josieHpersson

27/2

Kategori:

Åh, vad jag bara har njutit av min ledighet... Men idag tar det slut på slapperiet!

Igår hade vi myskväll med fläskfilé, potatisgratäng och svampsås till middag. Jag tog en Bordeaux från min "mini wine cellar" och drack den till maten, mumsigt värre liksom!
Fick också lite shopping gjord igår, jag köpte mig en vårjacka i militärgrönt som ändå verkar vara vårens färg och sedan köpte jag en vanlig vit tischa med tryck på.

Idag ska jag storstäda hela lägenheten och sedan ha tvättid ikväll. Fruktansvärt kul... Not! Men det är ju sådant som måste göras. Och jag jobbar typ 7 dagar i sträck efter min ledighet nu så idag är typ sista chansen för mig att orka göra något vettigt...


24/2

Kategori:

Inatt åker vi till flygplatsen här i Belgien och tillbaka hem till Sverige. Har haft sjukt kul under dessa dagar i Belgien, har tagit hur många bilder som helst som kommer upp här så fort jag lagt in dom i datorn!

Första dagen var vi på en guidad tur i Brugge, åt middag på värsta kärleksrestaurangen och åkte sedan hem. Vi var alla ganska slutkörda på kvällen eftersom vi rest hela morgonen... Igår var vi i Rosaliea (stavning?) som är staden som är närmast där Madde & Pieter bor och strosade runt. Jag köpte lite nya grejer vilket typ alltid är nice!
På kvällen var det ju Gils babyborrel som också var skitkul, vi hade festen i en kyrka som var ombyggd till en bar, ascoolt! Jag var ansvarig för fiskedammen också så jag kom över min "barnfobi" en smula, belgiska barn är otroligt väluppfostrade!

Idag åkte vi ut till ett kloster där munkarna brygger öl, den ölen har blivit utsedd till "världens bästa öl" typ femtioelva år i rad. Så vi drog en lunch på deras restaurang där vi tog en sådan där fantastisk öl och åt lite mat. Efter det åkte vi tillbaka till Brugge för att köpa belgisk choklad och lalla runt.

Mindre vacker bild på mig, Gil & mamma!

21/2

Kategori:

Har avslutat mina 2 arbetsdagar, fast min tisdag vart lite längre än väntat. Jag skulle ha slutat vid 16.00 men fick sluta vid 21.30! Men vad gör man inte för att hjälpa till, hade ju som sagt bara 2 arbetsdagar så jag får ju verkligen ta igen mig nu.

Igår gjorde jag absolut ingenting med min ledighet. Patrik var inne i stan och kollade på hockey så jag typ satt och kollade på mina serier hela dagen. Och så hade jag tvättid! Idag ska jag ta och städa i lägenheten, och packa mina väskor för inatt åker jag till Belgien.

18/2

Kategori:

Nu var min lediga helg över, sitter hemma framför datorn och glor på mina avsnitt och sippar på en latte macciato. Ska gå till bussen om typ en timma, för att jobba mellan 13.30-21.00 och sedan ska jag väl bara hem och sova för att gå upp och jobba imorgon igen! Men det pr ganska lugnt för denna vecka jobbar jag bara 2 dagar, sedan är jag ledig i 2 dagar och efter det har jag fått semester i 4 dagar för att jag ska iväg till Belgien. Lyxigt med en massa ledighet!


17/2

Kategori:

Hade trevligt igår, men mest trevligt hade jag nog på fridays... Vi gick till Harry B James efteråt men det var helt värdelöst. Det var roligare när jag var 18!

Men men, vi satt på fridays i närmare 3 timmar och hade trevligt. Jag åt min favorit New York Strip och åt sedan en fridays sundae till efterrätt. Massa drinkar vart det med, självklart min favorit June Bug men beställde även en margherita shaker, fattade inte att det var typ 4 drinkar utan trodde det var 1... Men, det gick det med!

Tog sista pendeln hem igår och Patrik var så söt och kom till tåget och mötte mig!


16/2

Kategori:

Idag tog jag en rejäl sovmorgon, och när jag väl vaknat låg jag i sängen och drog mig ett bra tag. Skön dag helt enkelt! Nu sitter jag i mitt kök, lite tillpiffad, för ikväll ska jag in till stan och vara lite social för en gångs skull.

Kvällen börjar på fridays, antingen i Kungsträdgården eller på Stureplan. Det brukar ju vara ganska fullt så vi får bara hoppas på att vi får ett bord utan att behöva vänta hela natten. Efter det har jag ingen aning om var vi ska. Men någonstans ska vi, haha!


14/2

Kategori:

Happy valentines day everybody!

Igår fyllde jag år, och det var en ganska bra födelsedag med tanke på att jag jobbade mellan 07.00-17.00! När jag kom hem var hela lägenheten fylld av tända ljus och jag fick finfin middag av min älskade sambo, så som det ska vara ibland. Fick även semla till frukost, med annan mer "normal" frukost också såklart men eftersom jag inte äter tårta så brukar jag äta semla på min födelsedag istället! Passar ju perfekt eftersom fettisdagen är typ dagen innan.

Mamma, pappa, Chanel och Izabelle kom hem till oss igår kväll för lite fika och presentöppning. Vi åt almondys nya lemon curd tårta, hur god som helst! Både jag och Patrik är ju helt tokiga i bakverk med citronsmak så det gick verkligen hem. Fick massa fina presenter, bland annat en ny kaffebryggare som jag önskat mig. Den ser typ ut som en rymdraket, haha! Nej, men den är sjukt high-tech så det kommer väl ta ett tag innan jag verkligen förstår mig på hur den fungerar... Det bästa med den är nog att den har timer, så jag kan ladda den dagen innan och ställa in den så jag har nybryggt kaffe precis när jag stiger upp på morgonen. Lyxigt? Ja!

Och idag är det ju alla hjärtans dag såklart, och jag står just nu och väntar på bussen. Ska jobba kvällspass, så jobbar mellan 15.00-21.30... Tur som jag har så har jag ju världens bästa familj, min mamma och min lillasyster kommer och hämtar mig när jag slutat jobbet ikväll. Jäkligt skönt, för min sista buss går nämligen vid 21.30 så annars hade jag fått sova över på jobbet.


12/2

Kategori:

Är inne på min andra lediga dag nu. Igår fyllde mina småsystrar år så vi åkte hem till mamma och pappa för att fira dom lite, åt lite god mat och fikade! Dom fick ett varsitt presentkort på kicks av mig och Patrik, för dom önskade sig typ ingenting... Och jag tycker det är skitsvårt att köpa presenter till dom! Men smink behöver dom ju typ alltid så.

Idag ska jag storstäda här hemma i lägenheten för imorgon så fyller ju faktiskt jag år! Jag ska jobba mellan 07.00-16.00 och sedan på kvällen kommer familjen hem till oss för att fika och fira mig lite. Därför måste jag ta tag i städningen redan idag, segt men så är det! Först ska jag dock kolla på mina serier, ta det lite lugnt innan jag kör igång.

10/2

Kategori:

Sitter hemma vid köksbordet och dricker mitt kaffe i väntan på att tiden ska gå så jag kan knalla ner till bussen och åka till jobbet. Idag var det kämpigt att gå upp, men jag antar att det aldrig är roligt när klockan ringer 03.40 en söndagsmorgon? Har dessutom sovit oroligt inatt, i vanlig ordning när jag ska jobba dag... Blir så nervös över att försova mig att det liksom stör hela min nattsömn, vilket är mindre bra. Får försöka komma på något knep så jag kommer över problemet!

Igår jobbade jag kväll med Sabina och det var en ganska lugn kväll. Jag lyckades sköta lite administrativt arbete och sedan flöt själva vårdarbetet bara på av sig själv, så som det ska vara! Vi hittade lite roliga ingredienser i skafferiet så vi bestämde oss för att göra vaniljpanacotta till våra boende och det var verkligen uppskattat, fastän dom inte riktigt visste var det var i början. Så satt vi och hade det mysigt medans vi kollade på hockey och melodifestivalen. Älskar att vi har tid till att umgås med våra boenden på min avdelning, för det behövs verkligen. Man märker skillnaden och det blir en så mycket bättre kvalitet på hela vården om man verkligen har tid för varandra!

Men men, idag jobbar jag faktiskt bara till klockan 14.00 och sedan är jag ledig i 2 hela dagar! Får se vad jag hittar på under min ledighet... Mina småsystrar fyller ju 19år imorgon så det lär väl bli något slags firande för dem hoppas jag, men annars har jag inte mycket planerat. Slappa vore skönt?


8/2

Kategori:

Vart ännu en intensiv arbetsvecka för mig eftersom jag har fått hoppa in och tagit extrapass. Men mig gör det ingenting, work is money, och dessutom älskar jag mitt jobb!

Jag var ledig i förrgår och gjorde då absolut ingenting. Mamma och pappa kom hit med Chanel på kvällen och hjälpte till lite här hemma, vi fixade iordning lampan ovanför köksbordet och sedan skruvade vi upp vår hatthylla som jag köpt. Så nu har vi ett ordentligt ställe att hänga våra kläder på, äntligen liksom!

Idag jobbar jag mellan 13.30-21.00 och sedan jobbar jag hela helgen. Ska jobba med riktigt bra människor (som vanligt, har bara bra arbetskamrater på min avdelning!) så det ska bli roligt. Dock känner jag behov av massage, är väldigt spänd i mina axlar och har ont i ena sidan av nacken. Kanske kan flirta till mig lite ryggmassage av min fina sambo när jag kommer hem ikväll... Hoppas hoppas!


5/2

Kategori:

Hoho, vad jag är trött! Nä, nu ljög jag lite. Jag är faktiskt pigg, men det har jag blivit tack vare kaffe & en morgondusch... Försökte somna tidigt igår men det gick åt skogen, var liksom helt orolig i kroppen och kunde verkligen inte varva ner. Tråkigt men sant. När jag väl somnade så fick jag en orolig sömn. Har nog sovit sammanlagt mindre än 2 timmar inatt, inte kul...
Men jag har bara dagens pass att ta mig igenom och sedan är jag ledig i två dagar, så jag har gott med tid på mig att vila då! Så man får se det positiva i det hela. Dessutom får jag skjuts till jobbet idag eftersom Sofia på jobbet också jobbar dag, ännu ett plus i kanten!

Hade tänkt tipsa om en mascara som jag själv precis upptäckt. Jag har ju problem med mina fransar, dem är långa men helt okontrollerbara. Jag har provat de flesta mascaror i den billigare ligan, men även de flesta mascaror från dior samt YSL's mascara "shocking" utan att någon gett mig det resultat jag vill åt. Sist jag var inne på Kicks och hade världens beslutsångest kom en av tjejerna som jobbade där fram till mig och tipsade mig om Clarins "wonder perfect mascara" som hon själv också använde. Den är typ 100kr billigare än både diors & YSL's mascaror och fungerar hur bra som helst! Verkligen ett bra köp och jag har fått så mycket komplimanger för mina fina fransar nu under den sista tiden. Så vill ni ha en grym mascara som ger ett bra resultat och som håller hela dagen kan jag rekommendera denna! Tror den gick på strax över 250kr.


4/2

Kategori:

Tog lite sovmorgon idag, men det gör inget för jag hinner gott och väl till jobbet ändå. Jag går upp typ en timma innan jag egentligen behöver gå upp bar för att vara säker på att hinna. Silly me...

Patrik är hemma och är sjuk idag stackarn, han hostar och har sig. Hoppas bara att jag slipper bli smittad för sjuk har jag varit så det räcker redan!

Ska snart springa iväg till bussen och köra ett kvällspass på jobbet, full rulle! Så som jag vill ha det!

Bjuder på en bild av sötaste Spencer från förra veckan. Han hade bäddat ner sig under lakanet helt själv och låg där och myste. Sötnos!


3/2

Kategori:

Herregud, det är redan februari månad. Tiden bara flyger iväg! Just nu sitter jag ute på vår balkong, det är plusgrader ute och solen skiner. Helt underbart väder!

Jag jobbade väldigt mycket nu veckan som var. Så när jag väl varit hemma har jag typ ätit och sovit, slappat framför TVn med min karl och bara haft det bra. Nu i helgen har jag varit ledig, och igår gjorde jag absolut ingenting. Och det behövdes kan jag säga, för idag har jag mycket mer energi och orkar ta tag i saker och ting.

Så idag ska jag städa här hemma och få ordning på kaoset. Eftersom jag inte riktigt orkat hålla efter i veckan när jag jobbat har jag skapat världens kaos här hemma! Så jag ska flytta på datorer och skruva ihop hatthyllan samt storstäda och organisera i garderoben. Allt blir ju så mycket lättare när allt är på sin plats de dagar man inte har tid att springa runt. Och jag måste ta tag i det idag, för imorgon börjar ännu en arbetsvecka!

Har inget emot att arbeta så mycket som jag gör eftersom jag trivs som fisken i vattnet på mitt jobb. Det är ju det här jag kämpat för, det är ju en anställning jag ville ha och det känns så bra att jag fick anställningen på ett sådant kanonställe!