matt gummiaktigt material. Kommer nog att bli mycket finare än vad vi har det nu. Man får bli glad över de små sakerna!

På G mot Bålsta...

Kategori: Allmänt

Nu har vi ätit brunch tillsammans och sitter i bilen påväg hemåt Bålsta. Var jättehemskt att säga hej då till mormor, hon vart jätteledsen när vi skulle åka... Men vi kommer ses igen om en månad då min kusin Fanny konfirmerar sig så.

Påskafton + påskdagen so far

Kategori: Allmänt

Igår var vi hos Rauno & Inger och åt god mat och hade trevligt. När vi kom hem till mormor igen så bestämde jag mig för att sova i vardagsrummet istället då mormor snarkar så jäkla högt, men det var ju typ mitt sämsta beslut hittills. Har absolut inte sovit bra inatt, har haft min lillasyster Jessica flåsande i nacken.

Idag har vi varit i Ludvika en sväng och gjort iordning lite på farmor & farfars grav och letat efter Katjas hus som vi tillslut hittade, men då var ju Katja självklart inte hemma. Nu sitter vi hemma hos mormor vi barn, och väntar på att mormor, mamma & moster ska komma tillbaka från Marjatta & Tero (mammas moster och hennes man).

En bild på moster från igår får representera detta inlägg.

Dags att krypa ned...

Kategori: Allmänt

Nu är det dags för mig att sova, har krupit ner i sängen bredvid mummu medans mamma, Jessica, sebban & moster trängs ute i det lilla vardagsrummet. Känns bra att vara favorit ibland, haha, närå.

Annars har det liksom inte hänt så mycket. Vi har typ käkat mat, snackat skit och kollat på lets dance! Programmet som är exklusivt designat för att attrahera medelålders klimakteriekossor, men ah... Jag har även lagt i en röd färg i håret med mammas hjälp, eftersom jag hade utväxt plus att färgen typ gått ur.
Så nu ska jag kolla på "vem vet mest" på iphonen och försöka sova.

Påväg till Dalarna

Kategori: Allmänt

Igår när jag kom hem till Bålsta så fick jag grillad lax, hasselbackspotatis, romsås, en god sallad och lite för mycket vin. Satt uppe och snackade skit med mina föräldrar och jag kom inte i säng och somnade förns fem imorse... Så vaknade jag strax innan tio och har fixat iordning lite hemma och sådär inför påskhelgen. Var ju snack om att vi kanske inte kunde ta oss till Dalarna eftersom det skulle vara världens snöstorm, men det stämde ju inte i vanlig ordning! Jättefint väder är det tydligen.

Nu sitter jag i bilen, vi var precis och handlade lite nödvändigheter (godis!) till helgen på Ica maxi i Västerås. Nu ska jag typ försöka att somna i bilen så resten av bilfärden inte känns så jäkla lång.

Centralen

Kategori: Allmänt

Civilisation! Människor! Åh!
Dock vet jag att jag kommer vara trött på allt jävla folk när jag ska åka tillbaka till Vimmerby igen, men vafan, just nu gillar jag det.

Något jag inte gillar lika mycket är ombyggnaden av centralen. Visst, det blir ju snyggt och fräscht... Men jag hittar ju knappt längre! Riktig turist!

Allt ordnat

Kategori: Allmänt

Nu har jag varit i skolan, packat klart allt (men förmodligen glömt hälften i vanlig ordning), städat min städ-del av lägenheten, käkat en lätt lunch, tvättat stolsdynor och tagit en kaffe på balkongen! Har även fixat iordning vårat extrarum lite då Patriks kompis Mattias ska vara här i helgen, dom ska bowla och fiska tydligen.

Nu ligger jag i soffan med världens ryggont och bara väntar på att gå till tåget.

Sista lektionen innan påsklovet

Kategori: Allmänt

Sitter och äter frukost och ska om en timma dra iväg till denna veckas sista lektion, och sista lektionen innan en veckas ledighet! Och i eftermiddag kommer jag att lämna Vimmerby igen för ett tag, denna gång för att fira påsk tillsammans med min släkt i Dalarna.

Onsdag

Kategori: Allmänt

Både jag och Patrik gick upp betydligt tidigare imorse för att vi skulle ta oss till skolan, men jag kan nog säga det att det är något som inte står rätt till med våra magar! Eftersom vi hade tvätt-tid igår på kvällen så kände Patrik att vi inte skulle hinna laga någon mat och hinna äta den innan den skulle bli kall, så vi beställd pizza och ah... Idag mår vi båda skit! Matförgiftning kanske?

Var ju på vårdcentralen i förrgår då kära Alice följde med mig som mental support, skulle ju ta lite olika prover. Först hittade dom ingen ven, sen när dom gjorde det och jag såg att dom skulle ha 7st sådana där jävla provrör fyllda vart jag lite nervös... Och efter provtagningen höll jag på att antingen svimma eller kräkas! Som tur är gjorde jag ute det utan fick ligga på britsen med benen högt och vila ett tag, så skulle jag göra ett urintest. När man går på den utredningen som jag går på så är drogtest obligatoriskt för att psykologen och läkarna ska se att symptomen inte kommer av droger, så när jag skulle lämna mitt urinprov så var den ena undersköterskan med mig inne på toaletten och bevakade mig! Man känner sig ju lite som en brottsling...

Men min psykolog ringde idag, för han slutar tydligen idag. Jag har sådan himla tur med psykologer alltså! Men han hade fått tillbaka provresultaten på själva drogdelen av testet och kunde utifrån det konstatera att jag har den diagnos jag utretts för. Mycket i de här testerna jag gjort och i intervjuerna tydde på den diagnosen tydligen, så nu har vi bokat in en tid med läkare för medicinprat här framöver om typ 2 veckor. Får vi se vad för spännande jag får då…

Idag ska jag skriva klart mitt arbete om hederskultur, finputsa det lite liksom! Sedan ska jag väl kolla upp tåg- och bussresor eftersom jag ska hem till bålsta/Dalarna i påsk och får då åka redan imorgon...

Bjuder på en bild på Chanel när hon var lite mindre!

Min lilla bebis!

Kategori: Allmänt

Solkatt

Kategori: Allmänt

Spencer ligger i solen och tvättar sig och verkar må sådär allmänt bra <3

Magnum

Kategori: Allmänt

Första glassen för i år, tog den ute på balkongen i solen. Trots att vädret är lite som det är så känns det ändå som att sommaren är på G!

Wish me luck!

Kategori: Allmänt

Måndag... Igen...

Kategori: Allmänt

Då var det dags för måndag och prov! Inte alls taggad faktiskt. På lunchen ska Alice köra mig till vårdcentralen, så att jag verkligen kommer dit någon gång.
Så har vi social omsorg på eftermiddagen, får se vad den lektionen har att bjuda på...

The Sims 3

Kategori: Allmänt

Blir att spela lite sims nu, för att ha något annat att tänka på tills min karl kommer hem. Sedan blir det väl middag och lite mer studerande...

Pluggeliplugg!

Kategori: Allmänt

Såååå då har man pluggat tillsammans med Alice i några timmar. Känns inte bra för provet imorgon alltså, men jag får ta och läsa igenom mina anteckningar några gånger till så kanske det sätter sig...